BMW 130i en Anniversary

Auteur: , 8 Reacties

De nieuwe 1-serie bestaat 1 jaar. Er komt daarom een Anniversary-model op de markt in de vorm van een speciale uitvoering 120i en 120d. Daarnaast belangrijker nieuws: de BMW 130i. Deze 3-liter 1-serie met maar liefst 265pk(!) en een koppel van 315 Nm komt snel onze kant op. Met de introductie van de BMW 130i doet de nieuwe BMW zes cilinder motor zijn intrede. De acceleratie van de BMW 130i is slechts 6.2 seconden naar de 100km/h. De top is electronisch begrensd op 250km/h.

Dubspeed heeft een special over de 130i, inclusief image gallery. de nieuwe BMW 130i staat vanaf september bij de Nederlandse BMW-dealers. BMW verkocht trouwens in het eerste verkoopjaar van de 1-serie meer dan vierduizend exemplaren, toch netjes…8 reacties

Video van de BMW 130i met M-sportpakket: http://users.skynet.be/kantooramez1/QV000052_Q03.wmv
Moet waarschijnlijk gaan overstappen van mijn geliefde, temperamentvolle Italiaan naar een degelijke en gehoorzame Duitser.

Heb nog niet de de mogelijkheid gehad een keer te gaan rijden in die 1. Iemand die een goede vergelijking, qua weggedrag, kan geven tussen den Alfa en een deze Beemer? Of moet ik naar een Audi gaan uitkijken?
Weet niet wat voor Italiaan je rijdt maar die 130i heeft leuke specs, voor een vergelijkbare Audi moet je waarschijnlijk wachten op de S3…
@Nicklien, ik hou me aanbevolen voor een proefritje. Ben ook wel benieuwd hoe de Beemster op de weg voelt. ;)
Ben niet zo’n liefhebber van Audi.. dus zal ik echt moeten gaan proefrijden in de 1.

@Francesca: ok, neem wel een papieren zakje mee want ik wil hem vooral uitproberen in het bochtwerk. :-D
Sir Smokalot
Ok, wellicht geen liefhebber, maar een audi is toch ook geen straf??
Ik vond de A4 avant lekker rijden, en die nieuwe A6 schijnt nog een stukje comfortabeler te zijn. Je mist misschien een beetje het vuur, maar gecontroleerd pittig rijden is nou ook weer niet zo’n verschrikking. En als je wat meer uitdaging wilt zet je toch gewoon wat rijhulpjes uit? (een touareg V10 zonder ESP is best lachen in een zandbak :D)
Nee, zeker geen straf.
Maar heb reeds eerder tijdelijk een A3 en A4 gereden. Qua comfort vond ik ze niet lekker rijden. Daarnaast mis ik zeker het ‘vuur’ en qua weg/stuurgedrag vond ik ze helaas erg log reageren (zelfs de A3 vond ik manouvreren als een mammoet tanker, :-\).

Ik hou, naast sneldheid, van sportief (misschien zelfs wat nerveus) weggedrag, direct stuurgedrag, manouvreerbaarheid (lees: het betere gooi/smijtwerk ;-)) en comfort in een wagen. Voor mij ontbeert Audi een aantal van deze zaken.
Hallo,

Als je van autorijden houdt is de keuze gemakkelijk.
Ik heb zowel in een A3 sportback 2.0 FSI gereden als in een 118 i en een nieuwe 320i.
Als je dat gedaan hebt is de keuze makkelijk. De A3 rijdt niet lekker met z’n voorwielaandrijving.
De nieuwe 320i is supercomfortabel maar rijdt erg log. Beetje als de oude 5 serie. Voor mij dus een 120i bestelling is geplaatst maar wel duur met wat extra opties. zit zo ver boven de 40 mille.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).