Miljoen voor vermiste Porsche van James Dean

Auteur: , Geen reacties

Amerikaans automuseum Volo heeft een beloning van een miljoen dollar voor degene die de vermiste Porsche 550 Spyder van James Dean bij het museum weet af te leveren. James Dean verongelukte tijdens de eerste rit in deze Porsche op 30 september 1955. De Porsche verdween spoorloos in 1958 na een demonstratie over verkeersveiligheid. Vriend George Barris had de Porsche hiervoor beschikbaar gesteld aan de politie van Florida...

De zwaar beschadigde Porsche werd door tuner George Barris opgekocht. George Barris was indertijd een grootheid en bekend vanwege: de getunde 1949 Mercury welke James Dean in de film “Rebel Without a Cause” reed, de Batmobile uit de Batman tv series in de zestiger jaren, de Monster Coach uit de series “The Munsters” en menig andere tv- en film-auto. Barris had de Porsche 550 Spyder voor James Dean voorzien van nummer “130” op de motorkap en de bijnaam “Little Bastard” op de achterkant van de auto.

Lees meer op: cnn.com (via: auto-motor-und-sport.de)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).