Corvette Z06: De te vette Corvette

Auteur: , 18 Reacties

Het had de titel van een Suske en Wiske strip kunnen zijn: "De te vette Corvette". Zie hier de Corvette Z06. De Z06 is de snelste en krachtigste Corvette uit de geschiedenis, sterker nog, het is de krachtigste productie-auto die General Motors ooit gemaakt heeft. Met zijn 512 pk sterke V8 motor blaast de Z06 in slechts 3,9 seconden naar de 100 km/h en stopt pas met accelereren bij een top van 319 km/h...

De Z06 anno 2005 is niet zomaar een snellere versie, het is bijna een nieuwe auto. Speciaal voor de Z06 wordt het stalen chassis van de C6 namelijk geheel opnieuw gefabriceerd, echter van top tot teen van aluminium. Het skelet van de auto weegt daardoor slechts 130 kilo, een besparing van 60 ten opzichte van het stalen equivalent. Ook is er minder geluidsisolatie aangebracht, waardoor je duidelijker hoort waar die V8 mee bezig is..

Lees meer op: autovisie.nl of op americancarfans.com18 reacties

7 liter is ie toch, die V8? Dat is nog eens ‘displacement‘ voor echte kerels!
die wagen heeft geen carisma
leuk filmpje(een reclame voor sateliet tv of zo) met daarin een gele Corvette Convertible: http://www.wheelztv.nl/ex_show_art-Fun.php?id=4
Geweldige video van de Z06! Tiff Needell drift (heel erg dwars) bij 160km/u, dat doen weinig mensen hem na!

Zijn conclusie: “Best value for money supercar”

http://www.youtube.com/watch?v=fYmRkRc9xUA&search=corvette%20z06
Oops een M6 die het ruim aflegt tegen de Corvette Z06 vanaf 50km/u naar 250km/u http://video.google.nl/videoplay?docid=6083428681594032404&q=BMW+M6
De 7liter Corvette is super snel
en de 650pk compressor versie is gespot tijdens tests op de nurburgring…… YIKES! dit is met “maar” 500pk?

Ik geloof dat de sprint naar 100 in 3,5 seconden zou moeten kunnen met die 650pk versie. Zie ook het artikeltje met Spyshots op http://www.autowereld.com
http://www.autowereld.com/spyshots/detail.asp?artikel=3932
allen erg jammer dat ze nog steeds twee kleppen per cilinder en enkele nokkenas gebruiken.
Voor de rest 1 van mijn favorieten
524 bhp $107 000 http://www.supercars.net/cars/3457.html
725PK $131 595 http://www.supercars.net/cars/3231.html

of mischien is de blok van SAleen, 750pk, 1000pk:
Twin Turbo All Aluminum V8

http://www.supercars.net/cars/3573.html
http://www.supercars.net/cars/3090.html
Gaan we nou hier weer een hele discussie over hebben?! ;)

Een 7 liter motor die “maar” 511 pk produceert….only in America!
En dan nog een 7 liter die maar 511pk produceert en maar 1420kg hoeft mee te zeulen. Nee dat kunnen wij Europeanen toch veeeeelll beter! :)
Volgens mij kan zelfs jij het verschil zien! :)
@Rick
het gaat er hier om dat Corvette een fantastise auto is. :>
Dat bovenste was ter informatie :P
als ik de leiding had over bouwen van deze auto, had ik mij heeeeeel diep geschaamt. Te weinig grip, een 7 liter motor die maar 511 pk voort brengt en die in maar 3,9 sec. naar de 100 gaat. Dan heb ik veeeeel liever een Europese auto. En als ik dan toch nog een amerikaanse auto koop neem ik een Ford GT!!!
Die corvette is (…) snel.. Ik heb hem er een paar filmpjes over gezien dat die keiharde porsches en vipers eruittrok. Hij rijdt niet voor niks op de Le Mans en word ook niet voor niks viperkiller genoemd..:P
Naast dat het een Viper-Killer is.

Kijk de Le Mans daar rijden toch echt zat Europese auto’s, voor vele bijna voor alle teams is Corvette een bedreiging. Laatste keer won Aston Martin dan omdat er 1 Corvette uitviel als die Corvette niet was afgevallen had Aston Martin niet 1ste gestaan.

Amerikanen zijn net Japaners vind ik ze bouwen allebij op hun eigen manier. Zo bouwen Japaners vaak kleine compacte autos in tegenstelling tot de Amerikanen die bouwen grote sterke auto’s en persoonlijk vind ik Corvette Z06 een gelukt type.

Ook moet je er rekening mee houden lang niet iedereen kan een Ferrari of Lamborghini, Porsche etc. betalen zelfs Viper kunnen veel mensen niet veroorloven en daar heeft Corvette vind ik 1 groot punt toch een sportwagen op 1 iets lagere klasse maar wel dat goed presteerd.

Nou heb ik wel 1 vraag je hebt 1 Amerikaanse Z06 en een Europese Z06 maar wat is precies nou het verschil en alle Amerikanen die verbruiken veel benzine moet je vaak tanken of valt het toch nog wel mee.
jongens de keiharde waarheid 1 en 1_2 zegens op le mans verslaat de nieuwe m6 ferrari 599 , fer tess, porsche turbo, bmw m5 kellener ,ferrari f 430 op het cirquit van sebring kan nog verder gaan hoor, maar gewoon niet luisteren ja dat noemen wij dus pik nijd. laterssssssssssssssssss
Bedenk ook even, de gewone, al 512 pk sterke Z06 kost in de VS minder dan $70.000… Verdrie-en-een-halfdubbel het en je hebt dit geval waarvan ik de toegevoegde waarde nauwelijks zie. Typisch voor mensen met te veel geld, denk ik dan maar….
Huh? Waarom plaats ik dit hier. Sorry…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).