Bugatti Veyron officieel

Auteur: , 10 Reacties

Een paar dagen geleden waren er nog nieuwe spyshots van de Veyron, inmiddels heeft Bugatti de supercar officieel vrijgegeven. Vandaag zal namelijk de langverwachte Veyron in productie gaan, de W16-powered supercar heeft beschikking over 987pk en 922 Nm. Daarmee haalt de zevenbak een topsnelheid van 400 km per uur en gaat van 0 naar 100 in een freaking 2,5 seconden!!!

Volgens Autocar is de wagen dit weekend tijdens een officiƫle ceremonie bij het Bugatti kantoor in Frankrijk onthuld.10 reacties

Haha… jarenlang gezeur over de supersportauto met 1001 pk. Puntje bij paaltje redden ze dat weer net niet. 987 pk is natuurlijk ook indrukwekkend, dat dan weer wel.
Sir Smokalot
He bah wat een tegenvaller, niet eens 1000 pk :(.
Ik dacht er nog over om te upgraden naar deze auto, maar nu blijkt dat hij maar 987 schamele pk’tjes heeft hoeft het al niet meer…Te weinig vooruitgang :D.
Binnenkort te zien in elke willekeurige woestijn in het Midden-Oosten!!
eey sir s. wa voor een auto hep jij eigenlijk??
Freak van natur!
IK dacht dat hij ook 1500nm ging hebben?!?!
ZElfs een CL65amg heeft al meer NM koppel!!
“De krachtbron levert 1.001 pk bij 6.000 toeren per minuut. Het maximale koppel komt vrij bij een toerental van 2.200 tot 5.500 toeren per minuut en bedraagt 1.250 Nm.” was vandaag te lezen op http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?cache=no&ID=3961
Staat uiteraard geen bronvermelding bij maar het Engelse Autocar heeft het in ieder geval over een stuk minder koppel en pk: “Powered by a 987bhp, quad-turbocharged 8.0-litre W16 engine… 922lb ft of torque is channelled through a seven-speed dual-clutch gearbox to all four wheels, propelling the 1888kg…”

Waarheid zal misschien ergens tussen de 922 en 1250 Nm liggen :-S
Het engelse bhp (brake horse power) is niet helemaal gelijk aan het in andere europese (Duitsland) landen gebruikte DIN pk. Vandaar dat de bugatti in de engelse media niet aan die 1001 pk komt. Maar als je het mij vraagt is die bugatti bij voorbaat al ontzettend geflopt.
ik weet dat die auto is in alles de snelste maar ik vind die auto niet mooi
jaja en maar zeuren over die dekselse veyron…
geef mij maar de ccs earo tt …
in de eerste meter ga je een centimetertje sneller zijn … joepie zeg …
na 20 seconden zie ik je in mijn spiegel op je stuur kloppen :p
hoewel aan zo een duizelsnelheid mischien wachten op een replay :d
+ mijne is mooier exclusiever en veel minder bekend.
nu julie :d
@goaly: Waw wat een ongeloofelijk achterlijke post.
btw het is SSC Ultimate Aero TT.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).