Smart Fortwo met 180 pk in 4,9 seconden naar 100 km/h

Auteur: , 3 Reacties

Je kunt je afvragen of het verantwoord is om zo'n 'skelter' als een Smart Fortwo te voorzien van een 180pk sterke Suzuki GSXR1000 motor. Het kleine stadsautootje sprint daarmee namelijk in 4,9 seconden naar de 100 km/h terwijl dit 'normaal' 15,5 seconden duurt. De top komt uit op een nette op 211 km/h (was slecht 135 km/h)...

Er waren wel wat aanpassingen nodig om te voorkomen dat bij de eerste keer gas geven het hele frame vervormt. Daarbij is het leuke van zo’n GSXR motor dat deze maar liefst 13.000 toeren kan maken. Die motor gilt letterlijk bij het optrekken. Wegtrekken op je achterwielen moet dus mogelijk zijn. (h)

Lees meer op thekneeslider.com (via: jalopnik.com).3 reacties

Sir Smokalot
Hehe, dan hebben ze er wel een gixxer K5 in gestopt, die levert inderdaad zo’n 180 pk aan de krukas. Op het achterwiel van een gix komt dat neer op een kleine 160 pk, dus dat zal bij de smart ook wel zoiets zijn. Nog genoeg natuurlijk :). Dit is een leuk speeltje voor de fanaat, maar ik zou dan persoonlijk voor een clio 2-liter oid gaan.
Is er ook geen Hayabusa met turbo @ 400+ pk?
Dàt zou nog eens leuk zijn. Aan de rode lichten. Naast een M3 met gepimpte velgen en zonneband..
wat kost die smart?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).