Bumperstickers are go!

Auteur: , 8 Reacties

Agressievelingen in het verkeer worden vanaf vandaag via een grootscheepse campagne op hun hufterige gedrag gewezen. Peijs heeft het startsein gegeven voor een krachtig, landelijk offensief tegen ergernissen in het verkeer, zoals bumperkleven, door rood licht rijden of rechts inhalen. Via spotjes op tv en radio, billboards, maar ook via ludieke stickers wil de bewindsvrouw asociale verkeersdeelnemers lik op stuk geven.

Zelf gaat Peijs op haar eigen dienstauto ook een sticker plakken met daarop een leus voor goed rijgedrag. De CDA-minister roept Nederlanders op om dat ook te doen. De stickers beginnen allemaal met de woorden I love en worden dan aangevuld met bijvoorbeeld ‘voorrang geven’. Uit een door haar ministerie samengestelde toptien blijkt dat de Nederlander zich het meest stoort aan automobilisten die te weinig afstand houden, de zogeheten bumperklevers. Rijden met alcohol op staat op de tweede plaats, gevolgd door onnodig links rijden. Geenstijl.nl heeft uiteraard een reactie en biedt stickers aan met “i love inhalen” en “i love bumper kleven”.

De minister roept alle weggebruikers ook op vooral goed naar hun eigen gedrag te kijken. “We wijzen graag met zijn allen naar de buurman, maar we vergeten vaak naar onszelf te kijken”, aldus Peijs. Uit onderzoek is gebleken dat ruim de helft van de automobilisten zegt last te hebben van bumperklevers, maar slechts twee tot drie procent van de weggebruikers zegt zelf een van de daders te zijn (bron: telegraaf.nl).8 reacties

hehe, die stickers zijn super!
Ik wacht met spanning op de stickers met de tekst “I love Autoblog” ;)
jij vraagt, wij draaien:
http://static.autoblog.nl/images/iloveautoblognl.jpg
nu nog “ik rem alleen voor het laatste autonieuws” ;)
IK denk dat zo’n stikkers de aandacht van de automobilisten ook afleid als per se willen lezen wat er op staat gaan ze waarschijnlijk automatisch dichter aan rijden, mensen die te traag rijden vragen ook om bumperklevers daarmee bedoel ik : een gewone automobilist die op een baan van max 80km/h 60km/h rijd ofzo.
Origineel, twee weken later is er een speciale site…
Zo schrijft de telegraaf vandaag http://www.telegraaf.nl/binnenland/25693771/Tegengas_voor_I_love_verkeersregels_campagne.html

De website http://www.postbus44.nl steekt de draak met de overheidscampagne en stuurt voor een paar euro een sticker met de tekst ‘I love 180 km/u’, ‘I love rechts inhalen’ of ‘I love bumperkleven’.

De website ging maandagochtend de lucht in. “Je moet dit zien als een ludieke tegenactie op de verkeerscampagne van Verkeer en Waterstaat. Inmiddels zijn er zo’n tien stickers verkocht, dus echt storm loopt het nog niet, maar dat zal wel komen. Ik hoop natuurlijk dat het zo’n succes wordt dat ik mevrouw Peijs met haar belachelijke budgetten goed te kijk kan zetten” , aldus Silvan Jongerius, *bedenker* van de opmerkelijke anticampagne.

De campagne van Verkeer en Waterstaat bestaat uit postbus51-spots en zo’n 250.000 stickers en billboards. “Het is natuurlijk geenszins mijn bedoeling om aan te sporen tot slecht rijgedrag, maar deze mierzoete overheidscampagne kan écht niet”, zo licht Jongerius op zijn website toe.

Het ministerie van V&W bekijkt de zaak en zal later op de dag met een reactie komen.
hallo mensen wie weet waar je die stickers kunt bestellen ???????
stuur aub ff mail laterz
Verassing! De campagne ‘I love verkeersregels’ heeft nog maar weinig effect gehad. Slechts 7% van de ondervraagden paste het rijgedrag aan naar aanleiding van de campagne. Dit waren voor het merendeel 60-plussers…
Via http://www.hard-c.com/2006/02/15/campagne-i-love-verkeersregels-werkt-nog-niet-echt/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).