Fisker Tramonto en Fisker Latigo CS

Auteur: , 10 Reacties


Vlak voor de IAA is er extra info over de twee nieuwe modellen van ex-Aston Martin designer Fisker. De Fisker Coachbuild Tramonto zal gebaseerd worden op de Mercedes SL 55 AMG. Fisker neemt daarvoor de complete architectuur van de wagen over inclusief hardtop. Van buitenaf zal dit echter niet te zien zijn, de Tramonto heeft een eigen look met opvallende grille en ook de achterkant heeft een eigen gezicht met twee ovalen chromen uitlaatpijpen en scherpe lijnen.

Fisker Latigo CS
Het tweede model is de Fisker Latigo CS en doet wat meer denken aan een Brits design, een sportcoupé gebaseerd op de 6-serie van BMW. Chris Bangle en Henrik Fisker zijn overigens bekenden, Fisker werkte ooit onder Bangle bij BMW. Klanten van Fisker kunnen bij de Latigo CS kiezen voor de motor van de 650 Ci of de M6.

Wie interesse heeft in de Fisker Latigo CS mag 197.900 dollar neertikken, de productie is in eerste instantie gelimiteerd tot 150 stuks.

Ook van de Fisker Tramonto worden max 150 stuks gemaakt. De Tramonto roadster heeft een 500pk sterke 5.5-Liter-Kompressor-V8 van AMG die door de Deense Kleemann nog verder kan worden getuned naar 610pk met 880 Nm koppel. Dit is genoeg voor een max snelheid van 300 km/h en een acelleratie van 0 naar 100 in minder dan 4 seconden! De “Mercedes SL Fisker” kost 128.000 dollar met een extra 43.000 dollar voor het optionele performance plus package.10 reacties

Ideale grille voor het vangen van vliegjes. Lijkt me één groot drama om die grille iedere keer weer schoon te krijgen. :-P
Om vliegjes en andersoortig materiaal ertussenuit te peuteren schijnen babybillendoekjes erg goed te werken (zonder gein).
Sir Smokalot
Haha, als je zo’n auto hebt staan heb je ook wel een poetsturk in dienst. Je denkt toch niet dat die volgevreten miljonairs zelf op hun auto’s staan te boenen?
En in het kader van de werkverschaffing zou ik meneer de poetsturk zo’n tip onthouden?
It is a very cool car to be priced at US$197,780.
autoliefhebber
Leuk, BMW met een Aston Martingrille
BMW koplampen,SLR achteruitlichten, halve aston martin remlichten, zijkant net als Honda Accord, mercedes motor, BMW interieur en dan ook nog eens velgen van Aston martin….niet eccht origineel wel lang gepuzzelt
@Frenky
het mag dan niet origineel zijn op mij maakt het zeker indruk
Ik weet niet wie zich hier autokenners noemen, maar van sommige commentaren schrik ik toch wat. Ok, het heeft wel wat weg van Aston-Martin, maar SLR-achterlichten??? Deze kan ik enkle raden zijn klassiekers wat beter te kennen. Dit is gewoon een unieke auto, die weliswaar wat weg heeft van mercedes (o.a. het platform van de sl55 amg). Als je nog niet overtuigd zou zijn, raad ik aan de laast verschenen GTO te kopen
lijkit teveel op een beamer van de zijlijn en ziel ik daar nou rubber bij de ramen??? voor de rest mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).