BMW M6 AC Schnitzer op de IAA

Auteur: , 16 Reacties

Dit is het Tension Concept van AC Schnitzer op basis van de BMW M6. De Duitse tuner schroeft het vermogen op van 507pk naar 552pk.

BMW M6 AC Schitzer voorkant
BMW M6 AC Schitzer achterkant

AC Schnitzer is vanouds het bedrijf dat zich toelegt op het tunen van BMW´s. De basis voor deze Tension Concept Car is dan ook de BMW M6, die Schnitzer nu in Frankfurt laat zien. Schnitzer perst uit de BMW V10 nog aardig wat extra vermogen en komt op 552 pk. Het maximum koppel is gestegen van 520 Nm bij 6100 tpm tot 540 Nm bij 6200 tpm. De sprint van 0-100 km/h neemt volgens Schnitzer slechts 4,5 seconden in beslag. Uiteraard is ook de snelheidsbegrenzer uitgeschakeld en komt de Tension op een respectabele maximum snelheid van 325 km/h.

Het extra vermogen wordt verkregen door aanpassingen in het motormanagementsysteem, een speciaal waaiervormig uitlaatspruitstuk, een speciale katalysator en een sportdempers.
Het geweld wordt gestopt door een AC Schnitzer remsysteem met grote, dikke remschijven en remklauwen met acht zuigers. De remklauwen achter voorzien van vier zuigers en de remschijven zijn standaard. De auto is verder uitgerust met een sportonderstel, waarmee hij 30 mm lager ligt. Ook veerbenen, stabilisatorstangen vóór en achter en nieuwe, gesmede wielen behoren tot het pakket. Om die 20-inch wielen gaat rubber in de maat 285/35 vóór en 325/25 achter.

Schnitzer benadrukt het heftige uiterlijk door de Tension ook nog extra door hem in twee kleuren te spuiten: ´magic´ oranje en antraciet grijs. Om de aërodynamica te verbeteren, heeft de motorkap een nieuwe vorm gekregen is hij voorzien van een flinke bult en luchtuitlaten. Opvallend is ook de voorpartij met de grote luchtinlaten en het de diepvallende spoiler, waardoor de neerwaartse druk op de vooras bij hoge snelheden wordt verbeterd. De grote luchtuitlaten in de voorschermen moeten ervoor zorgen dat de V10 extra goed gekoeld wordt. De koelopeningen voor de achterremmen zijn opgenomen in de zijskirts, terwijl in het bumperschort achter niet alleen de uitlaten fraai uitkomen, maar er ook nog een speciale bodemplaat met luchtverdeler is opgenomen.

De bestuurder van de Tension heeft de mogelijkheid om zelf de luchtweerstand van de auto te wijzigen. Daartoe heeft hij de beschikking over twee diffusers van koolstofvezel, die onderling snel verwisseld kunnen worden. Eén voor normaal weggebruik en de andere voor op het circuit. Voor het exemplaar dat niet gebruikt wordt, is een speciale ophangbeugel in de bagageruimte gemaakt.

Ook binnenin is de hand van Schnitzer te zien aan de koolstofvezel details, de oranje middenconsole met armsteun en de speciale sportstoelen.
De Tension concept car kost zo´n 266.000 euro. Plannen voor productie zijn er niet, wél wil Schnitzer een aantal elementen van de Tension opnemen in het M6-programma dat op dit moment wordt ontwikkeld (bron: autoweek.nl).

BMW M6 AC Schitzer
BMW M6 AC Schitzer
BMW M6 AC Schitzer16 reacties

Sir Smokalot
Wow, pure porno! Met een wat andere kleurencombinatie is ‘ie helemaal de shiznit :).
(en nog steeds helemaal atmosferisch he….)
stoerder dan het origineel!
ziet er egt vet uit
This is a way TO FUCK UP AN M6!!!!!!
kimi raikonen
machtig mooi man
Deze wagen is echt super !!!
als deze met 552pk niet verder komt dan 325km/u, dan lijkt me de kans klein dat de gewone M6 een hogere topsnelheid kan hebben…..
@ WOoOdy : inderdaad, dat dacht ik ook, maar er zal alvast weer iemand beweren dat die waarschijnlijk tóch nog ergens begrensd zal zijn…
ja mijn auto zou zonder begrensing ook eigenlijk 643km/u halen maar ja…… ;-)
Uit betrouwbare bronnen vernomen dat deze auto op 326km/h begrensd is…niet verder vertellen, anders lijkt het weer zo’n excuse…haha

die van mij is motorisch begrensd op 250 km/h harder gaat die gewoon niet, af fabriek nog wel! haha
Ik heb overigens een BMW 740i, ik mag zeker niet klagen…ik heb het ook pas één keer bijna gereden en daar zal het wel bij blijven…nederland is er geen land voor dus zul je mij hooguit 140km/h zien rijden, daar wordt je overigens ook minder moe van.
Mij 525i is ook begrens op 250k/h
en heb ik 5 keer tot 250 gereeden en ik ben dankbar dat zoelke autos worden begrensd want door de adrenaline man (dagelijkse familie bestuurders) kan nooit helder denken en zegen (okei 250 is genoeg laat ik de gas loos)
deze is zo vet jonge, heb k liever dan een porche ofzo,
echt abnormaal.
ik heb hem trouwens in het echt gezien, is hij nog 100x mooier
Daniel heeft gelijk, op de RAI ziet deze M6 er veel bruter uit. Op zijkant staat een sticker dat hij 331,78 Km/pu heeft gelopen :P:P
Laat ik daar nou net ingezeten hebben :D
vette auto… gaat fucking snel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).