Mercedes CLK DTM AMG Cabrio officieel

Auteur: , 4 Reacties

We schreven al eerder over de Merc CLK DTM AMG Cabriolet, een Mercedes gebaseerd op Bernard Schneider's 2003 DTM Championship CLK. Mocht er nog enige twijfel zijn over de komst van deze wagen, het is nu officieel. De open-vierzitter wordt aangedreven door een 582pk AMG 5.5-Liter V8 met 800 Nm koppel, het is trouwens geen 'gewone' V8 maar een aangepaste AMG motor met speciale koeling, supercharger en uitlaatsysteem.

Het resultaat? Een CLK Cabriolet die van 0 naar 100 sprint in 4.0 seconden! Topsnelheid is 320km/u (begrensd), waarmee het de snelste vierzits cabrio ter wereld is!

Alleen serieus geïnteresseerde kopers mochten tijdens de IAA-autoshow in Frankfurt een blik werpen op de Mercedes-Benz CLK DTM AMG Cabriolet, voor gewone jongens zoals ons was er de ouwe afgeragde versie. De snelste open vierzitter ter wereld met een begrensde top van 320 km/h stond namelijk in een aparte en streng beveiligde ruimte die niet toegankelijk was voor pers en publiek. Autotelegraaf mocht wel kijken en heeft wat exclusieve shots.

Vooral de achterspoiler valt op, deze is van koolstofvezel gemaakt, en is bij hoge snelheden onmisbaar voor de nodige ’downforce’ (neerwaartse druk). Het gehele spoilerpakket is in de windtunnel vormgegeven. De achterwielen zijn 20 inch en de banden zijn maat 285/30R. Aan de voorkant is 19 inch lichtmetaal gebruikt met bandenmaat 225/35. De dubbelspaaks wielen hebben niet alleen een fraai ontwerp maar zorgen tevens voor een effectieve koeling van de composiet remschijven. Volgens AMG is het complete remsysteem voor de enorme prestaties van de auto nieuw ontwikkeld.

Mercedes plant een productie van maximaal 100 stuks (zoals de Coupé), deze kan begin 2006 van start gaan. De prijs wordt verwacht rond de 300.000 dollar te liggen, maar dan heb je wel een leuk speeltje! Het blijkt maar weer eens geen probleem voor de vermogenden onder ons want de wagen is al bijna uitverkocht! (via emercedesbenz.com)4 reacties

die spoiler maakt het echt te aso..
staat wel een foutje in..

Het resultaat? Een CLK Cabriolet die van 0 naar 100 sprint in 4.0 seconden! Topsnelheid is 320km/u (begrensd), waarmee het de snelste vierdeurs cabrio ter wereld is!

Ik zie nergens 4 deuren
klopt, het moet zijn “vierzitter” ipv “vierdeurs”, thanks!
Heerlijke auto #supermooi-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).