Bentley Continental GTC

Auteur: , 1 Reactie


Er waren laatst al wat spyshots van de Continental Cabrio, nu geeft Bentley de eerste officiële informatie vrij over deze Contintental GTC. De GTC is het laatste model uit de Continental-reeks die sinds 2003 op de markt is.

Deze generatie Bentley’s gebruikt dezelfde basis als de Volkswagen Phaeton en zijn voorzien van de W12 motor van VW maar dan voorzien van twee turbo’s: wat het vermogen brengt op 560 pk. Net als de onlangs gepresenteerde Bentley Azure, heeft ook de Continental GTC een stoffen dak en niet een stalen vouwdak, zoals de laatste mode voorschrijft. Bentley heeft vertrouwen in de constructie van het dak want de topsnelheid is niet begrensd en ligt op 309 km/u; iets minder dan zijn dichte broers.

“De Bentley Azure is bedoeld voor klanten die zoeken naar glamour en absolute chic. De Continental GTC is er voor mensen die geven op prestaties, stijl en de rijbeleving van de Continental GT aangevuld met het plezier van open rijden. Met de GTC willen we mensen trekken die alleen cabriolets kopen. Voor Bentley-eigenaren is de GTC een logische stap naar een volgende auto,” aldus Franz-Josef Paefgen, directeur van Bentley (via: autoweek.nl).

Eind 2006 start de verkoop van de Continental GTC; importeur Hessing laat weten al drie orders voor de auto in portefeuille te hebben. Bentley verwacht in totaal dit jaar ongeveer 8.000 wagens te produceren, in vergelijking met 6.576 in 2004. Het gaat dus goed met het klassieke automerk, die overigens niet van plan is mee te doen met de hybride hype, zo wist Reuters afgelopen zaterdag te melden.1 reactie

Een tof bakske voor aan de Cote D’Azur!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).