Geur nieuwe auto slecht voor je gezondheid

Auteur: , Geen reacties

Fabrikanten doen al langer research naar het effect van de geur van een nieuwe auto op de gezondheid van de inzittenden. Bij sommige mensen veroorzaakt de geur hoofdpijn of allergische reacties. Nu blijkt dat Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat de geur wordt veroorzaakt door VOC's (volatile organic compounds) een chemische samenstelling die we onder andere terugvinden in verf, deodorant en schoonmaakmiddelen...

Niet echt een gezond goedje dus om langdurig in te ademen. De klachten die mensen ervaren zijn te vergelijken met het “Sick Building Syndroom”. De vijf grootste Japanse autofabrikanten, Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi en Mazda zullen beginnen met het produceren van auto’s met minder VOC’s.

Lees meer op usatoday.com (via: autoblog.com).Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).