160 km/u door Oostenrijk

Auteur: , 6 Reacties

Oostenrijk gaat in de lente een maximumsnelheid van 160 kilometer per uur toelaten op bepaalde autosnelwegen. De huidige maximale snelheid op de Oostenrijkse snelwegen bedraagt 130 kilometer per uur, in plaats van 100 en 120 km/u in Nederland. ,,De tests zullen uitgevoerd worden op drievakswegen in beide richtingen, als de weersomstandigheden het toelaten en het verkeer vlot verloopt'', aldus Hartwig Hufnagel, de kabinetschef van minister van Transport Hubert Gorbach.


Op de betrokken wegen zullen de chauffeurs ingelicht worden over de verhoging tot 160 kilometer per uur van de maximumsnelheid door elektronische signalisatieborden. Doel van de test is het verkeer op het Oostenrijkse autosnelwegennet vlotter te laten doorstromen.

Da’s nog eens andere koek dan hier in Nederland, waar de matrixborden alleen maar worden ingezet om auto’s langzamer te laten rijden. Of waar Carla Peijs ons het liefst in de file zet om andere files te voorkomen.

De Standaard Online krijgt momenteel een nieuw kleedje, dus een linkje naar het oorspronkelijke artikel kan ik je niet geven.6 reacties

Dit is al vrij oud nieuws hoor zeker als de reacties op het fileprobleem-artikel leest!!
die foto klopt niet helemaal er staat 150 mph (aka 240kmh) op en geen 150 kmh
@ Rik L

Die foto hoort ook niet bij het verhaaltje.. :P
De mijne gaat nie eens zo hard!!!!!!
Met 160 km/uur mogen rijden, schiet je weinig op in de file.
Eigenlijk grappig:
3 jaar geleden was het nog de bedoeling dat de snelheid omhoog zou worden gegooid naar 160, terwijl anderhalf jaar later op veel wegen harder rijden dan 110 wordt gezien als een milieudelict!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).