Jeremy’s avontuur: kopen van een Mercedes SLK 55 AMG

Auteur: , 22 Reacties

Jeremy Clarkson wilde een nieuwe auto kopen. Als "normale" mensen het hebben over het kopen van een auto, dan gaat het bijna altijd over het vervangen van de huidige auto. In Jeremy's geval komt er gewoon een auto bij. Na veel wikken en wegen besloot hij een Mercedes SLK 55 AMG aan te schaffen. Daar begint zijn avontuur, want even de showroom binnenstappen de SLK aanwijzen, afrekenen en in je SLK naar huis rijden, zo werkt het niet...

Jeremey’s conslusie is dat het testen van een auto een makkie is en ook het schrijven over een auto is een eitje, maar het kopen van een auto is een heel ander verhaal. Hij heeft zijn avontuur beschreven in zijn column op: driving.timesonline.co.uk. Voor de TopGear (en Jeremey Clarkson) fans verplichte literatuur.22 reacties

Had ie net zo goed zijn SL55 kunnen houden.
Wat moet je in hemelsnaam nog met een SLK wanneer je al een Ford GT onder je aars hebt… :-?
Nick,

De GT is al heel lang terug naar Ford. Het alarm werkte iets te enthousiast:
http://www.autoblog.nl/archive/2005/07/04/alarm_ford_gt_jeremy_clarkson
@Wouter: Die GT heeft hij weer terug gekregen. Lees het artikel maar… http://driving.timesonline.co.uk/article/0,,12529-1805419,00.html
Oh oops.
Het antwoord op je vraag staat overigens ook in het artikel: GT is toch niet zo praktisch als daily driver :-)

Samen een leescursus doen?
@Wouter: Ik moet eerst nog mijn integratiecursus afmaken. Pittige materie hoor! (jokerp)
Junior Schouten
Tja het is duidelijk dat het hier over een opgevoerde vrouwen auto gaat.
Ik persoonlijk vindt het een mooie auto maar toch blijf ik van mening dat het toch is gemaakt voor de snelle zakenvrouw en dat jeremy er 1 koopt geeft toch aan dat hij toch wel een vrouwelijke kant heeft :-P.
Een echte vent is niet bang voor zijn vrouwelijke kant.
Jeremy is iemand die alle auto’s wel gereden heeft, en hoe!! maar toch kiest hij voor de 2de keer voor een mercedes sterker nog hij heeft een ferrari ooit weggedaan om een mercedes te kopen.Dit bewijst nogmaals dat Mercedes gewoon de Nr 1 is en blijft voorlopig, stijl klasse comfort luxe en sportiviteit in 1 op een hele speciale manier dat krijg je van geen ene andere fabriekant.Maar als ik in zijn schoenen stond dan had ik voor mijn deur een G – classe Brabus, een Pagani Zonda een (aankomend)ClS 65 AMG en een SLR om niet te vergeten haha dan ben je helemaal klaar als je die allemaal bezit
Touzani ik ben het niet eens met jou. Mercedes maakt al langer dan 10 jaar wagens voor oude mensen. Bovendien zijn ze inspiratieloos, hebben een onafgewerkt, goedkoop interieur en kosten ze teveel voor wat ze waard zijn.
Misselijk word ik van die praatjes “het is een vrouwenauto”.
Ik en ondertussen geen enkel sportieve leuke aut waar dit zogenaamde image aan vast wordt geplakt door weer een paar jaloerse, op hun pik getrapte mannen… Ach wat zouden ze zelf graag zo’n auto hebben….
wie kan mij informatie geven over de ‘zwakke’plekken van een c klasse w203 (2000-…)
of kan iemand me vertellen waar ik die informatie kan vinden.
vele dromers met stomme comentaar, ik heb een slk 55 amg sedert 02/05 en hij is fantastisch, collega heeft een Ferrari 550 maranello en tot 220 per uur kan hij mij niet bijhouden die italiaanse prullenbak, het is geen vrouwenauto, zoiets zegt ieman die zelf een astra rijdt of zoiets minderwaardigs, zoals zovelen hollanders die jaloers zijn op iedereen
iedereen die idiote reacties geeft hierop op zulk een auto moet zelf maar eens gaan kijken wat voor hun deur staat, jaloezie en nijd dat is waar jullie hollanders voor staan en verder stomme opmerkingen belachelijk gewoon, en ontzettend zielig , speel verder en droom vooral verder kleine kinderen en veel plezier in jullie auto van 5000 euro en ga maar lekker naar jullie rijhuisje met 2 kamers
ik denk dat iedereen wel erg onder de indruk zal zijn van de bijdragen van Jo. Bedankt.
Afgezien daarvan is een SLK wel een vrouwenauto’tje wat je ook beweert. Voor iemand die niet al te onzeker over zijn mannelijkheid is hoeft dat geen probleem te zijn…

Het onderscheid mannen/vrouwen auto wordt niet bepaald door vermogen, snelheid, etc, maar is een gevoelskwestie. Misschien moeten we eens poll houden over verschillende auto’s en er een democratisch besluit van maken.
fock jullie allemaal
Ik ga niet beweren dat Mercedes de beste wagens heeft ( ze hebben de afgelopen jaren erg veel elektronische problemen gehad, vooral door de overvloed aan elektronica) maar ze maken wel prachtige modellen. De afwerking is trouwens nog steeds een van de sterke kanten van Mercedes, zeker in het interieur.
De SLK met AMG kit is gewoon prachtig. Als ik het geld had kocht ik mij direct een SLK 55 AMG in het zwart met de velgen die op de duitse versie van de 55 zitten. Zeker geen vrouwenauto, prachtig motorgeluid en een unieke combinatie sport-comfort. It’s a thing of beauty …
slk is met zekerheid een vrouwenauto, hoe jammer het ook is voor onze Jo.
en ik kijk met plezier naar mijn garage en ben opgelucht dat daar toch geen slk tussenstaat, ik zou mij genepen voelen in mijn mannelijkheid
Ik heb een slk geerft. Ik wil de slk graag blijven rijden ook vanwege emotionele kant, maar weet niets van gemiddelde kosten van zo’n wagen. Zou iemand daar een advies over kunnen geven. De wagen is 5 jaar oud en is een slk 200.
eay… jullie zeggen wel un vrouwenautotje, maar de vrouwe hebbe toch ook gwoon un auto nodig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).