Eerste officiële foto’s Volkswagen Polo GTI

Auteur: , 1 Reactie


Na al eerder te zijn gespot, heeft Volkswagen de eerste officiële foto's van de nieuwe Volkswagen Polo GTI vrijgegeven. Officiële gegevens van de Polo GTI geeft Volkswagen nog niet vrij, maar de geruchtenmachine draait op volle toeren...

Zo zou de snelle kleine VW niet zijn voorzien van de nieuwe 170 pk sterke 1,4-liter FSI-motor met turbo én compressor maar zou opnieuw de 1,8-liter turbomotor uit de kast zijn gehaald. Daarmee komt het vermogen van de Polo GTI op 150 pk.

Lees meer en bekijk de overige foto’s op autoweek.nl.1 reactie

Inmiddels zijn er ook officiële gegevens op http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?cache=no&ID=4065
“Hij heeft inderdaad de 150 pk sterke 1.8 turbomotor onder de kap. Met de bekende motor, die zijn neef de Seat Ibiza FR ook heeft, sprint de Polo GTI in 8,2 seconden van 0-100 km/h en de voortstuwing stopt pas bij 216. Daarmee is het de snelste Polo in de geschiedenis, de vorige GTI haalde met zijn 125 pk sterke ongeblazen 1.6 namelijk 205 km/h. Al bij 1.950 toeren levert de 1.8 turbo met vijf kleppen per cilinder het maximum koppel van 220 Nm. Dat levert snelle tussenacceleraties op, voor de 80-120 km/h-sprint geeft het merk 7,5 seconden op. Volkswagen belooft een gemiddeld verbruik van 7,8 liter per 100 kilometer.

Qua uiterlijk lijkt de Polo GTI op zijn grotere broer, de Golf GTI. Dat komt vooral door de grote, zwarte grille. Het GTI-logo prijkt trots op de voorkant. De kleine snelle rakker staat op 16 inch wielen met banden in de maat 205-45. Achter het lichtmetaal gaan rode remklauwen schuil en door het met 15 mm verlaagde onderstel zijn de wielkasten beter gevuld dan bij een gewone Polo. Aan de achterkant zorgen een achterspoiler en een dubbele uitlaat voor de sportieve looks, in het interieur doen de ´Interlagos´-sportstoelend dat. Leer en materiaal met een metaallook verhogen de ´sportieve sfeer´aan boord. In het voorjaar van 2006 staat de GTI bij de Nederlandse dealers.”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).