Jaguar’s liftende voetgangers motorkap

Auteur: , 4 Reacties

Jaguar heeft met de nieuwe XK extra aandacht besteed aan de voetgangers van onze wereld. De nieuwe Jaguar XK is namelijk uitgerust met een motorkap die bij een botsing omhoog komt om op die manier de voetganger "zachter" te laten landen. Hiermee heeft Jaguar een bijzondere primeur...

De voorbumper van de XK is gemaakt van speciale materialen die verwondingen moeten voorkomen, maar dat is niet alles. De spil van het Pyrotechnic Pedestrian Deployable Bonnet System (PDBS) is een achter de bumper gemonteerde sensor Deze sensor ´ziet´ het wanneer er een voetganger wordt aangereden. Gebeurt dit dan wordt er binnen 30 milliseconden een systeem in werking gezet dat de motorkap 50-65 mm omhoog brengt. Hierdoor is er meer ruimte tussen de motorkap en de motor waardoor de voetganger minder snel op harde delen van de motor zal stuitten.4 reacties

Allemaal leuk en aardig, maar ik heb dat ding eens goed bekeken op de IAA, en ik ben tot de conclusie gekomen dat de nieuwe Jaguar XK net niks is (met name afwerking). Oftewel: “Close, but no cigar”.
dan moet je hem denk ik maar eens in het echt zine en er in rijden, dan piep je wel anders sacha!!
Je moet dan als voetganger erg veel geluk hebben om te worden aangereden door deze auto,want het zal echt geen miljoenen productie worden denk ik.
en als je dan vervolgens op het harde asfalt pleurt? komt de weg dan ook omhoog?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).