Honda FCX concept

Auteur: , 4 Reacties


Net zoals Suzuki (LC Concept), Mitsubishi (Concept-X) en Mazda (de Senku) komt ook Honda op de Tokyo motorshow met een aantal nieuwe concepts. Eentje daarvan is de Honda FCX, een futiristische sedan die wordt aangedreven door een brandstofcel.

De andere concept cars van Honda zijn de Sports 4 en de W.O.W. De Sports 4 laat Honda’s visie zien op een toekomstige vierpersoons sportcoupé, terwijl de W.O.W. concept de gebruiksmogelijkheden toont van een vierpersoons auto, waarin je bij voorbeeld veilige plaatsjes hebt om je hond ‘op te bergen’ of een heel kippenhok mee te nemen.4 reacties

Wat een PURNO DE PURNObak zeg…
De ceo van het bedrijf is een chemicus en geen psycholoog of jurist die mensen moet jennen in het bedrijf. In 2003 kocht ik van Daimler-Chrysler in Stutgard een Honda Insight die daar 3 jaar als spionage voertuig had gediend. De nox catalisator was helemaal onderzocht en uitgetest. Dit jaar is Mercedes met de GLS komen pronken met een nox catalisator die de stikstof dioxide zeer fel reduceert. Spionage made by Honda afgekeken in 2000 en nagemaakt 6jaar! later. Dit jaar komt Mercedes met een “mild hybrid” voor CL en ook weer het concept van de Honda Insight met een electrische motor tussen brandstofmotor en versnellingsbak. De tijd dat de Japanners afkeken van Europa is lang voorbij. Nu leren we van hen en doen ze het ons voor.
Buiten de FCX die vol zit met pattenten komt binnen 2 jaar de Hondajet (40%sneller en 30% zuiniger dan de markt).
Honda is dan ook niet de brommer of grasmachinefabrikant zoals veel mensen denken, maar het is een vorsings en ontwikkelingscentrum.
Zij maken bovendien zonnepanelen (thin film à la Sulfarcel) dunne film en 70% goedkoper dan de huidige ciliciumzonnepanelen. Zij ontwikkelen een gasmotor voor de huisverwarming, ook 40% zuiniger dan het beste op de markt enz….
Een bedrijf om een punt aan te zuigen.
Ten slotte wil ik jullie nog meegeven dat ik thuis 3 Honda voertuigen heb. Ze zijn tussen 6 en 15 jaar oud en hebben samem meer dan 600000km. Schade is er nooit en sleet nauwelijks. Zoals de Amerikanen zeggen: “they last forever”.
The power of dreams, I love you.
Groet en dank voor het lezen, Guy
Het is een mooie auto, met een echt futuristisch uiterlijk.
Je moet er wel van houden.
Hey Guy,
Heb je de Insight nog?

Ben nu sinds een maand collega rijder en trotse eigenaar van een Insight uit 2000. 1 van de 3 in NL heb ik begrepen. Prachtig stukje techniek! Voorlopig is 1 : 30 mijn record, maar kan beter.

Gr

Jeroen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).