Landwind gespot op ANWB trailer

Auteur: , 23 Reacties


Ieder artikel op Autoblog.nl over de Landwind staat garant voor een berg reacties. Zeker rond de soap over de crashtest van de ANWB zijn de meningen onder de Autoblog bezoekers erg verdeeld. Een oplettende bezoeker spotte de Landwind achter op een trailer van nota bene de ANWB. Dit moest écht even worden vastgelegd, want wat is hier aan de hand?

Zou de ANWB op eigen initiatief begonnen zijn met het deporteren van de Landwind, of betrof het hier een “vanzelfsprekend” pechgeval?

Nee, geen van beiden: het gaat hier om een transport van een nieuwe Landwind vanuit Erp naar een autobedrijf in Leeuwarden om afgeleverd te worden aan een klant. De hilariteit was erg groot, toen de Landwind uitgerekend op een ANWB trailer werd afgeleverd. Uit navraag bij de chauffeur van het transportbedrijf blijkt dat de transporteur ook transporten voor de ANWB verzorgt, de trailer was dus toeval.

Met dank aan Eelco Buikema (Autobedrijf De Vrij)23 reacties

Eelco Buikema
Het zou natuurlijk het origineel kunnen zijn van de “dummy” die de ANWB en ADAC hebben gebruikt voor hun Crashtest en deze brengen ze netjes terug;
of deze hebben ze ook gebruikt bij 74km/h en is deze Landwind er als op de foto vanaf gekomen. Natuurlijk niet te beschadigd dus kun je hier als ANWB niet mee in de media komen;
Nee, het betreft hier bestelnummer 91, een Landwind 2.4 4×4, die bij ons bedrijf is afgeleverd door een transportfirma die tot heden nog voor de ANWB reed, ik geloof dat er vanaf volgende week Route Mobiel op de zijkant van de trailer staat.
Ik denk ook dat de ANWB de Landwind liever in een andere toestant op haar trailer heeft staan, totally wrecked bijvoorbeeld. Nu maar hopen dat ze het zelf niet gezien hebben, want anders moet straks de transportfirma nog op het matje komen voor het misbruiken van ANWB materieel. (jokerp)
prachtige foto!
Alles er op en er aan. Hij rijdt als een speer. Tot nu toe dik tevreden. Alleen de benzine, maar ach beter duur dan niet te koop.
Ik wordt gestoord van de ANWB. In de nieuwste Autokampioen (van ANWB) hebben ze weer een hele pagina besteed aan het afkraken van de Landwind en ontkennen alle speculaties!
autoliefhebber
Het is toch fantastisch? Je maakt een slechte kopie van een slechte terreinauto en haalt alle Europese kranten en tijdschriften ermee!
Fuck, willen jullie mijn trailer nooit meer gebruiken voor die Windvlaag?? De naam Route-mobiel kan ik al helemaal niet meer horen!
landwindrijder
Hou je een beetje gedeisd windbuil en vraag je baas eerst maar even of ze nog ruzie met de fransen hebben, daar baal je mooi van want die willen de anwb niet meer op hun tolwegen, ben je helemaal aangewezen op die k.. fransen met hun rot taal.
We sturen Route Mobiel wel naar Frankrijk, doen wij de rest.
ex-ANWB medewerker
Voor mij is ANWB inmiddels ANWNee!
Steek die maar in je zak, ex-chef!
En ik heb nog véééél meer interne notities, dus maak je borst maar nat. Jullie wilden geen afkoopbedrag betalen, dan krijgen jullie de volle lading…
En zeg nu niet “Ich habe es nicht gewusst”, want dat doet jullie “zusterorganisatie” ADAC al!
We zijn een Algemene Nederlandse WIELRIJDERS Bond, dus dat komt wel goed.
Landwind heeft het met de veiligheid niet goed gedaan en dan moet dan eerlijk gezegd worden.
Net zoals het feit dat Joseph Ganz de bedenker, ontwerper is van de Volkswagen Kever. Het model het idee om voor iedereen een betaalbare auto neer te zetten.

Het Volkswagen bestuur heeft al iets toegegeven maar nog lang niet genoeg eerlijk is eerlijk plagiaat door Adolf Hitler en zijn maat Ferdinand Porsche 2 nazi die nu als helden van Vw worden gezien.
Als iemand nu nog een Landwind koopt is dat iig op eigen risico. Het is ook helemaal niet erg of zelfs af te raden, want misschien helpt het iets tegen de overbevolking…

Net alsof de ANWB het erg zou vinden als je een Landwind koopt. Ze waarschuwen je, als je daar niet naar luistert: eigen schuld als je met een stuur door je hoofd op een wolkje wakker wordt.

Wat mij betreft kan de ANWB niet meer stuk, excellente service en informatie.
beetje onzin om blind achter een test aan te rennen die niet volgens de geldende richtlijnen is uitgevoerd. De test van de ANWB is met veel hogere snelheid uitgevoerd dan de wettelijke normen (64 ipv 55km/uur). Dat de Landwind niet zo veilig is als de meeste auto’s dat is wel duidelijk. Dat je meteen je doodvonnis tekent als je zo’n ding koopt gaat echter veel te ver. Wat moeten alle mensen met een auto van 10 jaar oud dan? Denk je nou echt dat die een betere score zouden neerzetten bij 64km/uur? Ik zal mensen niet snel aanraden een Landwind te kopen maar als je een trekker voor je paardentrailer nodig hebt en je rijdt een keer per week naar een manege of zo, ach is dat nou zo gevaarlijk?….
Beste mensen, waarom wordt een goed initiatief direct met de grond gelijk gemaakt. De landwind is de eerste chineese auto en er zullen zeer binnenkort nog veel meer volgen. Iedereen die zijn of haar auto gebruikt om van A naar B te komen is goed af met de eenvoudige maar goede landwind. Als we werkelijk alle auto’s moeten verbieden die niet goed uit de test van de ANWB komen wordt het heel stil op straat.
IK heb sinds 3-6-2006 een Landwind en alleen maar kleine problemen. De grootste problemen heb ik met de dealer uit Leeuwarden. Na dat de auto gekocht is wordt je bij problemen als een debiel behandelt. Ik heb geen goed wordt over voor deze DEALER. Ze vieren liever feest dan dat ze je auto proberen te maken. 3 dagen heeft hij daar gestaan omdat hij naar rechts trok en de versnellingspook heet werd. Kon hem de zaterdag erop ophalen maar beide problemen waren er nog. Niets was er aan gedaan. En zo ga maar door. EN de IMPORTEUR dan: ach die doet ook niet veel. IK koop NOOIT MEER EEN LANDWIND. Dit advies geef ik aan een ieder die dit leest. Leg een paar duizendjes meer neer en je hebt een auto van een ander GOED merk waar ze je wel als KLANT behandelen.
Pasop Landwind dealers, ga niet in zee met Alex Smits, deze mijnheer is een grote oplichter, hij is zelfs instaat om verkopers bij dealers te bedreigen. Ik heb zelfs wel emailverkeer van deze man beschikbaar, kunnen jullie het zelf lezen.
china forever
Zeg Smits, waar ben jij in godsnaam mee bezig???! Ik ben ook in het bezit van een Landwind en vind deze auto helemaal super. Wat een stoere, complete bak voor zo’n prijs! Ook ik heb een klein technisch probleempje gehad, maar ben helemaal fantastisch geholpen door Autobedrijf De Vrij. Dikke pluim voor dit bedrijf, vriendelijke mensen en een geweldige service! Een 10 plus van mij.
Misschien moet je je hand eens in eigen boezem steken…
concept-car.nl
Om even terug te komen op de crashtests: Een auto is om te rijden en niet om te botsen. Gewoon een kwestie van voorzichtigheid dan is er niets aan het handje.

En aan de ANWB Chef die hier eerder heeft gepost: Mocht ik een lekke fietsband hebben, komen jullie die dan ook even plakken?
Hoi Dodgie

Van mij mag je de dreigmails publiceren hoor, kunnen andere concluderen of het ook dreigmails zijn. Waardeloosbedrijf. Ik heb meer de indruk dat men van LANDWIND ff heel snel geld wil verdienen en zich totaal niet bekommerd om de service naar de klant.
Mijn zusje rijdt al een paar maanden in een Landwind ze is er erg tevreden mee.
Ze heeft 2 honden (rhodesian ridgeback)waar mee ze elke dag naar het bos gaat,de honden hebben het prima naar hun zin als ze achter in de auto zitten.
Nu wil ik haar verrassen over 2 maanden met een mooi kado.(verjaardig)
Dus ben ik op zoek naar een hoes voor haar reservewiel wat achter op de auto hangt,met natuurlijk een Rhodesian ridgeback erop.
Wie kan mijn helpen ik weet niet waar ik z,n hoes kan kopen,en wat de prijs daar van is.
Met vriendelijke groet,Linda
Ach ja zo’n Landwind, wat kan je er over zeggen…..Kost weinig in aanschaf, daar is dan ook alles wel mee gezegd. Voor weinig mag je natuurlijk ook niet al teveel van verwachten.
Als de Landwind dezelfde ‘kwaliteits’standaard heeft als die chinese scooters…..vallen ze na verloop van tijd vanzelf uitelkaar of breekt er vanalles vanaf.
Ford GT Freak
ik dacht nemen ze zoon nep opel frontera als dienst auto gelukkig nie anders staat de dienst auto meer keer steel dan een een gewone anwb polo stadion

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).