Nissan Skyline ain’t no joke

Auteur: , 21 Reacties

Terwijl wij hier in het westen de Nissan Skyline uitlachen hebben de echte liefhebbers de auto al sinds jaar en dag in hun hart gesloten. Maar dat wisten we natuurlijk al lang via ons favoriete informatie medium. In dat licht moeten we dus reikhalzend uitkijken naar het nieuwe model omdat daarmee, of we het nou willen of niet, historie geschreven gaat worden.Je kunt natuurlijk stoer doen met een 8,3l motor die de Bugatti Veyron doet fronsen, maar 950Pk 1300Pk uit een 3l V6 2.5l L6 dwingt enig respect af. Dus laat die Japanners maar schuiven.21 reacties

Jep skylines rule the world :-)

Ken ook wel verhalen van Skylines met 1100 pk. Ik zal nog eens opzoeken ga naar een paar leuke filmpjes met dat soort apparaten.
Volgens mij heeft een r34 een straight 6 maar ik kan het mis hebben.
Sir Smokalot
Klopt volgens mij ook midi. Die skylines die ik heb gezien hebben straight-blokken met een tig-tal turbo’s erop, zeker no joke, check de filmpjes maar eens op de site die ik in de vorige comment over nissan gelinkt heb.
Jullie hebben gelijk. En het is ook nog eens een 2.5l motortje in die R32/R33/R34. Hoewel ze die waarschijnlijk oprekken tot 3l, maar dat staat er bij dat 1300Pk ding niet eens bij vermeld.

In de Skyline V35 schijnt wel een V6 te zitten.
“Volgens mij heeft een r34 een straight 6 maar ik kan het mis hebben”
Er staat toch ook L6? De L van Lijn.. En idd, de RB26 wil nog wel eens een RB30 worden in de handen van bijv. TopSecret :)
In de 35 ligt idd een V6, uit de 350Z. TopSecret lepelt er echter een RB26 in.
Straight six inderdaad, had ik zo over heen gelezen. Wist het echt wel hoor ;-)
0-300 in 14 seconden….. om stil van te worden. Oh was die rijdende chicane een Veyron? Goh! (jokerp)

http://www.youtube.com/watch?v=p28qv7lIj78&search=Nissan%20skyline
Jeremy (van TopGear) met een 5 jaar oude 1000pk Skyline. (moeten we er nog bij vertellen dat de auto in 5 jaar *geen enkele keer* stuk ging? )
http://www.youtube.com/watch?v=jqRNw4DWg2c&search=Nissan%20skyline
This video may contain content that is inappropriate for some users, as flagged by YouTube’s user community
gewoon doorgaan….
Wel even moeten reggen (twee keer). Ik snap ook niet wat er zo 18+ aan zou moeten zijn. Maar goed….wat ik even wil zeggen is dat we wel weten dat Skylines betrouwbaar zijn, maar de uitspraak dat hij in de afgelopen vijf jaar niet één keer kapot is gegaan zegt natuurlijk niks. Ten eerste weten we niet hoe er mee gereden is, ten tweede weten we niet hoeveel er mee gereden is en ten derde weten we niet hoeveel preventief onderhoud er aan gepleegd is.
Voor de rest vind ik het maar domme dingen, die super getunede Skylines en Supras enzo. Doe mij maar de standaard versie, of één die een beetje normaal getuned is.
Jeremy heeft het over een “every day car”. Ik weet niet wat jij normaal vindt maar een auto die 1000 pk levert uit een 2.6 liter (of wellicht 2.8 liter) die in vijf jaar tijd geen enkele keer opblaast, de versnellingsbak sloopt of wokkels maakt van je aandrijfassen dat zie je niet dagelijks…. Als je vervolgens Jeremy ermee over het circuit ziet blazen en het ding blijft nog steeds heel dan is dat best bijzonder. Een Skyline blijft tamelijk lomp om te zien, maar een 500pk uitvoering dievan buiten standaard is lijkt me best lekker om af en toe mee te stoeien. Die tupperware hoeft van mij ook niet zo, maar ja, met 1000pk zul je wel wat dingen aan moeten pakken anders ligt je meer naast de weg dan dat je erop rijdt…
Het is misschien wel bijzonder ja, maar in principe kunnen we niet veel afleiden aan de uitspraak dat hij de afgelopen vijf jaar niet één keer kapot is gegaan. Als je veel preventief onderhoud pleegt dan kan je auto heel betrouwbaar worden. En trouwens staat er niet de hele tijd 1000 pk op de assen hè. In 95% van de tijd staat er waarschijnlijk evenveel kracht op als er met een normale Skyline op zou staan. Het ding heeft een enorm turbogat en de 1000 pk komt heel laat pas los…..het duurt sowieso een hele tijd voor de turbo in komt gezet.
Maar er zijn minder betrouwbare auto’s te vinden ja. ;-)
Zoals de Aston Martin Vanquish. :-P
Ik heb een R33 uit 1997 gekocht, het is helaas geen GTR, maar wel een GTS-T 2.5 6 cilinders Turbo, goed voor zo een 250 pk. / 285 nm. Deze moet nog naar NL komen. Mocht je zo een exoot willen hebben, maakt niet uit wat, RX-7 – Skyline – Supra, en zo ga je maar door, laat mij weten. Ik kan voor een mooi prijs zorg. Omdat ik een beginnende bedrijf bent doe ik nu nog voor lager prijzen dan normaal. als alles loopt, dan gaan de prijzen wel op normale handelaars waarde. Voor meer info. kan je mij mailen naar; [email protected]

Met vriendelijke groet,

Raphael Leite
Nou, heb weleens een 1,6L Golf GTI gezien met 950PK.
Garrett Twin-turbo dacht ik.

Dan heb je wel een enorm gat zeg.
Ik kan je garenderen dat die Golf niet lang meer leefd!! :)
Te veel vermogen voor zo’n kleine auto… ;)

Skyline arriveerd 05-02-07 in NL en wordt meteen op kenteken gezet.
Interesse kan je mailen naar: [email protected] / http://www.sorasatgsugaisha.multiply.com

groet…
yoyo,

zelf eigenaar van een skyline…

en ff wat verheldering :D

een skyline met veel vermogen draaid vaak met 1 van deze motoren:

rb25det of rb26det de eerste is voor de non gtr’s, dus achterwielaandrijving en een single turbo met 2.5 liter. de 2e optie is voor de gtr’s met vierwielaandrijving en 2.6 liter twin turbo’s.

een nissan skyline is vaak 6 in lijn (6l) maar als je een gtr hebt zijn die ook in v-spec geleverd. dan heb je dus wel degelijk een v6. veel van die grote jongens (1000hp+) hebben dan ook een skylineblok opgebouwd met een hks of nismo kit waardoor ze 2.8 liter zijn, v6 en gebruiken een big single turbo (t60 of groter)


hoop wat duidelijkheid te hebben geschept :D
cheers, axeoth
jongens jongens jongens
even een sky lesje

rb20 = 2.0 6lijn turbo
rb25 = 2.5 6lijn turbo beide achterwiel aangedreven
rb26 = 2.6 6lijn twin turbo 4wd
alle zijn er met 4w steering alleen de rb26dett is met 4wd
er zijn nog wat 4 deurs modellen met een 2.5 rs four engine
dat is een rb 25 met een 4wd onderstel wel enkele turbo

ikzelf rijdt met een r32 rb20 maar!!!! opgeboord met een strokerkit naar 2.4 dus in de volksmond een rb24 met een enkele grote turbo (en nog veel meer maar dat hou ik voor mezelf :-) )
Ik ken ook jongens met rond de 1000pk maar hier zit zoveel geld in dat je er een nieuwe ferrari kunt kopen wel is het zo dat je met een 400pk skyline al alles wegrijdt

check anders ff http://www.shoreline-tuning/forum.nl
dan weet je genoeg over sky’s
hey axeoth ik weet niet of je wel weet waar je het over hebt ik heb ook een skyline maar een v-spec staat niet voor een v6 v-spec staat voor victorie specifications wat alleen maar wil zeggen dat ie nog beter is afgesteld kwa onderstel en dergelijke
Ok jongens (vooral axeoth), gewoon lekker naar de fast and furious blijven kijken en je comp.race-spelletjes blijven spelen en vooral denken dat je veel weet van de Skyline, ga zo door! ;-)
Mocht je echt willen weten hoe het zit bezoek dan zo nu en dan eens een paar Skyline-forums/fora, dan krijg je een beter idee hoe e.e.a. zit.
Overigens, voor diegenen die een rijbewijs hebben en wat gespaard hebben of een papa met wat centjes hebben; Als je niet zo’n figuur bent die rijden met een rechtsgestuurde auto eng vindt, en het onderhoud e.d. kan betalen (niet overdreven duur maar het is toch ff anders dan een Golfje met skirts rijden), dan kan ik je verzekeren dat het rijden met een Skyline elke keer een belevenis blijft!! Dit is de uitzondering op de regel: “Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak”.
Trust me !

Groeten van een Skyline R33 rijder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).