SsangYong Rodius is de lelijkste!

Auteur: , 22 Reacties

Net nu er vandaag een nieuw model van SsangYong is geïntroduceerd (de SsangYong Actyon), blijkt dat het model Rodius winnaar is van een "UGLIEST CAR"-verkiezing. OK, de wagen heeft een "origneel lijnenspel" en is genomineerd voor Auto van het jaar 2006, maar volgens de Engelsen is de SsangYong Rodius toch echt de lelijkste auto op dit moment!Jeremy heeft er volgens mij nog niets over geschreven/gezegd maar bijna 30% van alle bezoekers op cardata.co.uk lieten hun ongenoegen merken jegens de wat typisch geschapen Rodius. De resultaten staan hieronder. Grappig dat ook de Maybach populair was, en de Suzuki Liana (bekend van TopGear) wist tevens hoog te eindigen…

* Ssangyong Rodius – 29 procent
* Fiat Multipla – 19 procent
* Mercedes Maybach – 10 procent
* Chrysler PT Cruiser – 8 procent
* Ford Scorpio – 8 procent
* Suzuki Liana – 6 procent
* Rover 75 – 3 procent
* Kia Rio – 3 procent
* Renault Megane – 1 procent
* Kia Sedona – 1 procent22 reacties

Sir Smokalot
Met die Rodius en de PT Cruiser kan ik het roerend eens zijn! Alleen mis ik een aantal auto’s in dit lijstje:
opel meriva; suzuki wagon R+; seat toledo; mazda demio; nissan micra.
Owh en ik persoonlijk vind de fiat multipla nog steeds de allerlelijkste, daar wil ik nog niet dood in gevonden worden!
Kan mij wel vinden in deze uitslag.
” Then there’s the soon-to-be-launched SsangYong Rodius. Styled by the same man who brought you the Bentley Continental R and the Aston Martin Vantage, it is quite simply the most hideous shape to grace the world since Ena Sharples went west. It has wheels the size of Smarties, a body with the fat content of a Floridian television addict and a back end more scary than anything you have ever seen on Doctor Who.

We’re told that when it comes to Britain it will cost around £19,000 and that, you might think, would be the final nail in its coffin. But I can absolutely guarantee that someone out there, a caravannist probably, with a lifetime subscription to Which? magazine, will buy one. What’s more, I can also guarantee he won’t be alone.

Frankly, I’d make them get planning permission. I mean, if you aren’t allowed to build a small wooden shed outside your house without council approval, why should you be allowed to park something this offensive on your drive? ”
(Copyright: Jeremy Clarkson for TimesOnline)
Ah, dank je! ;)
@smokealot je vergeet er nog wat
de kia carens, de 1-serie, de jetta
en de hele modellenlijn van ford en opel
En niet te vergeten, renaults. Hoe futuristich of hoe speciaal ze toch zijn. Ik vind ze maar lelijk. De vel satis of espace, de megane met zijn kont. Al een geluk dat de Avantime van de markt is. Wat betreft die multipla (met de vernieuwde lichten) veel beter en zeer praktisch maar zou hem nu wel nooit kopen.
En de Hyundai Coupé vorig model facelift van 2000???
Superkoerier!
Helemaal eens met de keuze voor die Rodius. Willen ze failliet of zo? Maar goed, er zijn altijd idioten die dit soort auto’s gaan kopen. Eigenlijk moeten we daar een LAT voor invoeren: Lelijke Auto Toeslag. Daarmee kunnen medeweggebruikers gecompenseerd worden die met het gedrocht geconfronteerd worden.
Geen enkele Daihatsu in die Engelse top 10. Terwijl ze toch behoorlijk wat terminaal lelijke modellen hebben uitgepoept: de Wagon R+, de Charade, die onvergetelijke Terios. Net zo lelijk als de gedrochten van Ssangyong, alleen wat kleiner.
SSangYong gaat de titel prolongeren!
De nieuwe titelkandidaat van SSangYong, hier issie dan…….
http://autoblog.it/uploads/ssangyong_actyon_sports_01.jpg
beestig schoon
pj
Ik mis in het rijtje nog de verschrikkelijk lelijke Audi Q7.
De Rodius heeft tenminste nog dit dat hij uitermate ruim en praktisch is en best betaalbaar !
Maar voor egotrippers is hij inderdaad niet geschikt !
maybach op 3..??

die is toch mooi man..
De Maybach op 3?!
Die hebben echt geen verstand van auto’s!!!!
Het enige wat lelijk is aan de Maybach is de prijs.
niet alleen de rodius alle ssang youngs zijn lelijk, trouwens de audi Q7 moet er ook in staan
Raar dat die Maybach erin staat, vind ik nou niet bepaald een lelijke auto…
Overigens weet ik niet waarom iedereen zo jealous doet over de Q7…te duur? :D
niet zo raar dat die maybach erin staat, zoals autoweek al zei: ziet eruit als een S-Klasse die door een stel tiroolse tuners onder handen is genomen… En over die Q7, beste Sven, méén je dat? vind jij die MOOI? alsjeblieft zeg… zo zie je maar weer, over smaak valt zeer goed te twisten…
MERCEDES MAYBACH een van de lelijkste??????!!!!???
ik zou er in willen wonen gek, beter dan een huis…
@ eddystylo; Dat hij een fantastisch interieur heeft verandert niets aan het uiterlijk…
Guno van Sauers
nou ik vond het om te zien niet mooi de multipla
maar sinds kort heb ik eentje voor de leen
en echt waar het is een verschrikkelijke lekkere auto met alle luxe in voorzien.
ik ben gewoon verliefd op de multypla.
hij zit lekker hoog is snel en zweeft over de weg goede veering
klasse

ps ik zoek een tweedehands model diesel gesloten versie van de multypla
wie kan mij eraan helpen
misschien een off dealer die een nw voor een goede prijs nog heeft
echt ik heb vele auto`s gereden maar deze is/was toch de lekkerste
@Guno van Sauers: Lelijkste auto ter wereld in mijn ogen, en ook al bent u er zo’n fan van, schrijft u de naam maar één keer goed.
Nieuwe kandidaten: Peugeot 3008 en 5008

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).