Geen Saab 9-6X, wel een 9-4X crossover

Auteur: , 4 Reacties

De laatste tijd is er veel Saab nieuws, voor de volledigheid even een overzicht: de Saab 9-7X komt WEL naar Nederland, de Saab 9-6X is GECANCELD en het schijnt nu dat er WEL een 9-4X komt! Dus toch... Deze crossover zal ontwikkeld worden op het platform van de Opel Vectra (niet de Subaru B9 Tribeca!) en zal een kruising worden tussen een stationwagen en een SUV. Saab ziet meer kans in deze kleinere 9-4X, omdat de 9-6X te groot zou zijn voor Europese standaarden...

Dit schrijft autoweek.nl met als bron een woordvoerder van Saab in de Britse media. De 9-4X zal een vergelijkbaar model worden als de Cadillac BRX (die ook dezelfde bodem heeft als de Saab 9-3 en Opel Vectra).

Autotelegraaf.nl schrijft dat het voor Europa ook erg belangrijk is om een diesel te bieden. “De Cross-over op basis van de Subaru kende zo zijn beperkingen. In het originele ontwerp was bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de montage van dieselmotoren. In Europa hangt in bepaalde landen het succes van een model af van de beschikbaarheid van diesels. Het nieuwe type is bij de verkoopstart ook direct leverbaar met potente dieselmotoren.

Tot slot belooft de Saab-woordvoerder een verrassing op de Autosalon van Genève, komende lente. Wellicht wordt dan al een tipje van de sluier van de 9-4X opgelicht of staat er een roadster klaar op basis van de Pontiac Solstice.4 reacties

Dit wordt echt een mooie wagen!
Geruchten gaan inderdaad dat Saab een eigen versie van de Solstice zal uitbrengen, onder de naam “Sonnett” die voor het laatst gebruikt is met Saab’s V4 sports cars uit de 60-er en 70-er jaren. Een concept zou op de autoshow van Geneve onthuld gaan worden… via http://www.jalopnik.com/cars/gossip/new-saab-sonnett-concept-may-be-on-the-way-131195.php
Update: de 9-4x komt waarschijnlijk pas na de 9-7x…

Saab Automobile U.S.A General Manager Jay Spenchian tells Ward’s a Saab CUV, which could take the 9-4X name, will slot in for the truck-based 9-7X SUV after parent General Motors Corp. updates its midsize SUV platform that underpins the vehicle.

“We’re going to continue with the 9-7, and there will be slight overlap with the 9-4, or whatever we (decide to) call it,” Spenchian tells Ward’s here at Saab’s largest U.S. dealership. “One will be going away as the other one is coming in, and there will be very little overlap…..

….“The price range (for a 9-4X) is going to be very close, like right on top of the 9-3,” which ranges from $27,570 to $43,320. “Here (in the U.S.), it’s not going to be real expensive,” Spenchian says. “I think some of the styling cues you see on the Aero X (concept) you’ll definitely see on that vehicle,” he adds.


Via http://www.trollhattansaab.net/archives/2006/08/94x_is_coming.html
Lijkt mij dat het 9-4x wordt, zie http://www.9-4x.com

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).