SAIC: Productiecapaciteit in 2010 verdubbeld

Auteur: , Geen reacties

Veel economen maken zich zorgen over de opkomst van de Chinese economie. De toenemende welvaart in een land met 1,3 miljard inwoners zal de wereldeconomie niet onberoerd laten. Om een voorbeeld te noemen, maakt men zich zorgen over de toenemende Chinese vraag naar producten als hout en olie, maar ook op automotive gebied timmeren de Chinezen hard aan de weg. Het meest sprekende voorbeeld is de Landwind uit China. Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), China's grootste autofabrikant, heeft zich tot doel gesteld de productie capaciteit tot aan 2010 te verdubbelen naar 2 miljoen auto's per jaar...

Deze auto’s zijn niet uitsluitend voor de eigen markt. Uiteraard heeft SAIC ook de Europese automarkt in gedachte. In China kunnen auto’s spotgoedkoop worden geproduceerd, hetgeen aantrekkelijk kan zijn voor de Europse consument. Landwind is hier wederom een goed voorbeeld van. Helaas produceren de Chinezen geen topkwaliteit, maar goed, daar is de prijs dan ook naar.

Lees meer op reuters.com (via: autoblog.com).Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).