Stratos in racetrim

Auteur: , 1 Reactie


De Fenomenon Holistic Design Stratos moet 's-werelds eerste supercar voor op en naast de weg worden. We zijn inmiddels doodgegooid met impressies en op de IAA 2005, stond the real thing. Na een Coupé en Spider, circuleren er nu foto's van een Stratos in racetrim op internet.

Ondanks dat ik de originele Lancia Stratos echt waanzinnig vind, heb ik nog steeds mijn twijfels bij dit project. De auto op de IAA was overduidelijk van plastic en een interieur zat er niet in. Sterker nog, ik heb nog nooit foto’s van het interieur gezien. De Fenomenon Stratos zou zijn uitgerust met een Ferrari V8 met 425 pk en slechts 950 kg wegen. Dat laatste geloof ik zo, maar de auto op de IAA zag er niet bepaald uit of er daadwerkelijk een motorblok inzat.

Misschien heb ik ongelijk (stiekem hoop ik dat wel een beetje), want ItaliaSpeed heeft foto’s van de Stratos waarop het lijkt te rijden. Inmiddels schijnt Prodrive zich ook te gaan bemoeien met het project, dus wellicht wordt het straks allemaal werkelijkheid.1 reactie

Italiaspeed heeft ook afbeeldingen van de Stratos Competizione: http://www.italiaspeed.com/2005/cars/other/fenomenon/10/competizione/gallery.html
En nog een linkje, Stratos curiosa: http://www.lancia-club.nl/curiosa/stratos.htm

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).