Gespot: Audi A5 coupé in een A6 jasje

Auteur: , 6 Reacties


Geloof het of niet, maar je kijkt hier echt naar de nieuwe Audi A5 coupé, althans soort van... Ik moet toegeven dat hij erg veel weg heeft van een A6 sedan, maar uiterlijke schijn bedriegt. Het platform en chassis van deze "A6 look-a-like" is het volledig nieuw ontworpen. De nieuwe A5 coupé zal het eerste model zijn die hier gebruik van gaat maken, maar ook de volgende generatie A4 en A6 zullen dit platform delen...

De lancering van de nieuwe A4 (modeljaar 2009) staat in de herfst van 2008 op de agenda. Uiteindelijk zal de A5 coupé er ongeveer als volgt uitzien:
We zien hier duidelijk veel gelijkenissen met de Nuvolari conceptcar die we al eerder zagen. Als alles goed gaat kunnen we de Audi A5 coupé op de Frankfurt Motor Show van 2007 voor het eerst begroeten.

Lees meer op: channel4.com6 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
ik denk toch echt dat het een beetje een verklooide A6 is hoor ik zie namelijk meer gelijkenissen met de A6 als me de auto op die laatste foto
jawel toch als je goed kijkt
tzal..ik zie nu nog steeds niet :S
de bovenste foto is duidelijk een a6
N.a.v bovenstaande reacties: dit is wat men noemt een “mule” (vertaling: test-ezel). Daarbij is een bestaande auto gebruikt om bepaalde zaken te testen. Deze A6 is geen A6, maar waarschijnlijk een A6 body op het nieuwe chassis (of als je wilt….. het onderstel van de nieuwe A5/6 onder een bestaande A6)
ALS IK MIJN AUTO GEDEELTELIJK STRIP HEB IK DUS EEN A5 COUPE:>

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).