BMW maakt wegwerp-auto’s

Auteur: , 14 Reacties

BMW maakt wegwerp-auto's. Het is nogal een vreemd verwijt, maar wanneer je er over nadenkt misschien niet eens zo raar bedacht. Dat zit zo: de regels die BMW stelt aan het repareren van haar nieuwe modellen zijn zo streng, dat verzekeraars bij schadegevallen geregeld met de handen in het haar zitten. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar hoe de nieuwe 5- en de 6-serie zijn gefabriceerd, dan heeft de techniek eerder wat weg van een vliegtuig dan van menig andere auto. Hierdoor is de BMW in geval van schade erg ingewikkeld (en dus duur) te repareren...

Daarbij moeten de reparaties uitgevoerd worden door gecertificeerde monteurs van BMW zelf. Een aantal critici zette deze zaken op een rijtje en kwamen tot de conclusie dat BMW feitenlijk wegwerp-auto’s maakt, want wanneer ze een keer in de prak zitten, worden ze eerder economisch total-loss verklaard door de torenhoge reparatie-kosten. (via: autoblog.com).14 reacties

!¿!Mats!¿!
lol!
Ik zie geen downside: je rijdt je bm in de prak en krijgt zijn marktwaarde betaald want repareren is er niet meer aan, en je koopt een andere.
Je kan dan zelfs een auto van een ander merk kopen, zo eentje die er niet uitziet als een vis :-)
Ik heb dit een keer met eigen ogen gezien bij een schadebedrijf. Dit bedrijf was dus gecertificeerd door BMW en had ervaring met het repareren van aluminium. Er stond daar een zo goed als nieuwe BMW 6-serie met lichte voorschade maar de kans was groot dat ie total-loss verklaard zou worden omdat er iets meer dan 1mm verbogen was.
Ze hadden daar ook regelmatig nieuwe XJ’s (aluminium) waarbij de reparatiekosten torenhoog waren! De enige reden dat ze niet total-loss waren was dat het nog relatief jonge auto’s waren…
De Spellingscorrector
“Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar hoe de nieuwe 5- en de 6-serie zijn gefabriceert…”

gefabriceerd :)

Als je nou geen Lidsey Lohan-types in die auto’s zet, worden ze ook niet zo vaak in de prak gereden :). Maar het is tegenwoordig wel zo dat je steeds minder zelf aan je auto kan doen, vanwege alle electronica. En iedereen wist toch wel dat BMW altijd hoge eisen stelt, daarom maken ze ook zulke topauto’s :D.

P.S. AXlover, ben jij enorm fan van citroën AX ofzo?
@De Spellingscorrector: “Als je nou geen Lidsey Lohan-types..”

Het is Lindsay Lohan ;)
We staan allemaal onder grote druk. Bang om te falen in deze maatschappij waarin iedere misstap direct en hard wordt afgerekend. Juist dan zul je zien dat er nog weleens een foutje door schiet. Daarom koesteren wij onze trouwe bezoeker SC “watching our back”… (joker)
-Geen zinnig commentaar- Alleen: hahahaha! :-D
ik wil niet heel zeikerig overkomen maar wanneer het juiste woord is spellingcorrector (zonder S).
ik lees net mijn eigen post, laat maar…
Frans Ketelaars
Tja ik roep het al jaren maar sinds de euro klopt het niet meer BMW: B(erg) M(arken) W(eg)!!!!
een bmw is altijt de mooiste auto :-D ze kunne zijken maar hij blijft mooi
(ik heb er oowk 1)
lijkt me sterk dat iemand die niet eens een normale zin kan typen een (nieuwe) BMW kan betalen (tenzij hij in dope handelt of hem van paps heeft gekregen). Zal wel zo’n pauperbak zijn, verlaagd en met spoilers……

En BMW de mooiste? Ik hoop dat je eerst naar de opticiën gaat voordat je achter het stuur kruipt. Ze maken auto’s die goed rijden, maar mooi? dacht het niet! Al is een 6 serie niet echt lelijk.
(angel)autos is wel cool maar niet mijn smaak
Luister, degene die zo’n zever schrijft die moet volgens opgenomen worden,
BMW wegwerpauto, als dat zo is wat is mercedes dan of audi?
Goedkoper om te herstellen ofwa?

Zever zeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).