Maak je eigen waterstof… terwijl je rijdt

Auteur: , 2 Reacties

Een Israelisch bedrijf heeft een methode bedacht om je eigen waterstof in de auto te maken. Zo heb je altijd genoeg brandstof voor je brandstofcel, of je ontbrandingsmotor. Het idee is om onder hoge temperatuur, door magnesium of aluminium te verbranden in een tank met water de zuurstof van de waterstof te scheiden (de zuurstof bindt zich aan het metaal voor de oxydering). En bij het tankstation gooi je wat roest weg en doe je weer een nieuwe strip van dat metaal in je tank met wat water. En rijden maar!Iets aan dit artikel deed me denken aan de Flux Capacitor van Marty McFly. Als dit daadwerkelijk gerealiseerd wordt dan is het brandstofprobleem in één klap opgelost!

En de wereldeconomie stort in omdat de olieverwerkende industrie in één klap failliet gaat…2 reacties

Leuk gevonden maar, als je het principe met een benzine auto vergelijkt, zul je bij het tanken bij een evenlange actieradius 3x zoveel gewicht moeten toevoegen aan aluminium of magnesium vergeleken met benzine. Dus bij een 50 liter benzinetank, ben je 150kg van dit metaal nodig. Zullen de prijzen van deze metalen net zo hard stijgen als de olieprijzen.
als we nog eens gewoon een kerncentrale meeslepen? altijd genoeg brandstof bij je. wel ff opletten op de kruising.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).