Video: Radical SR8 Nurburgring record

Auteur: , 6 Reacties

Radikal heeft het nieuwe snelheidsrecord op de Nurburgring te pakken. Het oude record stond op naam van een Porsche 996 GT2 EDO competition, die er 7 minuten en 15 seconden over deed. Radical liet in Januari al weten dat een tijd onder de 7 minuten mogelijk moest zijn, dat hebben ze geweten want de SR8 deed een rondje in maar liefst 6 minuten en 55 seconden! Dat is 20 seconden sneller!

De Nurburgring Nordschleife is 13 mijl lang en heeft 73 bochten met vele hoogteverschillen. Niemand minder dan Sir Jackie Stewart omschreef het circuit als “the ultimate driver challenge.” Leuk om te kijken dus en daarom is de DVD van deze prestatie te koop bij radicalextremesportscars.com, de prijs is $26.50 voor 70 minuten video (via leblogauto.com).

Update: nog meer video-links…
http://www.johnfelstead.co.uk/videos/videos.htm
http://www.youtube.com/watch.php?v=Mf0LDgUtCQM
http://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=1251816 reacties

Tsja, snelheidsrecord op de Ring….. .

Ten eerste: het snelheidsrecord op de Ring staat volgens mij nog steeds op Bellof’s naam met 6’11”.

De 6’55” die nu met de Radical gereden is zou het record moeten zijn voor een auto die geschikt is voor gebruik op de openbare weg. 6’55” is in elk opzicht natuurlijk een behoorlijke prestatie maar door met dit soort auto’s (en dan heb ik het nog niet over banden) specifiek voor dit record te gaan weet ik niet of Radical (en dat geldt ook voor EDO trouwens) zichzelf een gunst doet. Auto voor de weg? Laat me niet lachen.

Als Radical echt lef heeft gaan ze voor het record van Bellof en laten ze het record voor wegauto’s voor fabrikanten die daar een terechte claim op kunnen maken.
Volledig akkoord, de categorie productiewagens zou moeten een constraint hebben op het minimum aantal verkochte auto’s. Vanuit dit opzicht kan dit probleem aangepakt worden denk ik.
Ik deel volledig je mening
Tja maar dat is nou net het probleem.
Radical VERKOOPT een redelijke hoeveelheid van EXACT deze auto’s. Natuurlijk gaan de nieuwe eigenaren er niet mee naar de supermarkt, maar ze rijden er wel mee naar de vele circuits in engeland.

Er rijden meer Radicals op kenteken rond dan alle Ferrari Enzo, Porsche GT’s en koenigsegg’s bij elkaar.
Mooi gesproken Rapier!
Die sr8 is wel snel …het ziet er niet uit,maar goed.

Porsche komt terug en zal weer de snelste zijn
nog niet:P

de tweede plaats is voor een golfje:D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).