Meer nieuws Alfa Brera Spider

Auteur: , 1 Reactie


De Brera met vast dak is nog niet verkrijgbaar, toch zwellen de geruchten over de Brera Spider aan. Het Duitse Autobild wijdt er een vier pagina's lang artikel aan.

Dit jaar nog kunnen Italianen alvast hun knip trekken om de Brera coupe te bestellen, de rest van Europa moet tot 2006 wachten. De Spider wordt in december op de autoshow van Bologna aan het grote publiek getoond en in mei 2006 is de marktintroductie.

De eerste leverbare exemplaren kunnen worden uitgerust met de 3.2 V6 (260 pk), 2.4 JTD (200 pk) of 2.2 JTS (185 pk). Later volgen wellicht de 1.9 JTD 16v (150 pk) en een kleinere benzine motor die nadrukkelijk als instapmodel zal worden gepositioneerd. Ook een GTA versie zou in de pijplijn zitten. Dankzij 400 pk en een lager gewicht, zal dit een leuke concurrent voor BMW’s Z4M worden (via autoblog.it).1 reactie

Jammer dat het Autobild in vier pagina’s niet is gelukt om de waarheid te schrijven.

De Alfa Spider staat op de Autosalon van Geneve in maart 2006.
De motoren zijn een 2.2 16V en 3.2 V6. Andere motoren incl. diesel staan niet gepland. Kleinere motoren dan de 2.2 komen er niet anders zou de Spider goedkoper worden dan de Brera. De Brera krijgt ze ook niet, vanwege de Alfa GT. De GTA komt, maar wanneer is twijfelachtig. Het wordt geen 400 pk, eerder 350 pk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).