Alfa 147 Q4 komt niet, 149 Q4 wel

Auteur: , Geen reacties

De Alfa Romeo 147 Q4 bestaat wel, maar alleen als prototype. Duidelijk te zien op de foto hiernaast is dat deze 147 hoger op de poten staat en dat de achterwielen aangedreven worden. Op de markt komt de 147 Q4 volgens de Autotelegraaf niet, want medio 2007 staat de opvolger Alfa Romeo 149 al in de showroom. Dit prototype is dus of voor Jan met de korte naam ontwikkeld of het was een zogenaamde mule.

Voor mules wordt de carosserie van een bestaand model gebruikt om de technologie van nieuwe model te testen. Zoals bekend zijn de Brera en 159 wel met vieraanwieldrijving te verkrijgen, dus wellicht was deze 147 alleen bedoeld om dat systeem te testen. Aan de andere kant is wel (heel kort) een 156 Q4 en Crosswagon leverbaar geweest, ook al met dezelfde 1.9 JTD 16v motor die in het 147 proto lijkt te zitten. Wie het weet of de Italiaanse logica kan volgen, mag het zeggen…Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).