Porsche 997 TechArt voor die Polizei

Auteur: , 12 Reacties


De Duitse tuner Techart houdt van Porsche's, de Duitse politie toevallig ook. Vandaar deze succesvolle samenwerking. Op de Essen Motorshow presenteert TechArt een politieversie van de door hun aangepaste 997 Carrera S. De 911 is met 370pk in 4,6 seconden van 0 naar 100. De topsnelheid is 297 km/u.

De Duitse tuning-industrie maakt zich zorgen om de omzet (inmiddels 4,4 miljard euro per jaar) en goedkope kopieën van hun producten. Een campagne in Duitsland moet tuningklanten er op wijzen dat deze kopieën wellicht onbetrouwbaar, illegaal of gevaarlijk zijn. De actie wordt gevoerd op beurzen en via advertenties, posters en internet. Vaag, een samenwerking met de politie lijkt mij namelijk geen goede keus om de tuning-jeugd aan te spreken (via autoweek.nl).

Update: Zie ook het artikel op techart.de.12 reacties

Sir Smokalot
Nee joh, da’s pure strategie! Eerst maken ze de popo blij met deze porsche, en vervolgens leveren ze de tegenpartij een wat zwaardere performance-mod waarmee die porsche helemaal aan snot wordt gereden :) (theoretisch dan, want probeer jij maar eens een agent zoek te rijden…..)
Dit is de opvolger van de Porsche 993 die de politie eerst gebruikte……
Er was eerst ook prate van om de in beslag genome supercars van de criminelen te gebruiken om de snellere wegggebruikers tegen te houden.
Volgens mij is het overigens die Polizei…
@ Jori: in landen als Bulgarije doen ze dat al. Porsches en Audi TT’s krijgen gewoon bestickering en een zwaailicht op het dak en stromen gewoon het wagenpark van de politie in…

En ‘Polizei’ is inderdaad een vrouwelijk woord, dus ‘die’.
Achja, mocht de porsche brigade weer terugkomen in NL is dat best zonde. Opel astra’s kunnen ook best bij de mobiele flitsopstellingen staan.
@Niels: Ja op het nieuws zag ik het dat de supercars van criminelen werden gebruikt: ferrari’s, maserati’s enz.
in bezlgei was hier ook sprake over maar dit zou niet wettelijk zijn… ze zouden dit eventueel mogen doen maar pas nadather process is gevoerd en dit duurt gemiddeld een aantal jaar (in belgie toch) en tegen dan zijn de autos verouderd of worden ze openbaar verkocht… maar ik zag een aantal maanden geleden wel BOB (voormalige BOB toch) rijden met een BMW zeven… geen geld zeggen ze dan
Duits is niet mn beste taal, ik geloof jullie dan ook direct en heb de titel aangepast;)
ziet er goed uit!
Holla and Happy Thanksgiving.
melissa is verdwaald
hij is wel cool maar een porsche carrera GT zou leuker zijn geweest

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).