Een echt snelle Diablo

Auteur: , 15 Reacties

De standaard Lamborghini Diablo SV is al geen stakker en zeker ook geen muurbloempje. In de typerende flamboyante Lamborghini koets zit een 530 pk sterke 5.7l V12. Voor gewone stervelingen meer dan genoeg om je iets stervelijker te voelen... Gelukkig zijn er altijd mensen, en erg vaak Japanners overigens, die het allemaal niet genoeg vinden.

Mr. Kondou is zo’n man, zijn 1999 Lamborghini Diablo SV was niet snel genoeg in zijn ogen. Dus moest er wat “loodgieterswerk” worden uitgevoerd om wat extra PK’s erbij te toveren.

Lamborghini Diabli b-turboZoals te zien op de foto is V12 nogal onder handen genomen. Twee KKK K27 turbo’s zorgen samen met de twee intercoolers voor een overdruk van 1.2 bar. Alles is op maat gemaakt voor deze auto en het resultaat mag er zijn. Op dit moment levert de Diablo 1187 pk en 1288 nm. Daarmee knalt de auto de toerenbegrenzer in bij 368 km/u. Toch zijn er nog plannen om nog wat verder te gaan, 1400 pk moet haalbaar zijn.

Bekijk hier nog meer foto’s.15 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
ik vraag me altijd af hoe zo iets heel blijft, dat niet heel die motor uit elkaar klapt
0-100 in….?
Sir Smokalot
0-100 in: volledig afhankelijk van de bestuurder….
Deze bakken moeten inderdaad in no-time gereviseerd worden, bovendien levert een dergelijke extreme setup meestal onnoemelijk veel kinderziektes op, aangezien uit zo’n beetje alle componenten het maximale wordt geperst (ze worden in ieder geval stuk voor stuk veel zwaarder belast). Dit betekent in de praktijk dat je soms wel weken aan het sleutelen bent voor een goede tijd op de kwart-mijl, waarna je het ding wéér op de brug kan gaan zetten…
Hé, je hebt een hobby of niet!
japanners….compensating for something?
Tja…als je geld teveel heb, waarom niet?
Ik heb in deze auto gezeten :D Geweldig dingetje :-)
In no-time naar de klote. Leuk voor 1 dragrace en dan weggooien..
tom5, en sommige anderen. deze lamborghini heeft een 5.7 liter V12, en ze willen er 1400pk uit trekken. een nissan skyline, heeft een inline 6 clinder, 2.6 liter. het blok van de skyline, RB26DETT, kan 1600 pk aan, en dan scheurt het blok. vertueel, zou het lamborghini blok dus +- 3200 pk aan kunnen.

zeg niet altijd ‘kan niet’ of ‘in no time naar de klote’etc. als iemand met behoorlijk verstand de motor goed heeft gebestudeert, kan dat persoon er makkelijk 1400 pk uithalen. als die persoon ook een anti-lag ECU kan ontwikkelen, trekt deze bak een veyron makkelijk er uit.(anti-lag ECU is een ECU systeem, dat als de turbo’s niet ‘opgespoeld’zijn benzine krijgen toegevoerd, zodat er een minimum turbo-lag is.)
hoe veel zwaarder woord dat ding dan wel niet
niet teveel dromen andy. we weten nu wel dat je lult
Bart, jij gaat me ff zeggen wat ik heb gedaan ? was je er mss bij ? nee dacht het niet, deze auto stond vorig jaar op SpaItalia (spa-francorchamps) een meeting met Veel italiaanse auto’s.. dus voor je iets zegt ga je bronnen na ..
als een murciélago LP640 met 640pk 340 gaat , moet je met 1187pk toch sneller gaan dan 368km/h
wat een wagen super niet te geloven ik zou de kracht wel willen voellen
db dr word uitgelegd in de tekst waarom. Dat is de max van de versnellingsbak want hij loopt op die snelheid de toerebegrenzer in

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).