Type R proto: Civic Si

Auteur: , 23 Reacties

Nadat we net een traantje hadden weg gepinkt om de oude Civic Type R, komt Honda al weer met goed nieuws. Op de SEMA autoshow in Las Vegas staan negentien getunede Civics, zeker populair materiaal dus. Een ervan is gebouwd door Honda zelf: de Civic Si Sport Prototype.

In het interieur zorgt de rode lederen bekleding voor de sportieve sfeer. Ook aan de buitenkant valt er genoeg te genieten: het spoor is verbreed en dankzij de sportvering ligt de koets 2.5 cm lager. De 19″ velgen hebben genoeg ruimte dankzij 5 cm uitgeklopte wielkasten. Het front krijgt grotere luchthappers en wordt voorzien van een spoilerlip in carbon. Hetzelfde materiaal wordt gebruikt voor de zijskirts en de kofferspoiler. Ook in de achterbumper zit een windgeleider ingewerkt.

Over motorisering is nog niets bekend, maar de oude Type R had 200 pk en zeer waarschijnlijk worden dat er wel ietsje meer. Op de autoshow van Genève in maart 2006 zien we de Type-R misschien al terug.23 reacties

ik ben wel benieuwd naar de nieuwe Civic, vooral het dashbord vind ik mooi gemaakt, alleen vraag ik me af hoe die eruit ziet IRL
Ja wat zal ik hier nou weer van zeggen. Dit is duidelijk weer een sterk staaltje japanse troep. Maar het is wel voorruit gegaan in opzich van de oudere type-R. Doe mij maar echte power. M-power bijvoorbeeld.
Tsja wat moet ik nou hierop zeggen? M-power??? wat een onzin doe mij maar een leuke en fijne auto ongeacht wat het is. Of dat het de nieuwe M5 is of Civic type R beide zijn leuk en aardig, maar toch zou ik eerder naar een type R toe gaan, omdat de prijs/kwaliteit me meer aan spreekt dan een M-serie
Mwa om een hondaatje civic met een M-serie te gaan vergelijken vindt ik ergends toch wel erg ver gezocht. Maar ik blijf toch altijd van mening dat die japanse auto’s veel minder degelijkheid en kwaliteit bieden dan een duitse auto. Maar je mag inderdaad niet klagen als je een japanner koopt want de prijzen zijn er inderdaad naar. Terwijl onderdelen van een honda best nog duur in aanschaf zijn.
Kijk…Junior heeft teminste verstand van auto’s, een M-serie heeft status, uitstraling en power!! Dat kan je van een Honda niet zeggen!!
Het is toch wel duidelijk welke auto’s op de hoogste plek eindigen wat betreft de degelijkheid en betrouwbaarheid. Waarom eindigen Honda, Toyota en Lexus dan al jaren op de top van meest betrouwbare auto’s? Kijk maar eens op welke plek die duitse auto’s eindigen!
M-POWER??Status,ja..uitstraling,ja..maar gelijk ander merk kan een motor met de inhoud van een vrachtwagen bouwen en hem 500pk geven!!en zeker Honda,want wat die mannen uit een atmosferische motor halen qua pk’s per liter heeft niemand hun nog nagedaan,zie s2000,maar niemand zou een Honda kopen met 5000cc onder de kap en toch nog zo betrouwbaar blijven,de s2000 staat al 3 jaar op 1 in Engeland qua betrouwbaarheid en tevredenheid,en dat ziet er mij niet echt een bejaardenauto uit!!en dan nog iets..welk ander merk heeft al 600GP-overwinningen op het hoogste niveau gehaald?Zie MotoGP en F1..Kennen jullie nog Prost en Senna??Met wie reden die gasten??BMW??MERCEDES??I DON’T THINK SO..geef mij maar een Honda’tje,the underdogs,laat die Duitsers maar proberen ons te volgen!!!!hahahaha…
beetje appels met peren vergelijken, niet?

Voor het geld van een BMW 118i koop je een Civic Type-R. Ik denk dat we er niet veel tekst aan hoeven te wijden wie dan de snellere is, of wel?
De M3 kost ongeveer (ja ik weet het, tis iets minder) twee keer zoveel als een S2000……

Iedereen mag zijn/haar voorkeur hebben, maar over de kwaliteit van Honda kunnen we kort zijn, vrijwel foutloos. Ik denk dat we ook kunnen vaststellen dat BMW dat echt niet haalt (voor iedereen die het er niet mee eens is…. zoek maar wat pech statistieken op die het tegendeel bewijzen. Feiten graag en geen meningen)
japanse hebben nooit problemen (helaas)duitse auto’s wel…
Het is gewoon een wonder auto het is een gangster AUTO
L.O.Specials
Vergelijking: 507 PK uit een 5 liter V10, Gaaaaaapppp, en je betaalt er een godsvermogen voor. Nu heb je de nieuwe Honda Legend, getuned door Mugen (vergelijkbaar met BMW Motorsport), deze levert 590 PK uit een 4 liter V8. Kortom deze SLOOPT de M5!!!!!!! En voor veel minder geld!
hij is gewoon de max
mùaar zo lijk alle hond wagens
Honda Driver
En weetje…honda is niet zo maar een merk….kijk maar eens naar hoogwerkers..weet je wat voor motortjes ze daar hebben?? bijna allemaal honda…en weetje waar de red-line bij een S2000 begint?? bij de 9.000 toeren! lijkt me geen kattepis.
Maar kijk…het is natuurlijk wel beter dat er auto’s zoals VW en BMW bestaan want anders had honda geen reden om hun spul beter te maken dan dat…
Ik rijd al jaren in een Honda en hij heeft mij nog nooit laten staan! Echte betrouwbare Japanse techniek mensen!
M’n volgende auto word zeker weer een superbetrouwbare Honda civc, zeker weten. Niet dat alleen Honda goed is hoor…Zo heb je nog Toyota (Lexus), Nissan, Mazda, Subaru, Suzuki, Mitsubishi…en ja…da’s allemaal Japans!
En wat L.O.Specials en lote al zeiden: Honda haalt echt veel uit een blok.
uhh, nixan suzuki en mitsubishi zijn nou niet DE betrouwbare japanse merken… en vooral mitsubishi heeft heel erg hoge onderhoudskosten. suzuki en nissan zijn gewoon behoorlijk gammel, niet zo erg als franse auto’s maar gammel.
Alle auto’s zijn mooi als de persoon die ze rijdt dit vindt.
Ik rij altijd jappen prive nooit problemen mee in 25 jaar tijd 1xecht probleem kop gescheurd maar dat was dan ook een nieuw type kop toen (kinderziekte) heb 2 subarus forester en 5 mitsus (galant en carisma) nooit langs de weg gestaan met pech in 25 jaar. zegt denk ik genoeg over japanse kwaliteit. mijn volgende wordt waarschijnlijk honda accord 2.4 s. De renault en de opel die ik zakelijk heb gereden praat me er niet van (renault valt uit als ik in de buurt van een vliegveld kom waarschijnlijk de radar op de ecu storen) en de opel al na 100.000 koppelingsplaten kapot. nee hoor jappen for life voor mij.
BMW’s zijn altijd achterwiel aangedreven.

BMW’s zijn mannen auto’s, Civicjes zijn voor boy-racers.

http://i113.photobucket.com/albums/n225/hjkort/banner6.jpg
hjkort schrijft,

23 November 2006 om 16:18
BMW’s zijn altijd achterwiel aangedreven.

BMW’s zijn mannen auto’s, Civicjes zijn voor boy-racers.

…….enkel winnnen de boy-racers dan van de mannen…da’s dan wel weer lachen…..
Thx! :)
Grappig hoe mensen hier hun gelijk willen krijgen door opeens iets anders te zeggen wat helemaal niet slaat om waar het om ging.
BMW is leuk. Net zoals Mercedes en ik heb echt helemaal niks tegen Volkswagen. Vooral Golf IV & V. Maar je moet toegeven dat Honda motors echte Beesten zijn of liever gezegd ‘beestjes’. Zo’n klein liter inhoud en toch zoveeel vermogen. Andere merken gebruiken daarvoor gelijk een motor met de inhoud van een vrachtwagen om dezelfde aantal pk’s eruit te halen en koppel mag er ook wezen. De wegligging van de Civic’s zijn daarnaast echt super en de blokjes zijn gewoon sterk en kunnen wel wat kilometertjes aan.
Laatst nog een Civic gehad met een kilometerstand van 400.000 KM en nog werkend. maargoed, haters zijn er natuurlijk genoeg en er zal dus altijd wel een weerwoord zijn.
Ben je strak in pak en een echte zaken mannetje neem dan maar gewoon een BMW of een Mercedes of wat dan ook.
Ben je meer een sporter then u know what to choose.

btw. Kijk bijv. naar de Nissan Skyline R33 hoeveel vermogen deze heeft en tot hoever je het kan opkrikken.
Doe deze jongen maar een honda.
Heb momenteel een accord van 15 jaar oud, die tien jaar in mijn bezit is geweest. Ik kan zeggen dat deze auto mij nog nooit heeft laten staan, op een kapotte accu, of een lege benzine tank na……en o ja mijn buren rijden ‘degelijke’merken, en die vinden het ‘kwestie van karakter’ dat hun automobiel niet start. Dat mijn jap hen dan weer naar de garage afsleept zien ze maar door de vingers….het is en blijft een kutjap.
het verschil tussen honda en andere auto’s zijn: honda gaat altijd met lieters olmlaag en stijgt toch gruwelijk met PK’s.
andere auto s stijgen met oli bijv. 3.0 300pk
Maar honda 2.0 300PK! heel wereld blijft naar 1.6 vtec civic verlangen! omdat het zuinig en snel is. natuurlijk smaken verschil.. maar als europa geld heeft, biedt japan de europeanen beter auto ! jammer dat alle concepten naar engeland gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).