Tokai ACL-Mobile: Mobieltje met alcohol tester

Auteur: , 1 Reactie

Alcohol in het verkeer is helemaal hot, althans, het voorkomen ervan dan hè! Er zijn momenteel dan ook zat bedrijven die hun hersens kraken om de meest vernuftige, maar vooral praktische alcoholtester te ontwikkelen om daarmee te voorkomen dat men beschonken achter het stuur kruipt. Zo zagen we al eens een stuurwiel dat de alcohol in het bloed door de huid meet, maar ook het blaaspijpje in de gordel van Volvo. Daar komt nu de mobiel van Tokai bij. Middels een add-on is je mobieltje naast een agenda, spelcomputer, fotocamera, mp3-speler, navigatiesysteem, enzovoorts, nu ook een alcoholtester...

Als je het mij vraagt is het allemaal verspilde moeite. Investeer toch vooral in een stukje bewustwording bij mensen dat drink-n-drive écht foute boel is, want waar ligt uiteindelijk de norm? Is dat toevallig het toegestane promillage dat bij wet is geregeld? Een ieder reageert anders op alcohol, dus er is geen pijl op te trekken. Stel dat je onder invloed iemand dood rijdt, of nog veel erger, stel dat een beschonken automobilist één van je naasten door rijdt. Daar moet je maar niet aan denken.

Lees meer op transportation.engadget.com.1 reactie

Het Japanse DoCoMo heeft nu ook een mobieltje gemaakt waarmee van een afstand gekeken kan worden of iemand heeft gedronken; http://www.textually.org/picturephoning/archives/2006/06/012673.htm

NTT DoCoMo Inc. has developed a system that will let bus, taxi and truck companies use cellular phones to determine from remote locations whether their drivers have been drinking alcohol.

“To conduct such a test, a small breath-alcohol sensor is attached to one of DoCoMo’s FOMA 3G handsets. The driver breathes into the sensor and the results of the test are transmitted via FOMA’s network to a manager’s personal computer.

To prevent cheating, the manager will be able to verify whether the driver in question performed the test by using FOMA’s videophone functions.”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).