Lada 110 WTCC uitvoering

Auteur: , 6 Reacties

De Russen komen! We wisten dat Lada een nieuw model had, maar nu zullen ze komend seizoen ook meedoen aan de WTCC-wedstrijden. Een eerste prototype van de raceauto, de Lada 21106 (gebaseerd op de Lada 110), is afgelopen week op de Moscow motor- en tuningshow in Rusland gepresenteerd. Het Duitse MTec Sport heeft de wagen ontworpen en zal deze in samenwerking met de Lada fabriek ook gaan bouwen.


Lada gaat in 2006 met twee exemplaren van deze 21106 racen. In 2007 worden die vervangen door een race-uitvoering van de compleet nieuwe Priora (via autoweek.nl).
Nu nog wachten op een WTCC Dacia, een Super Rally is er in ieder geval al ;)

Oh ja, en check deze monster Lada Niva, en hier en hier!6 reacties

We zullen dit merk dan maar serieus nemen zeker, ben wel eens benieuwd hoe ze gaan scoren in de WTCC. Ik denk nog dat we gaan verschieten.
Frans Ketelaars
Oh dat hebben ze er mee gedaan. Een aantal jaren terug stond er Op Motorshow Essen zo’n Lada met een Opel 2.0 16V-blok uit de Kadett GSi. Nu zijn de spiolers zeker klaar en gaan ze er mee gummen. Veel succes
Jaar in jaar uit winnen de russen de rally parijs-dakar, dus nu zullen ze ook wel weer in de kop meerijden.
Nieuwsbericht uit 2005, pas dit jaar zal men gaan racen, maar wel met een Nederlander. Jaap van Lagen zal vanaf de derde race meedoen in een team met twee wagens.
op dit soort merken zitten we te wachten want toen we de deawoo zagen dacht ik ook dat is leuk en nu zijn ze vooraan tevinden dus gaaf toch ja het heet nu de big plus dat weet ik ook wel nu nog meer asia en euro oost of west en america dan word het noch leuker heb je die roemenen gezien met hun super 2000 dacia mooi man ; jaap supper doe het

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).