Ascari KZ1 volop in het nieuws

Auteur: , 8 Reacties


De Ascari KZ1 is afgelopen dagen volop in de media aanwezig, dit komt voornamelijk door de aandacht die de wagen vorige week bij TopGear kreeg. De Nederlandse halfbloed van Klaas Zwart (KZ) zette daar namelijk een erg strakke tijd neer. De details zijn nog niet te zien bij TopGear. Duidelijk is dat de Ascari KZ1 de McLaren Mercedes van de vijfde plek heeft getrapt. En dat betekend dat de Ascari sneller is dan de Ford GT, de Lamborghini Murcielago, de Lamborghini Gallardo, de Pagani Zonda en de Spyker C8, om maar even wat namen te noemen!

Ascari KZ1 LogoDe wagen weegt 1330kg en heeft een getunede V8 motor die 500pk geeft. De KZ1 kost ongeveer 450 manuur om te bouwen en kost vergeleken met andere supercars niet heel erg veel. 160.000 Euri om precies te zijn. En om vervolgens voluit te kunnen genieten van je Ascari heeft Klaas in Spanje een eigen circuit laten maken waar de eigenaar even lekker los kan gaan; RaceResort Ascari. Het circuit ligt in Zuid Spanje, 8km buiten het plaatsje Ronda. Overnachting is mogelijk in het aanwezige hotel, inclusief health spa, beauty center en diverse exotische danseressen, ehh sportwagens natuurlijk.

En als je een eigen racebaan hebt dan is een eigen team ook wel handig, voila: het Ascari Racing Team! Het team heeft reeds meegedaan aan Le Mans in 2002 en in 2003 won Klaas Zwart het EuroBoss championship. Ik denk dat we komende tijd nog veel van Ascari gaan horen…8 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Sir Smokalot
Laat ik nou toevallig binnenkort naar Sevilla gaan, da’s daar maar 2 uurtjes vandaan…
Kan ik dan misschien wel ff een Ascari van iemand lenen?
Anyone??
Volgens mij mag je ook met je eigen auto op het cirquit, en de Ascari kun je daar vast huren.

Vergeet geen foto’s te nemen voor hier!
Sir Smokalot
Als jullie mij de huur van de ascari sponsoren (want ik gok dat dat wel iets meer is dan die paar tientjes per uur die ik met mijn pauperinkomen kan betalen) wil ik jullie zeker wel een rij-impressie proberen te geven!
Als we dat budget zouden hebben dan denk ik dat wij achter het stuur van die Ascari zouden kruipen. Maar dit is een hypothetische aanname, gezien afwezigheid van budget.
Sir Smokalot
Je kan het altijd op de big shots manier proberen, die wisten ook extragratis in een Aston Martin Vanquish V12 over het circuit van Qatar te rijden dankzij hun grote mond. Helaas heb ik een druk programma in Sevilla, dus een tripje naar Ronda zit er niet in, maar ik sluit niet uit dat ik er nog eens kom, dan hou ik dit zeker in mijn achterhoofd.
Had je al gezien dat ze daar ook gewoon een oude Benneton Formule1 auto hebben staan?
Hier is de betreffende TopGear aflevering: http://video.google.com/videoplay?docid=-4514271070439299421
In de eerste alinea en de derde zin van onder af moet staan betekent ipv betekend

Succes

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).