Nebo, sportwagen uit Rusland

Auteur: , 16 Reacties


Russian Auto Design (RAD) is een bedrijf uit Moskou, ze werken aan een sportwagen met middenmotor. De wagen heeft nogal een uniek design en heet de "Nebo", wat Russisch is voor "Hemel" (Sky). Origineel is het in ieder geval wel! Het gewicht van de wagen is minder dan 900kg en komt beschikbaar met twee motorvarianten; eentje van 94pk en eetje van 145pk.


De wagen zal hoogswaarschijnlijk volgend jaar te zien zijn op de Moscow autoshow. In eerste instantie wil men max 500 tot 1000 Nebo’s produceren, tot die tijd moeten ze eerst dit concept nog maar afmaken. Meer images op cardesign.ru (vertaling via autoblog.com).

Met dank aan Rob voor de tip!16 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
heidekonijn
Opel Tigra die denkt dat ‘ie van Lego is?
Sportwagen bedoeld om de Russische bevolkingsgroei in te dammen? Met die bobbel op de motorkap, zijn voetgangers namelijk eenvoudig over het hoofd te zien…
Het is idd wel wat Lego achtig. En 94pk…
Wat grappig jullie reacties.
In plaats van het verwelkomen van nieuwe spelers op de markt, hebben niet ook Porsche, Mercedes, Maserati, Ferrari etc. moeten leren, breken jullie het gelijk af.
Zou het niet prachtig zijn dat de “gevestigde” merken wat frisse concurrentie krijgen?
Kom op heren, stel je open voor wat nieuws, in plaats van alles direkt de grond in te boren.
Groeten aan alle autoliefhebbers.
@Rob: jij bent een Rus zeker ;-)
@Jan nee.
lol ik zou dat zelfs niet eens concurrentie durven noemen.
Er zijn verscheidene “merken” die max 1 model hebben maar die zijn dan wel “exclusief”. Dit kan een doe het zelver zelfs overtreffen kwa uiterlijk.
haha rob jij durft..met 94 pktjes onder de kap. En hij weegt maar ‘liefst’ 900 kg dat betekend een 0-100 tijd die rond de 10 sec ligt..concurentie met ferrari, jazeker. En dan is ie ook nog lelijk het zit die russen ook niet mee he. Zie ook nog dat autoblog je bedankt voor de tip..nou van mij mag die bedankt sarcastisch zijn.
Sir Smokalot
Nogal een gebakje inderdaad, doe mij maar een TVR :).
Ik heb eerder al gezegd dat ik groot fan ben van minimaal gewicht gekoppeld aan flinke power, maar dan heeft deze jongen toch wel wat pk’s meer en een goede restyling nodig, ik vind ’t niets…
Waarschijnlijk moet deze auto met een mx-5 concurreren oid?
Maar Rob niet getreurd, je volgende tip aan autoblog zal hoogstwaarschijnlijk veel beter zijn en de commentaar positiever. En dit was niet sarcastisch!
IK vind dat Rob grotendeels gelijk heeft. Vernieuwend design – en ja ik noem het design – en russisch, dat is idd een stijlbreuk. Ik zou het ook geen concurrent noemen voor ferrari en dergelijke. Maar toch wel één voor de roadsters onder ons.
moest die bobbel op de moter kap eruit gewerkt zijn zou hij nog best meevallen
Dit is alles behalve concurentie voor ferrair masaratie tvr bmw z4 of opel tigra of merceds of honda s2000 of mazda mx5 het is alles behalve conucurentie maar het lijkt me leuk als het op de markt komt.

mzzls olivier
Plus, wie een sportwagen koopt, valt graag een beetje op toch? Nou, dat zit wel snor met die geblokte vehikel.
Mijn god wat een afgrijselijk geval. Ik sta open voor alles en ik lul niet als ik dat zeg…. maar komop zeg, het weegt bijna 900 kg met 94 pk??? ik heb zelf een suzuki samurai opgetuned naar 101 pk en dat weegt ongeveer hetzelfde…alleen de aerodynamica zit dan meer mee bij deze bak…maar dat zou nog betekenen dat je jezelf voor schut zet als je in deze wagen rijdt! sorry hoor, dit is niks vernieuwend, dit is platen aluminium halen bij de gamma en op een eend onderstel lassen…
Wat zijn jullie toch negatief…
Lotussen hebben toch ook maar een klein motortje
en het design is niet slecht, vele malen beter dan die lelijke spykers
en als de prijs ook nog goed is..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).