Auto’s worden eigen doktertje

Auteur: , 1 Reactie

De boordcomputer in de auto wordt met de tijd steeds uitgebreider. Signaleren van een defect licht, lage bandenspanning, laag oliepijl en statistische informatie over de gereden ritten, zijn slechts enkele voorbeelden van zaken die we tegenwoordig kunnen raadplegen via het dashboard. Toch vindt men dit allemaal nog niet voldoende...

Er wordt nu gewerkt aan een systeem waarbij auto’s gaan voorspellen wanneer bepaalde onderdelen stuk zullen gaan. Lijkt me erg spannend, een berichtje als: “Uw oliepijl is te laag, bij deze snelheid zal uw motor over 10 minuten in de soep lopen”.

Het systeem werkt met een netwerk van sensoren die op kritieke plaatsen de belasting in de gaten houden. Wanneer er ergens een zware belasting ontstaat, zal het systeem proberen uit te rekenen hoe lang het nog duurt voordat er zaken zullen uitvallen als gevolg van de belasting.

Lees meer op abc.net (via jalopnik.com).1 reactie

ik had eigenlijk wel gedacht dat dit al in de nieuwe S-klasse zou zitten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).