Zuinige Smart Fortwo hybride concepten

Auteur: , 2 Reacties

Smart is nog nooit winstgevend geweest, maar het merk is nog lang niet dood en blijft zich volop doorontwikkelen. Zo was de laatste ontwikkeling dat de Smart Fortwo zal worden uitgerust met een Mitsubishi motor en daar komen nu twee hybride motoren bij. Een combinatie van een diesel- en elektromotor zorg voor een verbruik van slecht 2,9l per 100 km...

Naast het feit dat de Smart hybride concepten zuiniger zijn, is ook de acceleratie verbeterd doordat de elektromotor de aandrijving tijdens het schakelen opvangt. Hierdoor duurt de acceleratie van 0-100 km/u “nog maar” 17,8 seconden en dat is een winst van tien procent ten opzichte van de normale dieselversie. We hebben het hier vooralsnog over concept-modellen, maar productieplannen worden zeker niet uitgesloten.2 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
zou het eindelijk sportief worden
In Italie zag ik smarts met een derde stoeltje (zijwaarts achterin), kan iemand mij vertellen of dit toegestaan is ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).