Top Gear Video over de Koenigsegg

Auteur: , 15 Reacties

Nog 1x een post over TopGear en dan is het genoeg voor deze week. Jeremy reed een tijdje terug eens met de Zweedse Koenigsegg (een CC8?), het filmpje is dus al wat ouder maar Google Video to the rescue!

Check hier de video (via autoblog.it).

Meer TopGear reviews kijken? Check deze link.15 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
kheb dat filpje al eens gezien
voor geen geld van de wereld zou ik die wagen willen
Maak jezelf niet belachelijk, slaat nergens op. Tuurlijk wil je die wagen, je hebt misschien een andere favouriete topcar maar das een ander verhaal.

Vind hem stoer. Ziet er goed uit, snel en exclusief. Doe mij er maar 1tje!
ik ben niet echt zo voor zijn design en zo een zwakke tijd dat hij neerzet
van de (ex) snelte wagen ter wereld had ik wat meer verwacht
Ps: Dit zijn de mooiste vleugeldeuren ooit! Wat een geweldig systeem :)
autoliefhebber
Ik vind hem prachtig, hier is een Spyker een knutselwerk bij.
tom van gaeveren
knappen bak maar als ge dan naar de concurrentie kijkt zoals P zonda,F enzo,… dan valt men keuze toc eerder voor een zonda veel meer passie en ja gewoon mooier. Zoals op vele vlakke winne de italianen et op disign :). toc properen auto greetz from belgium
autoliefhebber
Beste Tom van G. de Italianen hebben veel gewonnen in design maar die tijd is een beetje voorbij. Giugiaro van italdesign ontwerpt tegenwoordig vooral lelijke Zuidkoreaanse autootjes en de Fiat Croma, die ik ook geen uitschieter vindt. De Ferrari’s van Pininfarina borduren vooral voort op het verleden. Van bertonen hoor ik zelden meer wat. De Koenigsegg vind ik echt een ontwerp van deze tijd.
@ Autoliefhebber:

Ben het met je eens! Maar smaak is eenieders eigen mening. Persoonlijk vind ik de Koenigsegg mooier dan de Pagani, passie zit in beide alleen al omdat dit extreme auto’s zijn. Toevallig zijn beide door 1 persoon ontwikkelt die allebei een droom hadden.
Ps: respect voor de Enzo, maar vind ik nou niet niet bepaald mooi.
autoliefhebber
Smaak zegt niets over goed design. Een design is goed omdat het aan bepaalde ontwerpkwaliteiten voldoet zoals bv. harmonie, samenhang in vorm en lijn, relatie tussen uiterlijk en gebruikswaarde, enz. Een design heeft succes als het in de smaak valt, maar dat is wat anders.
wrm geilt iedereen op dat design ik vind het smaakloos
die wagen is veel te kort, hij is “veel te mager” ,dei stoelen, het dashbord zijn om van te walgen en de neus en achterwerk is niet geslaagd
Ligt het nou aan je smaak of het ontwerpkwaliteit?
Ben de draad kwijt…

@autoliefhebber: je verhaal klopt maar het tegendeel wordt ook helemaal niet beweerd. Er zijn 2 meningen de ene vind de pagani mooi de ander het zweedse ei das een kwestie van smaak. Geen woord over of het design klopt of niet…

Had ik al gezegd dat ik de vleugeldeuren een zeer hoge ontwerpkwaliteit hebben, estetisch verantwoord…domweg gewoon een goed design :)
@toM5
dat achterste stuk naar mijn mening is dat te “kietsch-actig”
de neus is niet bepaald iets dat je aan een supercar kan toeschrijven.
hij is te kill (dat zit in de zweden hun aard) er zit te weinig in voor zoveel geld verwacht je toch iets meer dan vering en een moter met aandrijfas
de kilometerteller is electronisch en de toerenteller staan alleen meer getallen op. Als ik weer zoveel geld geef verwacht ik toch deftige meters met naalden en een aanduiding wnr ik te hoge toeren heb
de zetels zijn carbon fibre kuipen met hier en daar een kussentje
Prachtige auto, al sinds 1995 is men deze aan het ontwikkelen. Het is puur autorijden en is onvergevelijk. Deze CC8 heeft nog een grotere broer, CCR, die nog harder dan de 395 van de CC8 en boven de 400 grens pas stopt.
Sommige mensen hier zeggen dat ze het maar niets vinden, maar als er eentje langskwam keek je wel om. En persoonlijk vind ik het een mooi ontwerp.
Deze auto is brilliant,
het is al mijn favoriet zo lang ik m ken, en das al lang.
Ik heb er eentje met eigen ogen gezien, en ik heb er een zien schreuren op een parcours.
Ik ehb m met mijn eigen ogen kunnen vergelijken met de ferraris lambos die er ook waren. Hij wint, op elk front.
Hij is ongelofelijk mooi en modern en hij heeft de beste techniek.

Smaak mag verschillen, maar geloof me, tis écht iets bijzonders waar die ‘kille’ zweden trots op mogen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).