Spyker SSUV is meer dan welkom!

Auteur: , 9 Reacties

De meningen verschillen nogal over de overlevingskansen van Spyker, zeker met betrekking tot de komende SSUV van het Nederlandse bedrijf uit Zeewolde. Maar volgens de Seattle Times zitten de Arabieren te springen om een dikke SUV! De prijs van benzine is er laag en terwijl de verkopen van SUV's dalen in Amerika, Canada en Europa, is er steeds meer vraag in oliestaten als Saudi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit.

De Arabieren willen groter en beter! “Our business is booming at the moment. It’s actually affecting our stock levels. It was the busiest summer in my six years here,” zegt Julian White, salesmanager voor 4×4 Motors in Dubai. “This is the first place I’ve ever sold cars where no one asks about fuel consumption.” Vooral de Cayenne en de BMW X5 zijn hot en gaan als warme broodjes. Verder is er weinig keus dus nu maar wachten op de Spyker SUV, die overigens mede gefinancierd is door Arabieren (via autoblog.com).9 reacties

Zijn er al pictures van een mogelijke SSUV?
En terecht
@Niels, alleen nog maar impressies: http://i6.photobucket.com/albums/y212/Donoren/SpykerSSUVAV.jpg De motor zal van Audi komen en de carrosserie van Karmann.
autoliefhebber
Dit is meer een soort Paris-Dakarwagen. Ik zie niet waar de U van utility inzit bij deze ‘SUV’.
@autoliefhebber, dit is nochtans wat Spyker wil ontwikkelen. Zie ook: http://www.autoblog.nl/archive/2005/05/30/spyker_ssuv_c12_peking_to_pari
autoliefhebber
Ja, die tekening ken ik, maar dit is een normale Spyker met vierwielaandrijvingen wat hoger op de wielen. De ‘U’ staat voor utililty (gebruikswaarde) en je kunt in deze wagen alleen maar je tandeborstel meenemen, dus dan is het geen SUV.
Omdat ‘ie hoger op z’n poten staat, kun je er meer mee dan met een ‘normale’ Spyker. Daar zal die U wel voor staan. Vergeet echter niet dat al die termen bedacht zijn voor de jongens van de marketing en niet altijd exact aangeven wat voor soort auto het is. Het is tegenwoordig ook hip om iedere auto aan te duiden als ‘crossover’. “Ja, want het is een kruising tussen dit en dat…!:”
autoliefhebber
Dat is leuk gevonden van die hoge poten, maar volgens mij is een SUV een mix van sportiviteit (grote motor, uitstraling), ruimte in het interieur en terreincapaciteiten. De Porsche Cayenne zou dan voor een fabrikant als Spyker het voorbeeld moeten zijn. Waar ze nu mee aankomen haakt meer aan op de Porsche 959 (die Paris-Dakar won).
en wij zullen wel met waterstof moeten rijden terwijl ze daar bezine doorjagen en 9cent de liter

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).