Babyboomers bepalend bij auto-ontwerp

Auteur: , 3 Reacties

Even een stukje educatie: De babyboomers zijn de mensen uit de generatie die is geboren tijdens de geboortegolf vlak na de Tweede Wereldoorlog. Deze generatie is inmiddels minstens 60 jaar en zal op een gegeven moment vanzelf uitsterven (zo werkt de natuur nu eenmaal), maar tot die tijd zullen de babyboomers van invloed zijn op het design van onze auto's...

De golden-oldies zitten helemaal niet te wachten op futuristische modellen met veel vermogen. Zorg liever voor stevige scharnieren omdat oudere mensen vaak geneigd zijn om op de deuren te leunen. Zo moeten ook de veligheidssystemen overduidelijk zijn en veel lawaai maken, zodat de ouderen ze ook goed kunnen horen. Deze groep is zo groot dat autofabrikanten zichzelf in de vingers snijden wanneer ze geen rekening houden met de babyboomers.

Ik snap nu ook ineens het irritante superluide gepiep (ik ben toch niet doof!) wanneer ik wegrijd terwijl mijn passagier de gordel nog niet om heeft. Een sensor in de stoel kijkt of er iemand naast mij zit en als dat zo is, moet de gordel om. Gevolg was dat ik laatst de doos (voor de duidelijkheid: van karton) die ik wilde vervoeren, ook een gordel om moest doen, omdat de “slimme” sensor vond dat er iemand naast mij zat. (via abrn.com)3 reacties

Als ze nog goed kunnen rijden geen probleem. Anders moeten ze er eene nemen met schuifdeuren , chauffeur en een drukknop om te stoppen aan de volgende halte.
Sir Smokalot
Je zou toch denken dat er gouden tijden aanbreken voor mercedes, maar tot nu toe merk ik daar weinig van…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).