Toekomst Mercedes E-klasse

Auteur: , 36 Reacties


Mercedes heeft volgens AMS plannen voor een facelift van de E-Klasse. Dit moet volgend jaar (2006) al gebeuren, belangrijke veranderingen zullen vooral plaatsvinden met betrekking tot de veiligheidssytemen (die kwaliteit heeft afgelopen tijd heel wat te lijden gehad). Vervolgens zal in 2009 een compleet nieuwe E-Klasse in productie gaan.

Een belangrijke optische aanpassing bij de toekomstige E-klasse is (alweer) de vorm van de 4 koplampen; deze zullen niet meer rond zijn maar ze zullen een meer ruiten vorm krijgen. De E lijkt ook wat agressiever te worden, niet zo extreem als de CLS maar er zit duidelijk een wat meer sportieve vorm in. Het motorenaanbod zal varieren van een turbocharged 1.8 liter (175pk) tot een 515pk 6.3 V8 AMG! (via eurocarblog.com)36 reacties

De 6.3-liter V8 AMG heeft 510 pk, geen 515. Niet dat het écht verschil uitmaakt, maar toch ;-)
lijkt op de slr
Ziet er iets moois uit.
Maar waarom zo snel al zeggen dat ze hem gaan veranderen?
Geeft een slechte indruk vind ik.
Mercedes-E500owner
ik vind hem erg mooi, en ik denk dat ik hem dan ook zal aanschaffen, alleen zal ik mijn recente E500 wel houden:-P
Ze veranderen hem waarschijnlijk omdat de bmw 5-serie gewoon te sterk voor de E klasse is. Wel een mooie auto.
chiq
als je dit met alle andere modellen vergelijk (behalve slr)
Het lijkt wel een beetje een 4 deurs SL
http://www.bgcprestige.com/library/vehicule/VE181-3.jpg
Beter! Ik ben geen merc. fan maar dit is beter dan de huidige E-benz.(trouwens ook beter dan nieuwe S).
Mercedes-E-4-life
de bmw 5 serie is niet te sterk voor de E klasse, want anders zouden ze de recente E gewoon zwaarder maken en zwaardere motor, de concurrentie ligt opzich wel hetzelfde, maar de E heeft ook 2 tot 3 jaar voorsprong.. maarja, de E rijdt ook een stuk lekkerder!
Logisch dat ze moeten reageren want de 5 serie en A6 zijn de E klasse voorbij gestreefd.
Deze vind ik er zeer goed uitzien vanuit deze hoek, als ze nou ook nog eens de kwaliteit weten te verbeteren…hebben we een mooie nieuwe taxi!
Het gaat de goede kant op met modellen van Mercedes.. wat een mooie lijn zit erin. Deze vind ik een heel stuk mooier dan die blokkerige saaie laatste 5-serie.. de nieuwe A6 is ook een prachtbak btw ;)
Tom5: idd mooie nieuwe taxi haha!! Ze kunnen alle nieuwe mercedessen ook gewoon standaard met 2 gaatjes in het dak leveren!!
ik ben normaliter geen Mercedes fan maar wat een prachtige auto die nieuwe e-klasse zeg!
Ruitvormige koplampen?? Zoiets?

http://www.lexus.com/assets/models/exterior/photo/gs_ext_img.jpg

Verder is het een erg mooie wagen.
Vind deze E er trouwens erg gelikt uitzien. Beetje 4 deurs SLK. En met het doorlopende zwarte dak wordt het inderdaad nog wel wat met de uitstraling van de taxicentrales….
Die E break ziet er bangelijk uit. Via de site van Powerslide (tweede foto) kan je er een foto van zien.
Zijn inderdaad een aantal erg strakke modellen. Ik hoop dat ze qua design niet te veel afgezwakt worden wanneer ze in productie gaan.
Ondanks alles blijft mercedes zich aan de top kleven
Mercedes heeft ook al heel wat records op zijn naam staan…
1. snelste jeep
2. snelste limo
3. snelste sedan
4. snelste cabrio
5. snelste automaat
dus alle sukkes die deze prestieuze merk afkraken
records laat me niet lachen!
Instappen volgas geven, de automaat voor je laten schakelen en je maatje naast je pakt de stopwatch voor de tijden tot 100 en harder. De specialiteit van mercedes en dus ook van mercedes rijders: zo hard mogelijk rechtuit rijden! Hou me vast want nu hebben we het over een uitdagende dicipline.
Hierbij wil ik je behoeden voor een grote afgang, hoef je me niet voor te bedanken, maar denk niet dat je met dit soort feiten respect krijgt bij personen die weten wat echt autorijden is. Je weet wel; laat remmen, wagenbeheersing, driften enz. Ga anders een keer naar een circuitdag en herontdek autorijden. Puur opbouwende kritiek SamSam..
@SamSam: HAHA.. Weet nog een record voor je.. Meest verkocht voor TAXI!!!!
Aston Martin
Het feit dat de Mercedes E zoveel als taxi gebruikt wordt wil zeggen dat de E bij veel mensen in de smaak valt. Ik vind het een hele mooie auto en ik denk dat hij vele mensen gaat plezieren. Momenteel hebben wij het huidige model van de E-klasse, waar ik ook zeer tevreden over ben. Ik vind het heel normaal dat Mercedes nu een nieuwe E-klasse voorstelt om te concurreren met de 5-serie van BMW en de Audi A6. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een facelift uit van de BMW 5 om dan op zijn beurt weer te gaan concurreren.
AMG V8 6.3 heeft 515 PK. Das stimmt… William
ik ben een grootse bmw fan en ik denk ook wel dat de 5-serie die er nu is het beter doet dan de E maar bmw gaat toch wel moeten oppassen met de e-klasse want dat lijkt me echt wel een prachtbak
Sorry hoor, maar de afgebeelde auto is echt geen mercedes E classe. Voor een spy foto klik onderstaande link.
http://www.autowereld.com/spyshots/detail.asp?artikel=2779

groet

Sprinter
Ik ben altijd een grote mercedes fan geweest maar de recente E vind ik erg lelijk! Deze ziet er erg chique uit en zal de concurentie vast de kop indrukken! Prachtige lijn!!
Mercedes licht altijd al voor op veiligheid en techniek.

Ze rijden ook het liefst Mercedes dan pas BMW of Audi.
hey samsam heb je een foto van die nieuwe classe e maar vooraan want die lijkt inderdaad op een sl4deurs!
Dze nieuwe E ziet er prachtig uit !!!!
Doe zo voort !
http://www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=11414

Hier wordt een totaaaaaaaaaaaaaaal andere E-Klasse 2009 getoond ……… maar wel erg mooi en de front ook
waarom zijn er geen wc in de outo en drinken chips en het ziet er niet zo toekomstig uit want het lijk op de nieuwste mercdes dus niks verandered
ik ga niet te veel zeggen want de mercedes rijders weten al hoe dat de mercedes op het baan gelijd hahahhaha ZEER MOOI MERCEDES
mercedes driver
een taxi moet tegen heel wat kunnen..al die verschillende chauffeurs en al die kilometers. waarom schaffen ze geen bmw aan ? TOCH NIET VOOR DE PRIJS?
OF MISSCHIEN VOOR DE RUIMTE?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).