Ultima Can-Am, snelste sportwagen ter wereld

Auteur: , 14 Reacties


Van der Kooi Sportscars, importeur/distributeur van de Britse sportwagenmerken Lotus, Noble en Caterham, introduceert opnieuw een voor Nederland compleet nieuw super-sportwagenmerk: de Ultima Can-Am. Hiermee introduceert de onderneming naar eigen zeggen de snelste sportwagen ter wereld in ons land. De supersportwagen met middenmotor is goed voor 685pk en een acceleratie van 0-100 km/u in 2,8 seconden!

De sprint van 0-160-0 km/u doet de Ultima in 9,8 seconden. De Ultima Can-Am is uiterlijk geïnspireerd op de auto’s die in de jaren zestig en zeventig streden in de uiterst populaire Amerikaanse Can-Am Series. De moderne versie van de retro Can-Am is uiteraard helemaal op deze tijd afgestemd, met een meer comfort, veiligheid en betere prestaties. De wagen is opgebouwd rondom een uit de autosport afkomstig spaceframe, gecombineerd met een onafhankelijke wielophanging met dubbele wishbones rondom. Onderhuids is een Chevy ‘small block’ V8-krachtbron te vinden in middenmotoropstelling. De achtcilinder levert een vermogen tussen de 350 en 685 pk, waarbij kopers zelf kunnen aangeven waar voor hen de limiet ligt. De motor is gekoppeld aan een naar keuze handgeschakelde 5- of 6-traps Getrag transaxle versnellingsbak van Porsche.

Van der Kooi Sportscars is trots op de nieuwe aanwinst; “Wij hebben deze eerste Ultima Can-Am naar Nederland gehaald om te onderzoeken of er in ons land interesse bestaat voor een ultieme supersportwagen als de Can-Am,” verklaart Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars. “Het mooie is dat de auto door ons in Nederland wordt geassembleerd. Dat betekent dat klanten voor de kosten van een bovenmodale middenklasser een supersportwagen kopen die wat prestaties betreft bovenaan het lijstje van de absolute wereldtop staat.”

De Ultima sportwagen is ontwikkeld door Ultima Sports, de Britse firma die ook al verantwoordelijk was voor de Ultima GTR, officieel de snelste supersportwagen ter wereld. De Ultima GTR is de enige supersportwagen wereldwijd die er tot nu toe officieel in is geslaagd de cyclus van 0-160-0 km/u onder de tien seconden te voltooien. De GTR liet voor deze ultieme test slechts 9,8 seconden noteren en is daarmee maar liefst 1,1 seconde sneller dan de nummer twee op die illustere ranglijst, de Ferrari Enzo. Andere exclusieve supersportwagens die zich achter de Ultima GTR (en de Can-Am, die van dezelfde techniek profiteert) scharen zijn ondermeer de McLaren F1, de Porsche Carrera GT, de Pagani Zonda en de Lamborghini Murcielago. De GTR realiseerde tijdens die test een sprint van 0-100 km/u in 2,8 seconden, bereikte de 160 km/u in 5,8 seconden en deed er slechts 3,6 seconden over om van 160 km/u weer tot stilstand te komen (via persbericht Van Der Kooi).14 reacties

Wat een ding. Is ie nou sneller 0-100 dan de Veyron?
.
…helemaal op deze tijd afgestemd, met meer comfort… Meer comfort dan wat? Volgens mij is het flink vliegenhappen zonder helm.
Is hij al streetlegal in NL, erg leuk zoiets, maar als ik hem koop wil ik er ook met op straat kunnen rijden en zielige golfjes bij het stoplicht het nakijken geven.
Wat de topsnelheid?
even een vraagje… van 0-100 in 2,8 … op 160 in 5,7 … dus als ik het goed begrijp is de test , van 0 naar 160 en daarna terug naar 0 ? en dat in 9,8 sec ? dan begrijp ik het namelijk, want nu spreekt het bericht zichzelf tegen
sorry… xie het nu ook, groetjes
@ Sascha

Bugatti Veyron:topsnelheid van 407 km/u. De sprint van 0 naar 100 verloopt in 2,5 seconden, van stilstand naar 200 in 7,3 seconden en van 0 naar 300 kan in 16,7 seconden. De auto remt in 31,4 meter af van 100 naar 0.

Dus nee, op geen enkel front sneller. Wel goedkoper.
Oh, dan toch maar de Veyron.
idd bugatti rules
“even een vraagje… van 0-100 in 2,8 … op 160 in 5,7 … dus als ik het goed begrijp is de test , van 0 naar 160 en daarna terug naar 0 ? en dat in 9,8 sec ? dan begrijp ik het namelijk, want nu spreekt het bericht zichzelf tegenHier worden twee modellen door elkaar gehaald. De GTR (coupe) heeft het record 0-160 km/h-0 op zijn naam. De Can-Am (cabrio) accelereert in 9,8 seconden van stilstand naar 100 km/h. Voor 0-160-0 kun je niet simpelweg de tijden 0-160 en 160-0 bij elkaar op tellen. De reactiesnelheid van gas naar rempedaal is plus minus 0,8 seconden.

BTW: De Bugatti Veyron staat vanaf 400 km/h in tien seconden stil. Ik denk dat de Bugatti de allersnelste is.
@Teun en maarten: de info komt via een persbericht van Van der Kooi importeurs. Ik neem even voor het gemak aan dat zij weten waar ze over schrijven;) Er is overigens geen sprake van een simpele optelling, de 5,8 seconden tot 160 + 3,6 seconden remmen = 9,4. De reactiesnelheid van gas naar rempedaal zou in dit geval dus 0,4 seconden zijn.
En wat betreft records en dergelijke, dit is een constante race tussen supercars waar enorm veel factoren een rol spelen (street-legal, serieproductie, etc). Wel raar dat de Veyron er helemaal niet bij staat, denk namelijk ook dat die sneller is…
Hmmm, geen dak…
… en dan in Nederland rijden?
veilside skyline 0-300 in 13.72 sec :)
Hallo mensen bij van der Kooi,
Gefeliciteerd,dat zeg ik omdat de Ultima can am is de auto waar ik een paar maanden geleden bij Ted Marlow naar heb geinformeert,…..namelijk waren er al Ultimas geregistreerd in NL,…..EN NU !!
Ik zal graag op de hoogte blijven van de plannen envooruitgang met de can am in NL.
Misschien allereerst email contact
Groeten R.Muts
mercedes byebye ultima coms
60000€ voor in belgie iets goedkoper zelfs maar voor in nl al die taxen enz dan weet ik het ni

en dit voor een oto van 0-100 in 2.8 dan zeg ik byebye sl55amg en hello ultima gtr

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).