Porsche Carrera GT meest succesvolle supersportauto?

Auteur: , 4 Reacties


Porsche heeft aangekondigd dat zij de 1.111-ste Carrera GT hebben verkocht aan een klant in de Arabische Emiraten. Daarmee is de (misschien iets te stevige) Carrera GT naar eigen zeggen de meest succesvolle high-performance sportauto allertijden. Zijn ze dan het productierecord van 3.000 Lamborghini Gallardo's even vergeten, of mag je dat van Porsche wellicht geen high-performance sportauto noemen?

Hoe het ook zij, Porsche is in ieder geval blij met deze prestatie. Zeker wanneer je bedenkt dat de Carrera GT in Verenigde Staten niet de weg op mag (via autoblog.com).4 reacties

gallardo is mijn ogen geen, zo als hun het noemen, high-performance sportauto(supersportauto dus). die zit ook in een andere prijscategorie.
Als je de Gallardo mee zou rekenen dan zou je ook de 991 Turbo of GT2/3 mee kunnen rekenen en daarmee staat Porsche allang bovenaan de verkooplijsten. Maar is een verkooprecord voor een supersportauto wel zo goed? Ik bedoel, de exclusiviteit neemt af en daarmee de restwaarde ook. De Enzo is niet voor niets een beperkte oplage…
Geef mij dan eens een definitie van een high-performance sportauto, want als de prijsklasse het voornaamste criteria is, kun je het beter een high-priced sportauto noemen.
Natuurlijk is de Carrera GT een stuk exclusiever dan de Gallardo, maar dat zegt weer niets over de prestaties. Zo zal de Gallardo (om maar een voorbeeld te noemen) een heel eind mee kunnen komen met de (3x duurdere) Carrera GT.
Eh, zijn ze misschien ook de Ferrari F40 vergeten, volgens mij zijn daar iets meer dan 1400 van verkocht, en dat was een echte superauto…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).