Lamborghini Miura komt!

Auteur: , 9 Reacties


In de AutoExpress van vorige week staat een artikel over de nieuwe Lamborghini Miura (ben al een paar dagen op zoek naar images of scans uit dit artikel maar kan het nergens vinden, bovenstaande foto is de type-aanduiding van de oude Miura SV). Volgens het magazine is het zeker dat er een vervolg komt op het origineel uit 1966. De supersportwagen moet net zo retro worden als de Ford GT, die gebaseerd is op de GT40. De exclusieve Miura moet het onderstel gaan delen met de toekomstige Audi R8 en krijgt waarschijnlijk een V12 motor met 700pk, tweemaal zoveel als de originele Miura!

We schreven al eerder over een nieuwe Lamborghini Miura en dat er reeds in 2006 meer bekend zou worden over deze wagen. AutoExpress kan dit bevestigen en schrijft over een onthulling in 2006 en een verkoopstart eind 2007.

In een interview met Lamborghini CEO Stephan Winkelmann werd onlangs nog gesproken over het feit dat Lamborghini vooralsnog geen plannen heeft voor een SUV (LM00X) en een 2 2 Coupe (Espade). Over de Miura werd niet gerept, wel zouden er plannen zijn voor afgeleide uitvoeringen van de Gallardo, zoals een tweewielaangedreven versie en een lichtgewicht versie.

Volgens insiders zal de Miura een echte Enzo-killer worden. Een zeer exclusieve supercar, ontworpen voor de weg en niet zozeer voor de tracks! Sommigen zijn het er niet mee eens dat Lamborghini de naam hergerbuikt, de Miura is een unieke klassieker. Hergebruik van de naam zou het origineel te kort doen…9 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hee thanx Djivy! Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik van het ontwerp moet vinden.
Dat is geen scan van AutoExpress, zie ook het artikel: http://www.leftlanenews.com/2005/12/28/lamborghini-to-go-retro-with-new-miura/
“While Leftlane News has yet to obtain a scan of the new Auto Express rendering that accompanies the printed article, pictured right is a recent artists’ rendering of how a retro-styled 2007 Miura might look.”
dat ding lijkt meer op een TVR
die voorruit en zijruiten doen wel heel erg denken aan de Noble. Daar heeft ie eigenlijk wel veel van weg. Wat mij betreft een absoluut mislukt ontwerp voor een Lamborghini en al helemaal voor een Miura (volgens velen één van de mooiste sportwagens uit de jaren 60/70).

Again! and you better make it look good, dammit!
Had net de bewuste AutoExpress in handen en wat ik zag was een originele Miura met Gallardo-velgen. Tot zover het wereldnieuws.
Dacht eerst dat het een opgeleukte Viper was, maar is toch echt een ‘soort’ Miura, hoop echt niet dat ie er zo gaat uitzien, want dan wordt ie echt ronduit lelijk.
Ok meneer Da Silva blijkt het toch (nog steeds) wel te snappen. Iedere auto die er ondanks de snotgroene kleur zo goed uitziet heeft toch wel een ontwerp dat kwalitatief goed in elkaar zit…. zie ook de onderstaande links, met dank aan autoweek.nl

http://www.autoweek.nl/images/800/15583.jpg
p.s. als je het laatste nummer vervangt door een 4,5 of 6 zie je de andere foto’s ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).