Ferrari 600 Imola afbeeldingen

Auteur: , 33 Reacties


Vanochtend zag ik de eerste images voorbij komen van de Ferrari 600 Imola (autoweek forum) en inmiddels had autotelegraaf ook al een artikel. De nieuwe sportwagen van Ferrari zal de 575M Maranello opvolgen en dit jaar op de markt komen. De Autosalon van Genève zal waarschijnlijk de primeur hebben...Zoals we al eerder schreven heeft Ferrari de wagen ontwikkeld op basis van de 612 Scaglietti. Net als dat model krijgt de 600 Imola een 6-liter V12-motor in het vooronder.33 reacties

Zeer typische velgen…
Ik moet even wennen aan de voor-zijkant, maar van schuin achteren vind ik ‘m erg mooi. En erg mooie design details; zoals hoe de achteruit doorloopt naar de zijkant toe onder die twee vinnen van de C-stijl door…erg mooi.
Ik denk dat ie in het echt best wel erg mooi is.
ben ik de enige die hier een opgeleukte 350Z op de foto’s ziet staan? Ik mag niet hopen dat dit het is, want ik vind het geen echte Ferrari.
autoliefhebber
@woody, ik zei op de spypost over deze Ferrari al dat ik hem op de Nissan vind lijken, zeker van opzij. Je bent dus niet de enige.
wel leuk voor de lui die kitjes bouwen…. koop een 350z plak er een bult plastic aan en hij lijkt net echt, lol
Hoezo exclusieve sportwagen…. lol
autoliefhebber
Aan de ene kant heb ik respect voor het feit dat Ferrari durft te vernieuwen, veel concurrenten teren op oude roem, maar de lijnen van deze wagen vind ik ronduit Japans.
@autoliefhebber: als ik moet kiezen welke van de twee ze mogen bouwen dan toch maar de 4 deurs Aston, die is in ieder geval mooi…..
autoliefhebber
@woody, met die keuze ben ik het eens.
Vind het neet een nisaan 350 z. sorry had meer van ferrari verwacht
Ik vraag me af wie deze auto getekend heeft? Pininfarina? Als dat zo is moet hij er maar mee gaan stoppen. Maar goed, het zal waarschijnlijk weer een gruwelijk goede auto zijn of hij nou mooi is of niet. Ferrari blijft ferrari. Ik heb wel nog een vraag: Is dit nog een concept of het eindproduct?
Vergeleken met de huidige 575M heeft ‘ie wel een hele hoop luchtinlaten.
Zie er geen 350Z in, eerder wat corvette qua proporties en luchtuitlaten. Hij ziet er lichter en gespierder uit als de Scaglietti, en laten we hopen dat dit ook zo is, met al die twee tonner sportwagens van tegenwoordig..
Ferrari maakt steeds meer auto’s voor haar grootste groep klanten: 65 plussers. Vandaar die motor voorin en twee ton zwaar, hoger dak etc. Echte sportauto’s zijn het niet bijna niet meer. deze lijkt iets sportiever vormgegeven dan de 575M Maranello die voor bejaarden is gemaakt.
ze moeten volgens mij echt die ontwerper ontslaan, want ik vind die auto geen waardige opvolger van de 550 en 575.
Waar is de elegantie, de beetje agressieve look gecombineerd en de stijl van een echte Ferrari?
@Heidekonijn: kijk eens naar dat achterzijraampje en dan het gedeelte dat naar beneden loopt en de wielkasten achter….kun je zo een 350Z voor nemen….
Ik ben benieuwd hoe de diffusor er in het echt nu uitkomt. Zou best eens een partijtje gigantisch kunnen zijn…. http://img.photobucket.com/albums/v633/sacredwing/600IMOLA.jpg
Van mij had de neus véél minder bol (hoog) mogen zijn. Hij komt nu wat plomp over.
Maar ja, dat zal wel weer met botsproeven en (met name) voetgangersveiligheidseisen (3x woordwaarde!) te maken hebben…
@JPM, komt inderdaad uit de pen van Pininfarina
Foto van het interieur is van de GG50 concept car. Foutje.
@Woody, ik zie wat je bedoelt. Met dat achterraampje kun je nog denken; ‘wie was het eerst?’. Tenslotte heeft men bij Nissan ook gekeken naar klassieke sportwagens bij het ontwerpen van de 350Z, en wie heeft er meer verschillende gemaakt dan Ferrari? Maar als je dan de achterspatborden bekijkt is het idd duidelijk dat men ‘modern’ heeft willen doen en de 350Z is gevolgd. Nou ja, het had erger kunnen zijn, men had ook naar BMW kunnen kijken..
Michiel van den Brink
Dit gaat weer volledig de verkeerde kant op, vind ik.
Pininfarina kan het best, maar er zit marketingtechnisch iets scheef bij Ferrari, vermoed ik.

Weet wel dat Pininfarina slechts adviserend en uitvoerend werkt in opdracht van Ferrari.
Het zijn Ferrari’s eigen designers en marketeers die uiteindelijk echt bepalen hoe een nieuw model eruit moet gaan zien.
Ik hoop dat de zojuist aangestelde hoofddesigner bij Ferrari, Donato Coco, een betere job uitvoert dan zijn voorganger!
het is nou nog steeds niet duidelijk of dit nou het definitieve model is of niet?
in de autovisie staat trouwens ook een scoop van de 600 Imola. maar kheb geen scanner bij de hand. Meschien dat iemand hem ff in kan scannen
Ging hij niet de motor van de Enzo krijgen teruggeschroefd naar 600PK en ging hij ook niet terug testarossa heten?? Of heb ik het nu verkeerd??
Tja, Ferrari wil een nieuwe designrichting in, da’s duidelijk. Waarom moet het nou altijd tóch nog wat van het oude model in zich hebben? Nieuw model betekent toch immers nieuw? Ik vond de Rossa (prototipo) van 2000 geweldig! Die stijl zie ik terugkomen in deze Imola: beetje vreemd maar wel lekker. Ik moest destijds ook wennen aan de 360, vanwege de hoge “glaslijn” bij de achterwielen t.o.v 355: tja en da’s ook een succes geworden, nietwaar?
Een Italiaanse krant heeft bevestigd dat de gelekte foto’s echt zijn. Volgens het artikel zou de wagen 599 GTB (Gran Turismo Berlinetta) gaan heten, in plaats van F600 Imola of Testarossa; http://www.autoblog.it/post/2413/presentazione-domani-per-la-ferrari-599-gtb

Update, het is officieel: http://www.autoblog.nl/archive/2006/01/09/ferrari_599_gtb_krachtigste_v1
Misschien een beetje 350z, maar kijk maar ’s naar een tijdje terug dan is er één model die een achterruitje heeft volgens hetzelfde contour. Welliswaar wat groter, maar kijk maar ’s goed! De 250 GT Elena heeft een ruitje wat met eenzelfde scherpe knik naar beneden loopt. Wat nou naaperij? Ik moest het tóch ff kwijt als ferrari-freak
Michiel van den Brink
@Enzotrabant.
Je hebt helemaal gelijk wat die Elena betreft.
Maar kan je als echte Ferrari-freak deze nieuwe Imola nu echt mooi vinden?
Ik ben altijd een groot liefhebber geweest van “HET” merk, maar nu stellen ze me toch echt teleur.
Vind jij van niet?
Maargoed… Ik moet hem toch maar eens in het echt gezien hebben…
Enzo Trabant
Mooi? Ja.
Toen de Z4 uitkwam, vond iedereen hem lelijk: da’s nu bijgedraaid.
Tja, soms is het even wat wennen aan het new-edge design wat blijkbaar ook bij Ferrari z’n doorvoer lijkt te krijgen en als je de winnende ontwerpen van de wedstrijd mag geloven, is dit nog maar et begin. Nou wat mij betreft vind ik het wel goed.
Ze zullen hetzelfde gezegd hebben toen ze van de Brute 365 GTB/4 Daytona naar de macho 365 BB gingen, denk je niet?
Soms moet je nieuwe richtingen inslaan om opnieuw inspiratie te vinden en dat is waarschijnlijk datgene wat Ferrari middels de Enzo via deze Imola probeert uit te dragen en wat van mij mogen ze.
Ik ben benieuwd wat jij er over zo’n anderhalf jaartje denkt.
Ik ben in 1996 bij de introductie van de 550 Maranello geweest op de nurnburgring. Toen vond ik hem erg veel op de Aston Martin lijken. Heb er destijds ook foto’s van gemaakt ter vergelijk. Deze Imola vind ik daarom stukken orgineler dan toen de 550, maar da’s mijn mening natuurlijk.
HALLO,
ik ga direct met de deur in huis vallen:
heeft er iemand een ferrari die hij zou willen tentoonstellen op ons school, het is voor een project over ferrari’s. Het is gewoon tentoonstellen, niets anders, u mag er de hele tijd bij blijven, het zou hoogstens 5 minuutjes duren.
Waarom ik zo iets vraag: we moeten nl. een origineel aspect plaatsen in ons project en toen dachten wij, waarom geen ferrari tentoonstellen en aan de hand daarvan onze uitleg geven! wij zijn van goede wil, alstublief, reageer, wij zouden u eeuwig dankbaar zijn! we willen er ook voor betalen! onze school heet: Sint-Laurens Lyceum, te Wachtebeke (rond Gent). wij zitten in het 6de ASO.
contacteer ons op het nr: 09.346.87.61
ik vind het ook een beetje 350z maar ferrari blijft voor mij nog altijd de de mooiste auto s op aarde ik vind hem zeer geslaagd!!! nog een vraagje hoeveel pk heeft hij?
thibeau
david ililov [de ferrari expert]
De ferrari f40,f50en de reace mode die auto’s moet jullie zien driften
jullie zullen mij bedanken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).