Opvolger Honda NSX zal nieuw tijdperk inluiden

Auteur: , 6 Reacties

Met pijn in ons hart namen we vorig jaar afscheid van de Honda NSX en direct was er onduidelijkheid over een eventuele opvolger. Was de die nu al wel in zicht, of toch nog niet. Ook de naam Racy V10 is gevallen, maar nu heeft Honda-directeur Takeo Fukui in de Japanse media bekend gemaakt dat de NSX opvolger voor 2008 stapel staat...

Het wordt natuurlijk een serieuze sportwagen voorzien van een V10-motor die direct is afgeleid van de krachtbron van de Formule 1-auto. In Japan komt hij onder de merknaam Acura op de markt (het luxe-merk van Honda in de VS), maar of ‘ie in Europa ook deze naam krijgt, is nog onduidelijk. Volgens Honda zal de nieuwe supersportwagen een nieuw tijdperk inluiden (via: autoweek.nl).

Vol verwachting klopt mijn hart…6 reacties

ERg verheugd door dit nieuws, de NSX is toch wel de über japanse sportwagen die zijn tijd altijd ver vooruit is geweest. Nu hij voldoet aan hedendaagse eisen is hij uit productie ggehaald. Echter voorzie ik 1 groot probleem: In Japan mogen productieauto’s volgens de wet niet meer dan 280pk hebben. Dat is ook de reden waarom de oude NSX maar 280 uit dat mooie 3.2L blok haalt terwijl de S2000 240 uit 2 liter haalt en er dus veel meer mogelijk is. Ik mag hopen dat de nieuwe NSX gewoon veel vermogen heeft en een verbruik waar je gewoon u tegen zegt, zeg 600 pk met een gemiddeld verbruik van 1 op 12. Dat zou gewoon de heerschen.
280 pk en 600 kg is ook goed.
Nieuwe foto en een stukkie tekst op http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?cache=no&ID=4473
De foto is best veelbelovend: http://www.autoweek.nl/images/800/16126.jpg
Raar: in de tekst wordt gesproken over een auto met de motor net achter de vooras, maar volgens mij staat er toch echt een auto met middenmotor op die foto. Waar dient anders dat lange stuk achter de achterruit voor en waarvoor zijn de luchtinlaten aan de zijkant, net voor de achterwielen?
AMS heeft het over een “Front-Mittelmotor-Konzept”: http://www.auto-motor-und-sport.de/news/auto_und_produkte/honda_nsx_nachfolger_kehrt_marsch.101480.htm
Daar staat echter een heel andere foto bij,
vraag me dus af waar autoweek de foto vandaan heeft?
Dat is de foto van het studie model de HSC :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).