Ford Edge CUV in 2007

Auteur: , 9 Reacties

CUV's zijn hot! Volgens Ford is de CUV markt (Crossover Utility Vehicle) het snelst groeiende segment en dus moet er snel een model op de markt komen. De 2007 Ford Edge geeft al aan waar het design van de Amerikanen naartoe gaat. De wagen oogt avontuurlijk en sportief en is uitgerust met vele technologische opties. Er zitten bijvoorbeeld diverse audio-sloten in de console waardoor er makkelijk een MP3-speler of telefoon aangesloten kan worden.

De Edge heeft een 250 pk V6 met zestraps automaat. Mark Fields, president van Ford Motor Company; “Edge also is packed with Ford innovation – from its panoramic glass roof and laptop-friendly center console to fuel-saving engine and advanced safety features. We expect Edge to make waves in the hot crossover market this year just like the Fusion did for midsize cars last year.”

Ford Edge9 reacties

Nix CUV, gewoon een SUV. Wat is een Fiat Croma dan wel niet?
een croma is een mislukking tussen een MPV en break!
autoliefhebber
Croma is weer zo’n ‘briljant’ Giugiaro ontwerp nadat hij de laatste twintig jaar alleen nog maar Koreaanse autootjes mocht ontwerpen. De naam is toepasselijk, uitstraling van een pakje boter.
Wel een coole auto maar de gril moet nog wel veranderd worden en de lampen ook. en het is een SUV!
Komy die ook in belgie ??
Xavier De Zutter
Ford Edge zal vanaf januari te zien zijn bij ons! Rechtstreekse import vanuit USA. meer info via http://www.garagedezutter.be
dit vind ik echt een mooie auto !! alleen jammer dat ie hier zo duur is.
hij staat hier namelijk bij de opel-dealer voor 58.000 euro terwijl die in de VS maar 35.000 euro kost… ze hebben t daar wel goed in de VS ( met autows dan ;) )
Xavier De Zutter
De Edge is inderdaad een stuk duurder na import tov de prijs in de VS. Er komt heel wat bij kijken om de wagen hier te krijgen en in te schrijven. Daar hangt dus ook een kostenplaatje aan vast. Gelukkig staat de dollar tov de euro tamelijk laag, anders was de wagen nog duurder. De Edge full option kost bij ons trouwens 48900 euro, direct leverbaar uit stock.
De Forde Edge staat inmiddels bij Autdoor SUV

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).