Ford Mondeo impressies

Auteur: , 41 Reacties


Via de reacties op ons artikel over de Ford Mondeo impressie kregen we een mailtje met meer impressies van de wagen. Klik verder voor een overzicht...

De Mondeo moet in 2007 in de showroom staan en is de eerste auto van Ford volgens het nieuwe design. Hieronder een aantal impressies van oa AutoExpress en Schulte-Design. Met dank aan Voodoo voor de afbeeldingen!41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ford heeft wel vaak een ‘nieuw designconcept’ moet ik zeggen, maar ik vind de voorkant van deze Mondeo wel mooi. De achterkant en zijkant van de sedan wat minder, maar de station vind ik helemaal OK.
r e al m e n r a c e
ik vind em heel erg dope, toch niet geheel eigen stijl. Ik herken er allerlei auto’s in en niet direct een eigen smoel.
ps.
Het front is wel heel erg darth vader btw.
FOrd houdt wel van dochtermerk Aston Martin zo te zien.
Sir Smokalot
@Ejay: took the words right out of my mouth! Bij de bovenste serie impressies is de achterkant van de sedan wel erg retro trouwens, wat apart is, aangezien de voorkant zeer modern oogt. De zijlijn op de 3e foto van onder doet wat CLS-achtig aan. Hier ben ik zelf niet kapot van.
De blauwe impressie (2e van onderen) hebben we al eerder gezien, en ik hoop van harte dat het eindresultaat meer die kant op gaat.
Die station-variant ziet er erg goed uit, maar ik kan toch niet het gevoel onderdrukken dat ik naar de achterkant van een BMW touring zit te kijken…..

Ik heb er wel vertrouwen in dat de nieuwe Mondeo net zo’n succes wordt als zijn voorgangers!
@ Sir Smokalot: De onderste twee impressies vind ik ook verreweg het mooiste. Die daarboven vind ik een heel stuk minder. Dat de station misschien wat doet denken aan een 5 Touring vind ik niet er, want dat vind ik toch zo ongeveer de meest stijlvolle stations die er zijn (laatste model is iets minder stijlvol dan de E34 en E39 echter).
Sir Smokalot
Misschien komt het door het wat rechte stuk vanaf het achterraam tot de bumper. Misschien is het de bumperlijn, ik weet het niet. Ik kan me er gewoon niet aan ontworstelen er een Beemer in te zien. Dat is allemaal subjectief natuurlijk, ik zou me ook kunnen voorstellen dat een ander er wat meer de alfa 156 SW in herkent.
Mijn favoriet blijft toch wel het blauwe exemplaar, dat straalt echt iets katachtigs uit. Ik ben erg benieuwd hoe de mondeo er uiteindelijk uitziet die me over anderhalf jaar op de autobahn voorbij komt stuiven :-).
911 knaller
Het blijven impressies luitjes. Zie het desondanks wel gebeuren dat hatchback en sedan samensmelten. Benz CLS overtreft immers elke sales prognose. Voorwaarde is wel dat naast deze designmix een gewone sedan leverbaar is waartegen je jezelf kan afzetten met deze cross om jezelf als hip te onderscheiden…..
Jammer ,ik dacht dat het echte foto’s waren, deze waren al te zien enzijn nog maar impressies.
Wat is er met die achterkant van die sedan, die is zo lelijk.

Die clipper versie is wel mooi.
Idd heeft wel wat weg van de jaguar en aston martin.
Zo, dat belooft wat. Ik hoop dat ie ongevver zo wordt als in de impressies. Dan hebben we eindelijk weer eens een keertje een spannende Ford. Weet alleen niet of de huidige gemiddelde Monde(o)-ale bestuurder hier ook zo blij mee is ;) Ik ben het met r e al m e n r a c e eens dat ik veel details van andere auto’s herken. Maarja het blijven idd impressies.
Willen ze Audi A4 en BMW 3 den duivel aan doen, dat ze maar vlug die blauwe 8-O op de markt brengen qua techniek hebben ze hun degelijkheid en eenvoud (kost onderhoud) al bewezen.
Wedden dat ze met deze lijn veel twijfelaars over de zullen streep trekken.(h) als ze de prijs niet te veel op trekken he.
:-?
Te vette break en te vette sedan (coupé)!!! Als de modellen zo op de markt worden gebracht gaat Mercedes en BMW lang bonen kunne fretten!!! FORD RULES!!!
ik hoop dat er een mondeo coupe bij komt met deze zou dat best kunnen de concurentie doet dat ook
de blauwe vind ik echt vet en de station ook
laat maar komen
heb de nieuwe mondeo reeds in het echte gezien en het is echt een mooi plaatje
@ james, de nieuwe mondeo is toch nog niet gemaakt. Alleen ergens ver gespot volledig ingepakt. Op welke foto’s lijkt ie ht meest?
wat gaat ie kosten want mijn pa moet een nieuwe leaseauto
Godsamme, als dit de nieuwe mondeo gaat worden vliegt mijn c180 compr. er onmiddellijk uit. Dit is voor de allereerste keer dat ik overweeg een ander merk te gaan rijden. Ford….. ga deze auto a.u.b. ZO maken.
De bovenstaande foto’s hebben veel weg van de nieuwe Mondeo.
De snuit toont een goed beeld van hoe hij er ongeveer zal uitzien zoals de koplampen en motorkap die er zo ook gaan uitzien. De Clipper zal er voor het grootste deel ook zo gaan uitzien… De 4-deurs wordt iets prachtigs en de 5-deurs zoals op bovenstaande foto’s zal er anders uitzien, meer Laguna, Saab 9-5 achtig… de achterlichten zijn het in ieder geval en de zijflank zit er ook voor een heel groot deel in… zijpinkers hebben iets van BMW Z3… Interieur zie S-Max/Galaxy… prijs gaat liggen in bereik S-Max… Grootte en volume van de wagen vergelijkbaar met Audi A6 en Volvo S80…
deze bovenvermelde foto’s laten de werkelijke nieuwe mondeo zien. Ik werk op Ford Genk en heb deze auto al veel keren gezien. In het echt komt de auto veel beter over dan op deze foto’s. Vind de station wel veel mooier dan de gewone maar zijn beide pracht van auto’s.
wat me opvalt is dat er ‘insiders’ zeggen dat ie zo komt, en andere zeggen totaal het tegenstelde! wat is het nu?
Ford Inrichter
ford heeft het echt over een andere boeg gegooid. deze wagen is prachtig.
de eerste twee foto’s vind ik zelf zeer mooi. vooral de schuine lijn langs de zijkanten. de snuit is prachtig. de auto lijkt een beetje op de lexus. maar ford kwam eerder met deze concept. chineze kopieren alleen maar.
allesins. prachtige wagen.
ah komaan , de mondeo lijkt er totaal niet op!
Ford_F150 driver
ik vind de achterkant van de sedan wat minder,
maar de station maakt alle goed
ford mondeowoman
Ik maak ze en vind dat ze deze keer heel sportief uitziet, hopelijk verkoopt het goed :)
Dit zijn impressies op basis van spionagefoto’s. Met de computer mix je foto’s en details van verschillende auto’s. Als je goed kijkt zie je de Jaguar XK, BMW 5 touring en Ford S max in de foto’s terug. De definitieve Mondeo zal wel iets van de lijnen hebben, maar verder valt er nog weinig over te zeggen…
Ik sta op het punt een nieuwe (oud model) Mondeo Stationwagon Platinum (diesel) te kopen of een 1 jaar oude Volvo V70 (diesel) maar twijfel nu wel erg met deze mooie impressie. Wie geeft mij raad?
Gewoon doen Hank. ik heb zelf net ook een “oude” nieuwe gekocht. Nog geen km spijt van gehad. (TDCI 130 autom met chip tot 155 pk)
Ook de Platinum edition is een goede met alles wat erop zit.
Gewoon gaan voor de Ford, en hou de centen nog even droog voor als de nieuwe komt.
ik zou voor de volvo gaan… voorzover die er net uit zien in ieder geval. onderandere omdat je op een auto van 1 jaar oud veel minder geld verliest dan op een nieuwe.
ik vind ook volvo’s mooier dan een mondeo ooit kan worden en als het goed is rijd die volvo zonder problemen 10 jaar door.
de volvo heeft naar mijn mening een tijdlozer ontwerp en zal daardoor makkelijker in de smaak vallen. en voorzover er gebruik wordt gemaakt van de laadruimte, is die ook een stuk makkelijker toegankelijk dan wat voor een andere station.

als daarbij de volvo een D5 is had ik helemaal niet getwijfeld. die motor is een van de beste ooit! heel goede prestaties en geen tractor geluid. verder ben ik fan van alle 5-cyl.
Fast and furious
ik zou ook voor de volvo gaan zeker en vast, straalt 10 keer meer klasse uit, vanbinne een overbodige luxe, het is gewoon een limousine. kan je niet zeggen van deze tupperware bak btw: kvind het teveel lijnen in hebben! tis alsof je 100 keer ergens tegenaan gebotst zijt
Zelfs Ford schakelt over op de Bangle-doctrine, ongelofelijk.

En dat terwijl de Ford Mondeo wel een fijne auto is om in te rijden, misschien moeten ze maar weer eens bij Ghia (bestaat dat nog?) te raden gaan.
De nuchtere Hollander
Ik ben al een hele tijd op zoek naar goede foto’s van de nieuwe Ford Mondeo. Nu eindelijk gevonden. De echte Mondeo, die begin volgend jaar uitkomt zal wel iets afwijken van deze foto’s. Ik ben benieuwd. Ik rijdt nu in het laatste model, een First Edition 2.0 TDCi Wagon. Deze auto heb ik vanaf begin 2006. Ik weet dat een Ford niet de uitstraling heeft van een Volvo of een Alfa, maar ik moet zeggen dat het een auto is die heel fijn stuurt, snel is en veel ruimte heeft. Hij heeft nooit maar dan ook nooit problemen gegeven. Voor dit geld heb je geen vergelijkbare auto wat betreft rijeigenschappen, ruimte en betrouwbaarheid. Hopelijk bevalt het nieuwe model me ook zo goed, want mijn nieuwe auto zal zeker de nieuwe Ford Mondeo worden.
@ De nuchtere Hollander
Wij hebben ook nog nooit problemen gehad met onze ford (de eerste galaxy),
buiten dan een probleem met een contact (1 achterlicht weigerde soms dienst) en meer op het einde waren de bumpers losgekomen (roest), het moterblok losgekomen (bouten doorgebroken) en de assen doorgebroken (roest).
Op 8-jarige leeftijd hebben we de galy weg gedaan en een Volvo XC90 gekocht, hiermee hebben ook nog geen problemen gehad, enkel een versnellingsbakprobleem meegehad (fabricage foutje: een kabeltje was niet goed bevestigd en daardoor werkte die 2,4,6 en achteruit niet goed meer).
Lifebeginsat16000rpm
Nog even over de keuze Mondeo v.s. V50, ik heb beide gereden. Er zijn nog een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden;
1) Hoe lang ben je? +190cm -> V50 past niet, Mondeo wel.
2) Heb je kinderen? Ja -> V50 past niet, Mondeo wel.
En heel belangrijk er is geen auto in de prijsklasse van een Mondeo die een betere wegligging heeft! ook de V50 niet! Als je van sportief rijden houdt moet je voor de Mondeo gaan, kijk,…hard rechtuit kunnen we allemaal, maar in een mooie snelle bocht (bijv. op & afritten van snelwegen) is er geen enkele gelijkwaardige auto die je bij kan houden met een Mondeo. En dat is gewoon leuk V50’s, Passat’jes, A4’tjes enz. ze zijn nergens meer na een bocht.

P.s. weet iemand niet een link naar actuele foto’s van de nieuwe Mondeo, zo dicht voor de onthulling moet er toch wel ergens een lek zijn….?
ja ik (als gemiddelde mondeorijder)ben er wel blij mee,vooral de wagon,hopelijk blijft prijs kwaliteit verhouding net zo goed als voorheen!!
en als vrachtwagenchauffeur haal ik de onderdelen bij jaguar inliverpool en breng ze naar keulen en genk en saarlouis!!dus toch een beetje jag dan??
Lifebeginsat16000rpm
Heb interessante files voor jullie !!!

http://www.whatcar.com/popups/video_news_widescreen.asp?vurl=mms://ms.groovygecko.net/groovyg/clients/haymarket/WhatCar/News/2006/September/Ford_Mondeo_preview_512kws.wmv&vtype=WM

Kopieer bovenstaande in je webbrowser en ziet een video van de nieuwe mondeo

http://www.wheels24.co.za/Wheels24/Galleries/w24_GalleriesModelCompNavIndex/0,,2882,00.html

Kopieer bovenstaande in je webbrowser en ziet de laatste foto’s van de nieuwe mondeo, echt wel het w8en waard !!!

Groetjes
de sedan lijkt helemaal niet op de nieuwe mondeo de clipper daarentegen wel dat belooft!! FORD RULES
Lifebeginsat16000rpm
Al de foto’s gezien van de autosalon in Parijs j.l. daar stond hij dus zoals die echt wordt. Helaas is neus minder eigenzinnig als op de prototype foto’s, e.a. lijkt toch al wat meer op focus neus (helaas). Kontje is wel erg lekker en dik! Nu maar hopen dat hij ook gelijk geleverd wordt met de 2.2 diesel (170pk) van het PSA concern. En liefst ook gelijk met automaat want met 60.000 km per jaar, waarvan de helft in de file, begin ik het koppelen en schakelen wel een beetje moe te worden (hoewel het eigenlijk wel tegen mijn sportieve principes indruist) en met de hedendaagse (semi)automatische bakken moet je toch ook redelijk sportief kunnen rijden lijkt me zo.
Ik weet het wel:
Ik wacht wel op de nieuwe station :)
Iemand met verstand
Ook deze mondeo is weer helemaal geweldig! Toch vind ik dat hij bij de station wel wat weg heeft van een bmw. Dat is wel zonde! Verder vind ik hem helemaal toppie!!
Mondeo – V50

Ik heb eerst een V50 gereden en rij nu mondeo (bedrijfsauto’s). Ben een echte Volvo fan, maar heb toch (gisteren) een nieuwe mondeo besteld. Dat komt mede door onze leaseregeling, maar ook door het verschil in grote. V50 is fantastische auto maar erg klein van binnen. De V50 heeft hetzelfde onderstel als de focus, de mondeo hetzelfde onderstel als een S80. Dat zegt genoeg.
Ik heb altijd al een DB-tje willen rijden…
Deze komt volgens mij het dichtst in de buurt met mijn budget!

Over twee weken is het de opendeur dag bij de forddealer en we gaan ervoor denk ik zo…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).