Ford Shelby GT500 met 475pk

Auteur: , 13 Reacties


We schreven al eerder over de Ford Shelby GT500 en GT500 cabrio. Oud nieuws dus maar vandaag is er opnieuw veel aandacht voor de wagen. Met een officieel persbericht laat Ford weten dat de snelste Mustang ooit gebouwd in productie gaat. Zowel de coupe als de cabrio zijn verkrijgbaar zijn vanaf zomer 2006.

De samenwerking tussen Shelby en Ford’s Special Vehicle Team (SVT) heeft zeer goed werk weten op te leveren. Een Mustang met 475pk uit een 5.4-liter supercharged V8. “It’s one thing to put 450 horsepower in an exotic supercar,” zegt Shelby. “It’s another to put that much power in something as affordable as a Mustang. The fact that they not only met their goal but pushed on to 475 horsepower is a remarkable achievement.”13 reacties

het lukt ze eindelijk een beetje om veel vermogen uit een blok te krijgen kijk maar bij de viper 8,3 liter en dan nog maar 500 pk dan is dit nartuurlijk een hele prestatie
Het vermogen komt door de supercharger. Een Viper is toch ongeblazen? De Europeese trend is nu 500Pk uit een ongeblazen hoge-toeren 5-liter blok. Audi, BMW en Mercedes hebben nu zulke motoren (OK, benz heeft 6l nodig).
r e al m e n r a c e
amerikanen kunnen geen auto’s bouwen. Maar dat is algemeen bekend.
475pk uit een atmosferische v8 is geen uitzonderlijke prestatie.
Vertel dat die Yanks maar.
Motor uit Ford GT in Mustang = top
Onlangs is bekend geworden dat de Ford Shelby GT500 officieel 500 pk zal krijgen: http://www.speedsportlife.com/2007-ford-shelby-gt500-officially-rated-at-500-horsepower/
shelby is een pracht van een auto, een beest is het met een dikke 475 PK onder zijn motorkap.
Andreas Lischer
deze auto droom ik all jaren dat het zo mooi en gelikt is. het is zeker hele mooie car en een gevaarlijke beest kan ik me wel voorstellen:D 475pk is best meer dan voldoende maar ik hoorde dat ze nog iets meer pks uit gaat brengen. ik ben erg benieuwd daarna gaat worden.
Ik citeer ” r e al m e n r a c e schrijft,

8 January 2006 om 22:31
amerikanen kunnen geen auto’s bouwen. Maar dat is algemeen bekend.”

Waarom zijn er dan altijd zoveel Amerikaanse auto’s bij een oldtimer meeting ?
Omdat ze zo slecht in elkaar steken ?
Ga toch weg !!!
Als je een klein beetje verstand van auto’s hebt weet je dat het wel degelijke kwaliteit is, veel beter dan de modeonderhevige, met veel plastic gemaakte, autootjes uit Europa.
Ik rijd zelf in een Duitser maar als ik geld voor een Amerikaan had zou ik deze zeer zeker kopen.
Dus als je nog eens wat uitkraamt, denk dan eerst een na…
Andreas Lischer
die auto blijft egt de allermooiste die ik ooit heb gezien:D ik wil die auto zo graag hebben dan met automaat dan zou het egt de allerbeste zijn en helemaal af zijn:D mja was het maar zo:( komt tog nooit de nieuwe ford mustang shelby gt500 met automaat zonder te schakelen die aleen schakel beter vinden heh?:S vindt egt jammer hoor:(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).