Bekeuring voor TomTom op de voorruit

Auteur: , 178 Reacties

Op het forum van Flitsservice.nl is een verontrustend bericht opgedoken. Een bezoeker werd door een onopvallende surveillance auto van de politie Haaglanden aan de kant gezet. De bestuurder was zich van geen kwaad bewust aangezien hij zich aan de snelheid hield, gordel om had en met de auto niets mis was. De uitgestapte agenten wisten de bestuurder te melden dat zij proces verbaal op gingen maken. De bekeuring werd gegeven voor het plaatsen van een navigatiesysteem op de voorruit middels een door de fabrikant bijgeleverde zuignap, een "vergrijp" waar half Nederland zich aan schuldig maakt.

De officiële tekst: “de voorruit is voorzien van onnodige voorwerpen die het uitzicht belemmeren”, een overtreding uit categorie 1, nummer N420. Dit artikel werd in het verleden met name gebruikt om automobilisten te bekeuren die de voorruit met zogenaamde folie hadden getint.

De bekeuring bedraagt een stevige € 95,-, toch een vervelend bedrag om te moeten aftikken. De agenten schijnen het er nogal druk mee te hebben, want veel mensen bleken dezelfde overtreding te maken…178 reacties

!¿!Mats!¿!
dat ze maar snel opflikkeren met die achterlijke rotzooi.

nooit gehoord dat het verboden was.
Frans Ketelaars
Tuurlijk, die mannen hebben de kift dat ze zelf zo’n ding niet hebben, dus gaan ze weer burgertje pesten. Was vroeger ook als je sportvelgen had, Als je in Eindhoven in een auto met zportvelgen reed, was je de pineut, bejeuring en velgen in beslag, omdat ze niet origineel onder de auto zaten. Volgens Mr. Koos Spee mag je niets aan je auto veranderen omdat dat niet in overeenstemming is met de typegoedkeuring die op auto is afgegeven. Hier in Nederland gaan ze dan dus binnenkort elke auto van de weg halen, omdat je er een Ambipur in je ventilatie rooster hebt zitten, behalve als het een Citroën is, daar is het wel type goedgekeurt. Dus geen BH-tjes meer, geen Tweety-zonneschermpjes, geen voetbalshirtjes en Wc-papierhoedjes meer in de auto, ook een autoradio mag niet meer, want dat kan ook afleiden. Op je vrouw en kinderen moet een mute-knop komen, die mogen niet meer spreken met de bestuurder.
En dan hebben ze nog het lef om te beweren dat dit niet om geld gaat. Wat moet dit aan onze veiligheid toebrengen. Ze zijn nu echt helemaal de weg kwijt. Ik denk dat ze dit ook doen omdat je flitspalen in het geheugen van je pda kan zetten.
Wat een triesteactie weer, ze verzinnen echt steeds weer iets nieuws. Nou weinig kans dat ik zo’n bekeuring zou betalen. Ik denk ook als je gewoon een nette brief schrijft dat de bekeuring niet hoeft betaald te worden. Het zal wel zo’n nieuw agentje zijn, die in opleiding was ofzo.

Mar goed, ik vind het echt te zielig voor woorden.
Ken Uw Vijand: de staat is onze vijand.
Je betaalt dan al btw voor die pda en dan moet je nog eens boetegeld betalen ook.
Wat een lompe mensen(die agenten)
En anders fijn rectificeren bij TomTom, het staat tenslotte zo in de gebruiksaanwijzing aangegeven.
@ Broeikas: Dat kan dan wel zo zijn dat het zo moet, maar je mag het niet zo gebruiken!
Mooi! dan kan iedereen zijn boete claimen bij Tomtom! Eens kijken hoe ze zich hieruit proberen te lullen.
Volgens mij staat er duidelijk bij TomTom (en andere) dat je je aan de regels/wetten moet houden, ongeacht wat het boekje zegt.
Quote Frans Ketelaars:
“Tuurlijk, die mannen hebben de kift dat ze zelf zo?n ding niet hebben, dus gaan ze weer burgertje pesten.”

Toen ik in 1994 opgepakt werd en mocht “meerijden” had de politie al een navigatiesysteem. Dus ze zullen hem zelf ondertussen ook wel hebben……
Plieziesteuner
Prachtig weg met die meuk, ik word namelijk schijtziek van al die gasten met zo’n ding en vooral maar op je pda letten en niet meer op de weg ! Ga zo door pliezie !
zielig
ik ben zelf een belg en bij ons bestaat die wet ook
Het wordt steeds gekker in dit land. Beetje jammer. Ik begrijp dat sommige dingen in en aan een auto niet kunnen, maar houders voor een telefoon/navigatie moeten mijn inziens zeker kunnen. Kun je makkelijk langs kijken.

Waar gaat het heen met dit land??……………….zucht!
Bij mij zit mn telefoon helemaal links in de hoek. Niet in de weg, volgens mij. Waar wordt de grens getrokken ?
Terecht! Opzouten met die inferieure zuignappen. Gewoon een prodit clip aan je dashboard (zonder schade: zonder schroeven). Blijft zitten en zit nooit in de weg.
mogen die gekken eerst gaan bewijzen dat mijn zicht belemmerd wordt….. kansloos dus die bon kunnen ze in hun…….. boekje houden ;-)
Tjonge jonge: ga eens werken en ga eens boeven vangen!
Stelletje loserts….
De vraag die je je kunt stellen is of dit een onnodig voorwerp is. Een achteruitkijkbinnenspiegel is ook aan de voorruit bevestigd en belemmert bij mij altijd het zicht op de weg, toch mag hij blijven zitten omdat hij blijkbaar wel nodig is. In een bestelbus zonder achterruit hoeft hij niet te zitten, en heb je ook geen zicht naar achteren, toch mag je ermee rijden.

1+1= in een bestelbus (zonder achterruit) mag je dus op de plek waar normaalgesproken de binnenspiegel zou zitten een navigatiesysteem bevestigen…(?)
Gewoon weer lekker analoog met het Shell stratenboek in de weer…

Komt ie dan hè: “of dat zo veilig is!”
Stratenboek is levensgevaarlijk volgens minister Peijs, kan volgens haar minsiterie namelijk door de auto gaan rondvliegen tijdens het rijden…
Een navi is veiliger dan een gewoon tratenplan. Ik zou dat ding wel niet met een zuignap aan mn ruit hangen. Als je in beroep gaat kun je wel winnen want wat er eigenlijk in dat pv zou moeten staan is dat er iets niet stevig vast hangt in de wagen.
De media zal de boel wel weer verdraaid hebben zoals gewoonlijk. Het kan best zijn dat ie hem echt midden op zn voorruit geplakt heeft, maar iedereen gelooft altijd zomaar alles wat er op internet/kranten/journaal gezegd wordt.
jammer
geenstijl.nl
en terecht, de stakkers met zo’n dom dom met zuignap op de voorruit verdienen prompt een neqschotd.
Aangezien je als agent wanneer je niet je steed stijgende ‘quotum’ haalt geen promotie maakt en misschien zelfs ontslagen wordt kan ik me voorstellen dat agenten steeds creatiever worden in het vinden van ernstige ‘delicten’ zoals het bevestigen van een navigatiesysteem aan je voorruit. Ik kan niet anders concluderen dan dat het binnenharken van bekeuringen de allerhoogste prioriteit heeft. Hoe verklaar je anders dat een miljoen aangiftes per jaar in een stoffige bureaula verdwijnen?
Ik heb van de week nog in zo’n superfout bestickerde, door ons gesponsorde kermisballenkar van die beste brave boys gezeten, en ze hébben er gewoon een TomTom in zitten, alleen zit die ingebouwd in het dash (betalen wij tóch) omdat ‘ie anders waarschijnlijk door collega’s uit de auto geript wordt :o(
Ding mag trouwens inderdaad niet zodanig op je voorruit zitten dat hij het zicht (en al zéker niet naar rechts) kan belemmeren…en of dat zo is….dát bepalen hun dus :o(
Die agenten zouden je familie maar zijn. Dan schaam je je toch kapot? Wat een ongelooflijk stelletje stukken verdriet.
Politie, nekshot verdienen die gasten. wat een losers.
@ Martijn: Die is goed !! Stelletje sukkels.
allemaal even de foto kopieeren en uitdraaien, ben benieuwd wat ze daarop te antwoorden hebben als ze me aanhouden.
Prachtig die foto, idd uitprinten en in dashbord kastje stoppen :) Wij hebben het bericht ook overgenomen.
Ik zag laatst een bestuurder met een scooter op z’n achterbumper en ik vroeg me af of het zicht niet belemmerd werd (kheb er natuurlijk wel wat van gezegd tegen die scooterbestuurder maar die zei alleen oefffff).
cock suckers hebben ze niks beters te doen
Rare mensen die al heel hun leven dezelfde route (woon-werk) rijden en dan na pakweg 15 a 20 jaar de weg kwijt zijn en dan met zo’n tom tam in de auto gaan rond rijden.

Heb ik iets gemist!!
Hoe zit het dan met die tolkastjes op je voorruit?
Koosie!! Goed bezig jonge!
Tja… wat blijft er nog over dan? Mijn dashboard en stuur steken ook boven mijn vorruit uit… Ook maar d’r af dan?!

Stelletje zieke mensen in Nederland. Ff wachten totdat half NL ermee rijdt en dan bekeuren die hap!
’t is tijd om te gaan emigreren…
In veel landen zijn hier allang al regels voor omdat sommige mensen “teveel” metertjes e.d plaatste waardoor zogenaamd ’t zicht belemmerd werd . Nooit van gehoord dat dit hier in nederland ook gold !
ben 1.95m rij in een suzuki alto :D achteriutkijk spiegel bellemert mijn zicht en als ik met stoel liggend rij in auto wordt m n vader boos zo kan je toch niet rijden zegt ie dan :D
Mag er dan helemaal niets meer in dit kabouterland?
Ga boeven vangen!!
bij de meeste wagens zit de achteruit kijk spiegel ook op de voorruit geplakt dadelijk moet je deze ook op je dashb gaan schroeven ;)
Geweldig nieuws, nu alleen al die zogenaamde gezellige pluizige knuffels, en kwijlerige kinderplaksels nog…
@ de bok: my thought exactly! Zodra het gepeupel massaal naar de Aldi rent om een dergelijk item te kopen is het tijd voor een boycot.


Ennuh… hoe lang duurt het tegenwoordig voordat we weg kunnen rijden? Eerst PDA in de houder, Tom Tom instellen, telefoon in de oplader, boordcomputer instellen op Driver X, rondslingerende items veilig stellen (met dank aan Valetparker ;-) ), gordel vast… Kunnen we?
Pakken ze dan ook die vrachtwagenchauffeurs met hun kerstboompjes voor het raam en wat te denken van die jongens die met een sticker aan de bonvenkant van de voorruit rijden…. Dan zou het beleid eerlijk zijn, maar over deze jongens hoor je niets en ze laten ze gewoon rijden….
Zijn we vergeten dat er ook mensen zijn die hun auto voor andere ritten dan voor woon/werk verkeer gebruiken? Ik rij vaak naar klanten door heel de Benelux en dan is een TomTom een nuttig werktuig. Dat je je TomTom niet zo voor je neus moet plakken dat je geen moer meer kunt zien dat lijkt me logisch….. maar dat heeft niets met die zuignap te maken. Je kunt dat ding prima zo positioneren dat het je beeld nauwelijks beperkt maar dat je hem goed kunt zien. En doordat je weet hoe laat je (ongeveer) aankomt kun je een stuk rustiger rijden en dat is juist veiliger. En wat lopen een aantal mensen hier te kankeren op mensen met een TomTom? What is your problem?
@ w0o0dy: nou nou! Rustig an! Ik heb het hier over mensen die zo’n speuledingske helemaal niet nodig hebben en wel met zo’n ding rondrijden. Ik hoef toch geen probleem te hebben om hier m’n mening te kunnen verkondigen?
@lotte Geschreven tekst klinkt soms wat onvriendelijker dan de bedoeling was ;-) en bovendien had ik het niet zozeer over jou, maar meer over de ongenuanceerde berichtjes van domme blaters zoals Geenstijl

“en terecht, de stakkers met zo’n dom dom met zuignap op de voorruit verdienen prompt een neqschotd.”
R. Schortinghuis
Die mensen die klagen over navigatie apparatuur moeten niet zo zeuren. Laat eenieder toch in zijn waarde. Ik vind zo’n ding handig als je ergens naar toe moet en je kent de weg niet. Vroeger hanneste ik met een stratenboek. Leidt de aandacht ook af, dus of dat zo veilig is. Sinds ik zo’n tomtom op mijn pda heb kijk ik er af en toe op en hoor aan de stem hoe ik moet rijden. Is echt prefect. Daardoor heb ik meer oog voor de weg dan voorheen. Als je het niet wil gebruiken en zo goed kaart kunt lezen, nou da’s leuk voor je, gefeliciteerd. Misschien leuk om thuis aan je moeder te vertellen.
Laat de politie maar eens wat nuttigs gaan doen. Zielepoten! Laat ze hun schietvaardigheden maar eens opkrikken en echte criminelen vangen.
Zelf hebben ze ook van alles achter hun voorruit……..
TomToms, surveillancecamera’s.

Je mag ook niks meer in dit klotenland. Belasting betalen mag echter altijd. Helaas……..
Je mag ook niks meer in dit klotenland. Belasting betalen mag echter altijd. Helaas……..klote
@ w0o0dy: no harm done! ;-) Ach, die Geenstijlers allemaal kuddedieren. Laten we alles met een ‘q’ ‘dt’ en ‘eau’ schrijven! Guttegut, verzin eens wat nieuws… Een nieuwe bumperstickeractie: iedereen met Tom Tom zuig(t)(nap) :-p

Ik ga nu even m’n moeder bellen want die wil vast weten dat ik liever kaart lees dan m’n Tom Tom instel :-?
@Broeikas: rectificeren? bedoel je niet declareren..?
@w0o0dy: ongenuanceerd misschien maar het is wel een mening…
sorry hoor maar “de stakkers met zo’n dom dom met zuignap op de voorruit verdienen prompt een neqschotd” dat zou ik geen mening willen noemen. Dat is dom geblaat van een onvolwassen sukkeltje met een iq-waarde lager dan zijn schoenmaat
ik geef de politie gelijk. Bij sommige hang de TomTom echt in het midden van de ruit! Zou maar net iemand in die blinde hoek (zicht) oversteken…
bij sommige mensen ligt het verstand nog thuis en dat is veel gevaarlijker, maar dat is zo moeilijk controleren voor de politie, daarom gaan ze dit soort onzin acties uithalen
Het gaat hier om een tomtom die midden op de ruit is geplaatst, logisch dat de politie daar een opmerking over maakt. Om nu meteen een prent uit te schrijven vind ik ook kinderachtig.
Hoe zit het dan met de telefoonhouders die ook tegen de ramen geplakt worden en als carkit gebruikt worden dikwijls.

Mag dat ook niet MEER! Dit is weer een actie. hoe halen we geld naar binnen
Zou ik nu trouwens ook een boete krijgen omdat ik in Zwitserland en Oostenrijk ben geweest? Twee van die tolvignetten ontnemen mij natuurlijk zwaar het zicht naar buiten…
Geef die boetes maar. Die sufkutten die hun werk niet kunnen vinden, of lekker toch ook in de file staan met zo’n ding, moeten hun TomTom maar eens gebruiken om hun verstand te vinden.
Zolang ze dit blijven doen zal niemand respect voor ze hebben. Ik vond ze al een stelletje losers en dat is door deze actie maar weer eens bevestigd. Het gaat ze om geld niet om misdaad. Ik heb nog twee aangiftes bij ze liggen maar daar doen ze niets aan. Je geeft ze de naam van de dader en het adres en vervolgens sturen ze je dat ze verder geen actie ondernemen omdat ze geen bewijzen hebben terwijl die jongen nog tegen die agent heeft gezegd dat ie het heeft gedaan. Nou voor mij zijn het allemaal nietsnutten. Ze zijn erger dan de mensen in de bijstand. Die proberen me niet op elke straathoek te naaien. Die staan niet op een vokomen verlaten weg met een lasergun te kijken of iemand te hard gaat. En zodra er echt wat aan de hand is dan lopen ze weg of reageren ze niet. Of gaan ze in de rechtzaal janken omd at ze bedreigt zijn. Losers…… Tuurlijk is er minder criminaliteit want de meeste mensen doen al niet eens meer aangifte. Het heeft toch geen zin. En ondertussen maar automobilisten blijven bekeuren. JA ik zag dat u een tomtom had dat kost u dan 95 euro. Goh u heeft folie op de ramen, tsja nou dat lijkt me toch wel een bekeuring. U wilde wat vragen???? meneer u mag hier niet stoppen er is een stopverbod dus….BEKEURING!!!
Eindelijk. Ik ben een keer van mijn fiets gereden (week ziekenhuis) door een joker die mij niet zag ‘omdat ik achter z’n tomtom zat’ en vroeg mij al af wanneer er een keertje tegen op getreden zou worden. Niet tegen tomtom gebruik maar tegen diegenen die hem zo hebben zitten dat het zicht belemmerd wordt (zoals in mijn geval)

Ik ben overigens een enthousiast tomtom gebruiker en heb dus niets tegen deze apparaten, maar monteer we wel zodat je goed zicht op de weg houdt.
het pakken van de automobilist is natuurlijk veel veiliger en goedkoper dan boeven vangen. Stelletje helden zijn het weer. Laat ze eens meer regels en wetten handhaven die echt nodig zijn.
Maar waar had i zn ding geplakt dan als het in het zicht is is het idd niet zo handig :D maar jah mss zat i wel veel te hoog geplakt ofzo
de politiek moet maar eens een politie aan de schandpaal dag houden. Een dag waarop we alle hypocriete miereneukers met rotte eieren moge bekogelen en met olie en veren mogen besmeuren. Hoe vaak ik al niet 70km/uur achter een politie auto heb gereden in de bebouwde kom, vingers te weinig om te tellen. en ondertussen maar hypocriet bekeuringen blijven schrijven omdat ze het lef niet hebben tegen hun baas te zeggen ik doe hier niet aan mee! En dan nog die zielige mannetjes met een te klein pikkie die thuis niks hebben te zeggen en dus maar burgertjes gaan lopen pesten.
Ze hebben het er zelf naar gemaakt. Ik zou me schamen als ik bij de politie zou werken.
Kijk eens naar de foto die boven deze discussie staat…. ziet u de auto van recht komen? NEE. Terecht een boete. Denk na. Oplossing heb ik al gezien: mensen de zuignap links van het stuur hebben.
Het is allemaal te gek voor woorden. Het is zeker niet veiliger om de Navigatie rechtsonder je dashboard te monteren, dan moet je naar beneden kijken en dan heb je helemaal geen zicht maar op de weg.

Misschien een oplossing plakt hem onderaan in het midden van de ruit en zorg dat de bovenkant van de Navigatie evenwijdig met de onderkant van de ruit zit!!
Ik snap die hele commotie hier niet. Het is heel makkelijk op te lossen er bestaan ook standaardjes die je in of op je dashboard kan doen dan belemmerd het niet je uitzicht. Vond wel slim van me om dat vanaf het begin te doen. Kijk bijvoorbeeld naar VDO die hebben een mooi schermpje dat je links van je stuur op je dashboard kan maken.
ohh standaardjes zijn op veel plekken te krijgen voor 45 tot 100 euro. Dat is dus in plaats van een boete steeds veel voordeliger en ook beter voor de mede gebruikers want dan heb je niet zo’n irritant denk in de ruit van de persoon voor je waardoor je niet verder naar voren ken kijken helemaal ’s avonds niet. Dus allemaal gewoon op je dashboard bouwen. Bijvoorbeeld bij je lucht ventilator roostertjes.
dit is een hox of zo zelf de als die poema wel goed gedaan trouwens
Gebruik je een tom tom. Prima…..Maar deze agenten hebben wat mij betreft gelijk. Ophouden met dat kort door de bocht gelul op dit topic. Je ziet steeds vaker imebcielen die die tom tom naast of net onder hun binnenspiegel plakken. En zoals al eerder genoemd Brodit heeft de oplossing.
Dat je wordt aangehouden vanwege belemmering van het zicht vind ik geen probleem. Ze kunnen je ook gewoon een waarschuwing geven met het verzoek het ding te verplaatsen, zonder de betrokkene direkt op de bon te slingeren. Het signaal komt dan geloof ik ook wel aan, en ze winnen er (bij mij in dat geval) meer respect mee. Zonder pardon laten dokken is puur een kwestie van machtsvertoon, de quotum zien te halen, en garanderen dat ie vanavond nog omhoog komt.
Zicht? welk zicht? O dat zicht ..die rode remlichten van je voorligger als je ’s ochtends en ’s avonds 10km/uur in de file rijd…tja dan zie je het verkeer niet he?
Heb ik hem nou eindelijk goed vastgekit met secondelijm, omdat dat slijm maar niet wil helpen..moet ik zeker naar carglas om het te laten weghalen? Trouwens..wel goed dat die agenten naar Najib Amhali tijdens Most Wanted hebben geluisterd…over die zuignappen..ik wist niet dat ze zoveel humor hadden…
ff serieus nu..heel goed agenten..schrijf maar uit hoor die bonnetjes i.p.v. boefjes vangen…pak ook een aantal mede-europeanen aan, die het wel gewend zijn in hun eigen land..krijgen we zeker ook nieuwe borden bij de grensovergangen…die we van onze centjes zelf mogen betalen?
Ik kom jullie wel tegemoet hoor met die 95 euro..ik betaal graag mee aan die borden…wordt ook zo overzichtelijk..een paar borden met 80..een met niet telefoneren..een aantal met verboden slijmzuiggevallen..
Ik heb 1 tip: die bomen die gisteren zijn gekapt..en a.s. weken..plant ze midden op de berm..achter elkaar krijg je zo’n mooie dichte berm..zoals bij onze oosterburen..kun je je beter concentreren op het zicht..al is het maar met 10km/uur….zucht…dan pas praten ze verder over dat sponsorgeld voor jullie ok?
Ik snap er niets meer van, alle jaren zie ik houders met een notitieblokje en pen tegen de voorruit geplakt zitten. :-? Werd dit dan alle keren gedoogd?
Groot gelijk dat ze hiervoor bekeuren. Elke dag zie ik dezelfde mensen in de spits die hun PDA met TomTom prominent en zo hoog mogelijk aan de voorruit hebben hangen. Alles wat erachter zit zie je domweg niet!! ’s avonds krijg je d’r ook nog flink wat tegenlicht bij!

Ben niet jaloers hoor, want heb er zelf ook eentje, maar die heb ik uit het zicht aan het dashboard hangen. Zo speciaal is dat tegenwoordig ook niet meer dat iedereen dat ding moet zien. En op het schermje kijken hoeft ook niet, d’r zit toch geluid op? Meer heb je niet nodig? Als er iemand naast je zit die je de weg wijst duwt die toch ook geen TFT onder je neus?? :)

Affijn, my 2 cents….

Mario
wat een stelletje mieren-neukers,zullen wel van die a-socialen zijn die op meer als 2 streepjes willen hebben, als ze thuis komen moet mamma hun luier nog verschonen, en boeven vangen? stel voor dat ze klappen krijgen…..
zorg dat je wat lollies in je kasje hebt, kun je ze echt blij mee maken,en dan zijn ze weer ff zoet zodat ze ff niet een bonnetje uitschrijven!
Wat een eikel zeg mijn binnenspiegel belemmert mij meer zicht als dat een tom tom dat ooit zal doen nee mensen met een stratenboek op schoot da’s lekker veilig, weer een manier om de burger op kosten te jagen walgelijk laat ze misdaden oplossen en boeven vangen die mijn auto elke keer openbreken…..
Da’s weer leuk bedacht zeg! heb zelf een tomtom en da’s super!
Ik vind het overigens wel debiel als je tijdens het rijden naar een dvdfilm op je dashboard zit te kijken , laten ze dat maar bekeuren!
Was het niet jaren verplicht om een deel van het kentekenbewijs in een hoesje op de vooruit te plakken? Ik vraag me af wat groter is: de tomtom of dat kentekenbewijs in dat hoesje.
Trouwens, je kunt de tomtom zo op de ruit bevestigen dat hij net boven het dashboard hangt en in mijn auto is het gezichtsverlies dan echt te verwaarlozen!
Echt idioot dit. Dus ik mag ook geen notitieblikje achter mijn raam hangen?! Oh nee, sorry, dan moet ik eerst mijn pen pakken (dus geen twee handen aan het stuur), dan zit ik nog handsfree te bellen (dat mag dan wel) en vervolgens schrijven achter het raampje, terwijl het wel mag als je een bloknote naast je legt!! Echt stupide.

Onlangs wel leuk akkefietje. Ik rij in Utrecht, ietwat te hard en een motoragent haal me links in via het fietspad. Ik doe netjes mijn raam open en de agent vraagt mij naar mijn papieren. Ik wel gewilt die dingen naarbuiten, waarna ik hem vraag om zijn naam! Hij wou deze in eerste instantie niet geven, echter bleef ik erop hameren. Ik wilde zijn naam namelijk, omdat hij mij rechts kwam inhalen, op de motor op een fietspad en dat mag dus niet zonder signalering (zwaailichten). Al met al werd het: “prettige avond” en vervolgde mijn reis zonder bekeuring!

Hou die boeven dus in de gaten, want zij doen meer fout dan de gemiddelde bestuurder in het verkeer.
ik hebbe zelf ook tomtommie maar ik heb hem zodanig laag dat hij bijna op mijn dashboard rust.
Maar hij zit wel aan mijn voorraam vast met zuignap
moet ik dan ook 95 euries gaan betalen
Ja Rob…ook jij ontkomt er niet aan… Elke 95 euro is mooi meegenomen…we moeten nog vele borden langs de gransovergangen plaatsen en naast de reeds bestaande 80km borden in de grote steden..
grtjes
Oom agent (uit Haaglanden)Je weet wel die ene met Najib humor..
Tjongejonge, Wat wordt hier snel geoordeeld. Wie weet had die fijne vent (of dame) z’n tomtom wel recht voor z’n neus geplakt…
FF een vraagje voor de toekomst…kijken wie er een goed antwoord op weet….
Ooit zullen we auto’s krijgen met ingebouwde info in het glas van de auto…techniek is er al…(man..man ..man….nog minder zicht…)
Zijn er dan ook nog borden nodig met: gelieve voordat u Nederland binnerijdt uw voorraampje te verwissellen…of: bitte machen sie die voorraut eraus wan sie die Niederlande wolte bezuchen..
in that case zou ik 2 keer 95 euri gaan vragen… Oom agie….wordt er alvast een mooi potje gemaakt, voordat we in de toekomst meer wegenbelastingcentjes moeten gaan dokken…
Wat zijn dat een stelletje onbenullen die agenten om een bekeuring te geven als je een tom tom tegen de voorruit hebt zitten.Dat ze maar beter en zinniger werk gaan doen door de zware criminaliteit op te lossen
Ten eerste was het geen Tomtom maar een navman systeem en de man had z’n systeem ook hinderlijk geplaatst:

AMSTERDAM (Dow Jones)–De boete voor het gebruik van een navigatiesysteem, die
recent door de politie Haaglanden werd uitgedeeld, was het gevolg van een
onjuiste bevestiging van het systeem. Het is geen nieuw beleid dat gericht is
tegen het gebruik van navigatiesystemen als die van TomTom in het algemeen. Dat
zegt Taco Titulaer, manager investor relations van TomTom, tegen Dow Jones in
reactie op berichten in de media.

“Ik heb met de politie Haaglanden gebeld en die hebben me verzekerd dat er sprake
is van een uitzonderlijke situatie. De bewuste chauffeur had zijn
navigatiesysteem onder zijn achteruitkijkspiegel geplakt, waardoor zijn zicht op
de weg danig werd beperkt”, aldus Titulaer.

Op de beurs van Amsterdam staat het aandeel TomTom 4,0% lager op 28,45 euro. Een
analist van ING schreef de daling onder meer toe aan de mediaberichten over de
boete.

Titulaer stelt dat bij normaal gebruik een navigatiesysteem minder prominent op
de voorruit geplakt wordt. Ook kan het worden bevestigd op het dashboard.

Hij merkt overigens op dat er in de media ten onrechte is beweerd dat de
chauffeur in kwestie een navigatiesysteem van TomTom gebruikte. “Het systeem in
kwestie was twaalf bij zeven centimeter groot en die van ons zijn kleiner. Het
betrof een systeem van Navman.”

Volgens Titualer is de boete niet de eerste die wordt uitgereikt vanwege het
onjuist bevestigen van een navigatiesysteem. Dat de media het nu zo uitvergroot
hebben, schrijft Titualer toe aan de toegenomen populariteit van de systemen
Mini & MB driver
Makkelijker is een navigatiesysteem en radio (en telefoon) te bestellen af fabriek!
Geen geouwehoer met frontjes en dergelijke aparaatjes in je jaszak en geen zichtbelemmering. Ziet er bovendien veel strakker uit!
Het wordt echt steeds gekker met die politie. Ze hebben zeker geld nodig? Zo neem je dat blauwe tuig toch niet meer serieus. Wanneer je de Tomtom laag midden op je ruit hebt zie je achter de Tomtom … de motorkap. Wat nou zicht belemmering? Niet betalen, voor laten komen, desnoods een advocaat nemen en winnen die zaak! Zijn ze nou helemaal bedonderd. Binnenkort mogen we zeker ook de zonneklep niet meer naar beneden doen?
heidekonijn
Volgende stap; bekeuring voor zicht belemmerende ruitewissers, A-stijlen, zonneklep…
Als het beweegt; bekeuren.
Ik hou me allang niet meer aan de regels, het enige waar ik me nog op focus is nergens mee gepakt worden ;-)
Mini & MB driver
@heidekonijn
Je vergeet bermtuuren! ;-)
@kezie kezie – 09 Januari ’06 – 17:11 tis Brodit makker, BRODIT
Van zowel de kant van de burger, en de kant van de politie valt wat te zeggen. Dagelijks rijden er vele mensen rond met zo’n nav. midden op de voorruit geplakt. Uit ervaring kan ik spreken dat het zicht degelijk een heel stuk minder is. Je mag blij zijn dat er een wet is waarop je de bestuurder kan aanspreken. Het zou je kind maar zijn op straat/fiets die de bestuurder nu net even niet gezien heeft omdat zijn zicht onvoldoende was.
Ik krijg bij vele bestuurders het akelige idee dat zij zo apparaat op de voorruit wel interessant vinden staan…, terwijl ze de route naar hun werk elke dag rijden. Misschien zegt dat genoeg. Misschien is het een goed idee om even door te sparen en een apparaat te kopen die wel op een deugelijke plaats gemonteerd kan worden.
Bonkietonkie
Goedemorgen zeg. Wat zijn sommige reacties laag bij de grond. Ik lees dingen over een nekschot, eikels, blauwe suflullen, enge ziektes, irritante schoonmoeders en nog veel meer van dat spul. Wij zijn goed op koers met ons voornemen van waarden en normen. Ik heb er een hard hoofd in dat het ooit nog goed komt wat dit betreft.
Laat iedereen in zijn waarde is een gezegde wat nog altijd opgaat. Ook de politie die net als wij probeert naar behoren de dagelijkse taken te vervullen. Als al deze mensen die zo laaghartig over de politie doen zelf een zoon of ander familielid bij de politie hadden, dan zouden ze wel een beetje beschaafder reageren. Laten wij blij zijn dat we de politie hebben. Het is helaas nodig in dit steeds gekker wordend land.
Mijns inziens is dit voorval flink opgeblazen in de media zoals het zo vaak gaat. Het is nieuws wat graag gelezen wordt; sensatie. Daar gaat het om! De bewuste chauffeur zal de PDA wellicht toch iets te hoog op de voorruit hebben geplakt. Blijft staan dat hier een waarschuwing beter op zijn plaats was geweest!
Bonkietonkie.
Een gebruiker
Teveel drukte om niets!!
je moet dit je moet dat, nee koop en standaard voor op je dashboard.
Laten we ons toch eens met serieuzere zaken bezig houden,
zoals: dure ziekenfonds kosten, brandstofprijzen enz…enz.
En laat ieder toch een in zijn waarde, een ander heeft er toch geen last van dat iemand een tomtom achter zijn ruit heeft geplakt.
Zo’n dingetje is erg makkelijk en bespaart je veel ergernis tijdens het rijden naar een ”onbekende bestemming”
Even voorop.. ik ben niet van de politie… sterker… ik wordt ‘geacht’ een van de grootste politie haaters te zijn. Ik rijd namelijk een ‘Aso’ bak. Een Honda CRX om precies te zijn.

Goed.. dan nu mijn repliek.
Wat ik nergens in de pers berichten tegen kom is de plek waar de betreffende persoon de TomTom had bevestigd. Net zoals je geen dobbelstenen of andere versieringen aan je spiegel mag hangen, omdat ze het zicht belemmeren, zo mag je ook geen TomTom voor/aan het raam monteren. Want ook die belemmerd op bepaalde plaatsen, net als de vroeger populaire plushe dobbelsteen, het zicht op de weg. Wat dat betreft is er keurig netjes volgens de wet gehandeld. Ik geef toe dat het als zoekerig over komt, maar regels zijn nou eenmaal regels. We weten ook allemaal dat we niet door rood mogen rijden, toch?

Er wordt alleen ineens zo onevenredig veel aandacht aan besteed door de media, dat het geheel uit proportie wordt getrokken. Zo bijzonder is deze boete niet hoor.
Nergens in de persberichten zie ik ook maar IETS staan over de plaats waar de betreffende bestuurder zijn TomTom had gemonteerd. Voor hetzelfde geld had hij hem recht voor zijn neus, dus midden in het gezichtveld, op het raam geplakt zitten. Dat zet de situatie natuurlijk wel in een heeeeeel ander daglicht!!!
Toch heeft iedereen meteen zijn mening klaar, terwijl we eigenlijk niet echt weten waar we het over hebben.

De media vind het een kick-ass bericht, want autorijdend nederland zal, zoals gewoonlijk, verontwaardigd zijn, en de politie heeft het weer gedaan!!!! Massa hysterie en propaganda zou je het bijna noemen. En het is niet de eerste keer dat de media zich schuldig maakt aan dit soort opruiende en ophitsende berichten.

Ik wil heel nederland één belangrijk punt meegeven voor 2006:
Mensen… probeer toch eens een keer objectief te zijn, en niet te oordelen op basis van een half verhaal. Het zou de wereld zoveel mooier en vrolijker maken, dan hij al is.

Groetjes,

Sander
Nou kreeg ik van de week mijn nieuwe parkeervergunning voor 2006 door middel van een keurige en nette brief toegestuurd. Achterop staat dat ik hem met bijgeleverde zelfklever verplicht ben de vergunning te bevestigen op de voorruit. Het gaat hier om een ambtelijke instelling die dingen verplicht op een zichtbare locatie op de voorruit te plakken… Tja…
Terecht! Ik zie genoeg mongolen rijden met dat ding in het midden of boven aan de raam. Denk na sukkel! Hang dat ding gewoon een beetje uit het zicht, dan kunnen ze je heus niks maken.
Oldo Stofjas
Haux
Oldo Stofjas
Go Sander
@Hartnack… wat dacht je van in een hoekje, onderin? Op je raam, en buiten je eigen zicht veld.
Of ACHTER je spiegel (mits daar natuurlijk geen steuntje van de spiegel zelf tegen het raam geplakt zit)

Er zijn nog zoveel plekken waar het wel kan. Maar niet midden op het raam. Lijkt me logisch eigenlijk.
Waanzin ten top. Vroeger waren auto’s voorzien van een flinke moterklep die goed in het zicht lag. Tegenwoordig loopt ieder moterkap af, maar is de afstand tussen rand dashboard en ruit groter geworden. Bij een normale positie op je stoel zal een uit het dashboard omhoogkomende beeldbuis binnen de onderste 10 centimeter van de ruit vallen (dit is die marge waarop ruitschade bij de apk wordt toegestaan). Of het nu een dash-mount of een zuignap betreft, als je het binnen de die 10 centimeter houdt kan niemand je iets maken.
Gelul van de politie. Enkele jaren geleden moest je verplicht deel III achter je voorruit plakken. Belemmerde het zicht ook. Zijn echte jaloerse losers.
En dit dan?
Innovatie
Een belangrijke merkwaarde van Citroën is innovatie. Dit wordt nog eens onderstreept door de technologische hoogstandjes die de Citroën C6 ten toon spreidt. Nieuw is bijvoorbeeld het head-up display, dat belangrijke informatie op de voorruit projecteert. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid,
moet mijn binnen spiegel er ook af? belemmert zicht! straks krijg ik een bekeuring voor belemmerend zicht. Ik denk dat het navigatiesysteem recht voor z’n neus gezeten heeft.
Jongens, jongens, wat een overdreven reacties zeg. Lees nou eens goed waarom die figuur bekeurd is en houdt de ongezouten mening en aantijgingen voor je.
Hebben we een foto gezien van hoe die man het achter zijn ruit had geplakt?
Ik denk dat ie hem gewoon te hoog had zitten. ZElf heb ik hem ook op mijn vooruit maar op een deel waar ik gewoon overheen kijk.
Ik heb meer last van mijn binnenspiegel waardoor ik de flitspalen niet meer zie ;)
Als ik boete krijgt mag TOM TOM betalen of de instelling die apparaat goed gekeurd heeft :-D:-)
Ik vraag mij alleen af hoe deze agenten dan reageren op alle mini-voetbalshirtjes, pluche dobbelstenen en andere rotzooi die sommige bestuurders aan hun binnenspiegel hebben hangen.
Dit ontneemt volgens mij nog meer het zicht dan een navigatie-systeem.
Hallo allemaal, ik heb even gebeld met het algemene informatienummer van de Politie en deze kwestie voorgelegd. De agente gaf aan dat het tot aan een uitspraak van een rechter omtrent eventuele jurisprudentie op dit gebied toe is aan de agent op straat om wel of niet te bekeuren. Als je het apparaat bijvoorbeeld links in de hoek op je ruit zou plakken dit ongeveer gelijk saat aan bijvorbeeld een parkeerbonnetje wat daar zou kunnen zitten. Stel je redelijk op en dan valt het vaak mee. Ik hoop dat Tom-Tom of beboete gebruikers een zaak zullen aanspannen zodat er wellicht een gedoogprotocol opgesteld kan worden. Routebegeleiding draagt namelijk ook weer bij aan de verkeersveiligheid.
regels zijn regels.
maar als het gaat om criminaliteit, zijn regels effe in de kast gezet. bij automobilisten worden ze strikt gehadhaafd.
polizie zelf is de grootste verkeer-overtreder
Als ik die boete zou hebben gekregen,laten we het 95 euro oplichterij noemen, dan zou ik deze nooit hebben betaald. Ik zit nog liever 3 dagen in de gevangenis dan me te laten oplichten door een dienstklopper
de betreffende agent
Ja, lach maar mensen, maar ik haal mijn boete quotum dit jaar op mijn sloffen met een prima start in de eerste maand!
Waarom moet iedereen een navigatie hebben? Kunnen we de weg naar het werk en naar huis ineens niet meer vinden??
@de betreffende agent: Grow up!
Officiele reactie TomTom:

Het incident dat vandaag beschreven is in het Algemeen Dagblad, betreft een eenmalig incident. In dit artikel berrichtte de bestuurder dat hij een bekeuring heeft gekregen doordat zijn navigatie systeem, dat iets onder zijn achteruitkijkspiegel geplaatst was, zijn uitzicht blokkeerde.

TomTom richt zich volledig op het bevorderen van veilig rijgedrag. Onze navigatie systemen helpen bestuurders om zo veilig mogelijk van A naar B te rijden, zonder afleiding van bijvoorbeeld een wegenkaart. Men kan zich zo volledig concentreren op de weg en andere weg gebruikers.

De Politie in Den Haag bevestigde dat het een eenmalig incident betreft en niet een door de politie ondernomen actie om bestuurders met navigatie systemen te bekeuren.

TomTom raadt zijn gebruikers aan om hun navigatie systeem op een plaats te bevestigen waar het optimaal gebruikt kan worden en het zicht op de weg niet belemmert.
Kast(je) voor de tolwegen, kastje voor de tunnels en nummerborden met namen van de famile voor de ramen en als het kan nog vlaggetjes en een lichtbord van routiers geen probleem. Maar geen navigatie voor je raam. wel treuzelende mensen met een plattegrond op schoot die het verkeer in gevaar brengen. Sukses er mee
Louis: “Zijn echte jaloerse losers”

Jaloers, waarop? TomTom, iedere boerenlul rijdt er tegenwoordig mee dus dat lijkt me sterk.
Rijden er geen Sharan’s rond met een foeilelijke en niet originele bult op de voorzijde. Levensgevaarlijk toch bij aanrijdingen. Kan loschieten en owee de voetganger. Is daar een type goedkeuring voor??
Jammer, Jammer, Jammer, storm in een glas water, allereerst ging het niet om een TomTom maar om een Navman toestel (niemand kent die troep vandaar een herkenbare naam).
Verder had de bestuurder het toestel zo onder z’n achteruitkijkspiegel geplakt dat hij daar niet meer normaal door kon kijken, in dat geval heeft die pennelikker (of is het nu pennenlikker) gelijk gehad.
Beurs in paniek, alle TomTommers in paniek, mijn oplossing, alle Navman toestellen verbieden :-)
Er wel eens over nagedacht hoe een kind er uit ziet als’tie wordt platgereden door een auto. Waarschijnlijk nooit van dichtbij de ellende meegemaakt als de ouders verteld werd dat zo’n aso hun kind heeft doodgereden omdat hij HUN kind gewoon niet heeft gezien. Nou ik wel. En ik ben nog politieman ook. Er zijn kennelijk gasten die met de paar hersencellen die ze nog hebben een kritische blijk op de samenleving denken te hebben. Maar hou er wel rekening mee dat deze politiemensen in een korte tijd meer meemaken aan ellende dan dat jullie in je hele leven waarschijnlijk mee zullen maken. En dan sta ik vierkant achter die politieagenten die zulke gasten op de bon slingeren. 95 euro…..? laat me niet lachen. Het bedrag moet verdubbeld worden. Slecht zicht door allerlei onnodige rommel achter de ruiten vind ik spelen met een ander z’n leven. Als je denkt dat goed te kunnen praten, dan laat je een heleboel van jezelf zien. Hoe zul je reageren als jouw kind, vrouw, vriend of wie dan ook wordt aangereden door iemand die gewoon even geen goed zicht had op de weg. Loop je dan ook te schreeuwen dat de politie beter op dat soort zaken moet letten? Waarschijnlijk wel, want uit de reacties die ik heb gelezen blijkt niet van goed gebruikt verstand maar van blaaskakerij. Je had n.l. al een hekel aan de politie en vind dit weer een schitterend moment om ze even te kak te zetten. Maar ik denk dat je dan een probleem hebt. Jezelf. Natuurlijk is de politie niet perfect. Maar ben jij, met je kritisch verstand dat wel? Laat dat dan ook blijken a.u.b. Tenzij je niet anders kunt, dan houdt alles natuurlijk op. (Dan wil ik wel je kinderlijk gebrabbel voor lief nemen). Natuurlijk kan de politie niets goeds doen. Je spiegelt jezelf er zelfs graag aan. Want jij bent immers veel beter. Jij bepaalt toch wat goed is en fout. Niet de wet. Jij bekijkt de wereld op een objectieve manier. Jij hebt een goede kijk op de zaak. De politie doet alleen maar aan burgertje pesten. Wees eerlijk voor je zelf. Of ben jij zo’n struisvogel die zijn kop in het zand steekt en vervolgens van het uitzicht zit te genieten? O ja, ik zit nu meer dan 30 jaar in het politievak en heb al verschillende gruwelijke zaken in het verkeer meegemaakt die jij niet wilt zien, maar er wel een mening over hebt. Het gaat mij er niet om wie dan ook te beledigen, maar wel om eens echt goed over de zaken na te denken.
ik ben het op een aantal punten absoluut met Elzo eens, maar zoals bij alles hebben de goede te lijden onder de slechten. Heel veel mensen maken helaas hun eigen regels over wat kan en wat niet kan (en ik geef toe dat ik dat ook soms doe). En helaas geldt dat net zo goed voor agenten als voor de rest van de mensen in dit land. Niet om tegen agenten aan te schoppen, maar ik ben als eens door een agent in een dienstauto (bewust) afgesneden…. er zijn altijd figuren die niet met verantwoordelijkheden (of macht zoals je wilt) kunnen omgaan. Helaas wordt het beeld teveel door dit soort figuren gevormd en niet door de mensen die oprecht zijn en hun best doen om het een beetje leuk/leefbaar te houden in dit land.

P.s. sorry ff vergeten dat dit niet het forum is voor amateur filosofen
opzouten met dat stelletje idioten man!!! de fuckers!
@ Elzo

Heel terecht stuk over het gevaar van voorwerpen die het uitzicht belemmeren, gelukkig zijn de auto’s van de afgelopen jaren vaak reeds geleverd met een navigatiesysteem dat ingebouwd is, wat naar mijn idee een bevordering voor de veiligheid op de weg is.
Ik begrijp je reactie op de betogen van anderen,maar wat ik me afvraag, is of je zelf niet doorhebt dat de BELASTINGBETALER gepest wordt op de weg door de ambtenaren die daartoe bevoegd zijn?
snelheidsovertredingen van, na correctie, een kilometer of 4?(gecontroleerd door een 6tal agenten met lasergun, stel nou dat er een gevaarlijke crimineel langsrijdt?)
boetes voor het vergeten van uitzetten van mistlichten aan de voorkant?(5 kilometer terug was er geen ruk te zien)
Boete voor vastgevroren sneeuw op de nummerplaat?(volgende keer zal ik die m insmeren met antivries en ik ga op internet zoeken naar soort ruitenwisser voor mijn nummerplaat)
en vooral niet te vergeten, boete voor het ontbreken van een nummerplaat op de voorbumper, die was namelijk eraf getrapt, en heb ik op mijn dashboard moeten leggen.(zijn agenten er niet ter preventie van dit soort vandalisme?)
Wat ik hiermee wil zeggen is dat mensen het gevaar van een TomTom plaatsing heus zullen erkennen,maar mensen gaan zich irriteren als ze te vaak aan de beurt zijn bij agenten..terwijl op de moment de echte boeven vrij rondlopen of bij jou door de huiskamer op zoek zijn naar waardevolle spullen. Neem de verkeersdeelnemers dus niet kwalijk dat ze zo reageren.
ina (echtgenote van Elzo)
Tuurlijk zijn wij het met je eens dat de belastingbetaler nou ja, niet gepest wordt, maar aangepakt wordt. Maar Elzo is ook belastingbetaler en werd laatst ook geflitst omdat hij in het zicht van einde bebouwde kom alvast optrok en..
ja hoor ook een paar kilometer te hard reed.
Van mij ligt er ook nog een boete die ik moet betalen omdat ik in de bebouwde kom te hard reed. Onze jongste zoon van 14 kwam met een bekeuring thuis omdat hijopde hoek van de straat ’s ochtends het licht van de fiets weer had uitgedaan.
Maar deze boetes zijn terecht en dan gaan wij toch ook niet schreeuwen dat deze opsporingsambtenaren een nekschot moeten hebben? Wij zijn toch fout??? We weten toch beter???
Ik ben het helemaal met Ina eens.
Zelf zit ik in de verpleging en maak vaak verkeersslachtoffers mee. Als er een kind overlijdt is het wel weer die politie die de ouders moet inlichten. Of willen jullie dat graag doen? Als die agenten weg moeten of opzouten zou het dan werkleijk beter worden in Nederland?
Doen ze dan werkelijk niets goed?
Citaat:
Politie, nekshot verdienen die gasten. wat een losers.
Bohr2005 – 09 Januari ’06 – 20:44


Erg jammer om te lezen dat er nog steeds mensen lopen te schreeuwen dat de politie losers zijn en een nekschot moeten krijgen. Ja, we weten allemaal dat de politie grootste moeite heeft figuren zoals Bohr2005 onder controle te houden. Jammer dat deze jongen vroeger niet heeft opgelet op school en niet weet hoe deze maatschappij werkt. Wanneer dit soort figuren zich eens weten te gedragen in deze maatschappij, zou het voor de belastingbetaler ook een stuk goedkoper worden. Wie betaald zijn eten in de gevangenis? Wie betaalt de schade door vandalisme gemaakt door aso’s? Dat zijn de goede burgers. De 6% btw die zij (de aso’s) in de supermarkt betalen voor hun dagelijkse boodschappen levert de overheid niet erg veel op hoor! Dat kleine beetje wat zij betalen, is maar een beetje van hun uitkering. O ja, wie betaald hun uitkering?
Tegenwoordig hebben we zoveel van dit soort volk in Nederland wonen, dat er wel extra geld moet komen naar de kas van de overheid. Alleen balen dat het geld bij de goede burger vandaan moet komen.

Mijn conclusie: De goede burgers lijden onder de aso’s en niet onder de politie of de overheid
He, Soundragon,
Had je zweetvoeten of zo, dat je mocht meerijden in zo’n kermisballenauto van de brave boys?
Er zal toch wel iets fout aan jou geweest zijn
O Ik, Ben je verslaggever of zo? Ik ben het helemaal met je eens. Daar betaalt de belanstingbetaler zijn geld aan.
En die boetes, daar heb je toch zelf de hand in?
Hahaha, ja ze moeten toch hun maandtarget aan bekeuringen kunnen schrijven… wij vinden mazen in het wetboek, zij ook!
ina, er is een groot verschil tussen mensen die zich irriteren aan het optreden van de (verkeers)politie, waaronder ikzelf, en de mensen die om een nekschot schreeuwen. ik heb daarom niet alleen het voorbeeld van een minieme snelheidsovertreding gegeven,maar ook de andere dingen waarvoor mensen gepakt worden, dat vind ik namelijk mierenneukerij die niets te maken heeft met verkeersveiligheid. Dus dat wij op een totaal andere ”overtreding” overdreven hard en soms onterecht aangepakt worden is dan toch niet terecht?Ik vind het niet meer dan normaal dat mensen zich daar aan storen, omdat je er gewoonweg niets aan kunt doen!
Daarbij zijn de meeste (bekeurde) snelheidsovertredingen buiten de bebouwde kom. voor mijn part trekken ze alle camera’s van de A2 af en zetten ze die in de steden en dorpen eromheen, in de bebouwde kom mag er meer gecontroleerd worden als je het mij vraagt.als iedereen zich daar aann de snelheid houdt zal het aantalslachtoffers zeker terugnemen, neemt niet weg dat de oplettendheid en staat van je auto belangrijker zijn dan de snelheid waarmee je rijdt.
oh en even on-topic. zit de camera van de politieauto’s niet vaak onder de spiegel?mag ik dit hypocriet noemen?
Blikkie wil zeker ook graag bij de blauwe smurfen, cq het nationale uitschot
Ik heb zwaar de pest aan staatsblauw.
Dat zijn de enveloppen van de belasting dienst en de aangeklede hopen stront in uniform
MesserSchmitt
Ik wordt er strontziek van
hoezo de burger uitkleden?!?
wat een lekker corrupt land zijnwe aan het worden!!!
Big brother is watching you!!!
pleur toch op met dat burgertje pesten!
Ik heb voor alle zekerheid mijn tommie van de vooruit afgehaald en aan het rooster van ventilator bevestigd.(had alle bevestigingsmaterialen toch al in huis) Eerlijk gezegd zit die daar nog beter als tegen de ruit. Voor de rest doe ik geen uitspraak over die bekeuring, want niemand weet waar die man/vrouw zijn/haar tommie had zitten aan de ruit.
Jammer dat een camera van de politie bij blik op de weg wel toegestaan is.
Ik zie nu hierboven dat veel mensen Tomtom de schuld geven… Volgens mij is het zo dat de waarheid ergens in het midden ligt: zorg gewoon dat de zuignap zo zit dat je TT naast de achteruitkijkspiegel komt te zitten. Als je daarin kijkt mis je ook niets. Er zullen vast plaatsen zijn waar hij onhandig zit. Maar ja, agenten, daar valt niet mee te discussieren. Wat de schuld van tomtom nou is, die postings begrijp ik niet… lekker van je aftreappen, misschien. In elk geval hebben de agenten niet aangestuurd op een win-win situatie; als ze je staande hadden gehouden, geholpen met het juist plaatsen van het apparaat, en met een waarschuwing heen hadden gezonden, konden we elkaar nu tips geven over de juiste plek, Maar nee… lekker straffen (som denk ik wel ‘s, wat vinden ze er zelf van…?).
Ga boeven vangen…
Eindelijk is de criminaliteit weer een zware slag toegekend en kan papa agent weer met een stoer verhaal thuiskomen bij zijn kinderen. Pure diefstal echter je kunt het ze niet kwalijk nemen. Met 3 klassem MAVO en een glazenwassersdiploma ben je overgekwalificeerd als agent.
John.
Kijk dat is nou raar, ik rij dit weekend achter een auto van een van ons “Koene flitsbroeders”
En wat schets mijn verbazing, blijkbaar weten zij de weg ook niet…..
Er hing toch echt een tom tom achter de ruit……
Zo zie je maar…..rare jongens die politie….
Dit bewijst maar weer dat het merendeel van de politie mentaal gestoord is.
Is iedereen het er over eens dat als iemand dat ding midden voor zijn neus op de voorruit plakt, dat het dan het zicht belemmerd? Het gaat duidelijk om een individuele boete en niet om zomaar mensen pesten met een TomTom. Niet iedereen is zo suf om z’n TomTom of Navman hinderlijk in beeld te hangen en niet alle agenten zijn dom, vals, oneerlijk of andersinds verwerpelijk. Mensen die zich (ook) inzetten voor jouw en mijn veiligheid verdienen iets meer respect en krediet. En ja ik weet het, ook onder agenten zitten toppers en enorme eikels, maar dat is onder de rest van de nederlanders echt niet anders!
mee eens, helemaal mee eens!
Ik rijd wekelijks tussen de 800 en 1400 km voor me werk.
Ik doe huis aan huis installatie’s over het halve land.
Van mijn baas heb ik een auto met kant en klare pda/navigatie gekregen, deze “moet” ik gebruiken, om sneller bij mijn adressen te kunnen komen. (we hebben zelfs een k#t black-box systeem zoadat ze kunnen zien waar we zijn en doen)

De pda is bevestigt door de leasebedrijf zelf, hij was inderdaad irritant in mijn zicht, toen ik belde of ze hem op een andere plek wilde hangen, antwoordden zei, Dit gaat u zelf extra geld kosten, omdat de bekabeling het anders niet zou halen….!!! Bij nader inzien heb ik zelf alles verbogen en verplaatst.
Vroeger gebruikte ik een stratenboek, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat navigatie een hele vooruitgang is tegenover kaartlezen in de auto. Je hoeft niet meer langs de weg stil te staan en anderen ergernis veroorzaken. Een pda kan niet scheuren, niet tussen je pedalen of stuur vallen tijdens het rijden (indien fatsoenlijk bevestigt).

Nederland…de land waar steeds meer mieren worden geneukt..
Beetje raar allemaal, ik heb een gedeelte zitten lezen hier, en lang niet alles dus, maar is het wel eens opgevallen met “gevaar op de weg”. De dienstdoende ambtenaar heeft een camera voor z’n raam staan cq. hangen, dit staat/hangt volgens mij nog meer in de weg dan een stomme tom tom
Hallo, daar ben ik nog een keertje,

als we ons nu allemaal netjes aan de regels houden, kan de politie niet aan hun maandtarget komen. Wie gaan ze dan pakken. Mij zeker, omdat me kale bolletje schitterd in de zon, en mede weggebruikers daar last van hebben.
Grappig, maar hoevaak gaat de politie niet door rood omdat een patatje koud wordt bij de snackbar. Ja sorry hoor, heb ik al een paar keer meegemaakt omdat ik in de ankers moest omdat een jong broekkie naar de snackbar ging.

Gegroet allemaal
Machtspelletjes!
Mensen welkom in deze politie staat het lijkt wel of we in rusland zijn , als ze niks beters te doen hebben ga je gewoon burgertje pesten,tja het geld moet toch ergens vandaan komen dus gaan we gewoon burgertje pesten.
Politie: boete TomTom-gebruiker was incident
De boete van de Haagse politie voor een automobilist met een TomTom tegen de voorruit was incidenteel. Dat zei een woordvoerder van de politie Haaglanden tegen persbureau Betten Beursmedia News.

De politie Haaglanden heeft onlangs één gebruiker van een TomTom-navigatiesysteem een bekeuring gegeven, omdat deze het systeem dusdanig op de voorruit had geplaatst dat het zicht werd belemmerd. ‘Het was een incident en het had echt te maken met de positie van het navigatiesysteem.’

Het zicht van een bestuurder van een voertuig moet van voor en achter goed zijn’, stelde de woordvoerder. ‘Bij de persoon die een bekeuring heeft gekregen was dit niet het geval.’ Volgens de politie Haaglanden worden de portable navigatiesystemen in de meeste gevallen wel goed geplaatst. ‘Dit was echt uitzonderlijk.’
Laten we deze oeverloze weinig inhoud hebbende discussie stoppen. We zijn allemaal gebaat bij veilig weggedrag en respect voor anderen. Dat geldt voor iedereen.Ook voor onze politiemensen. Dat sommigen daarvan sneller met de bon dan met een advies roepen sommige weggebruikers absoluut over zich af. Respect.
dames en heren je moet je er niet druk over maken ze zijn het echt niet waard negeren die handel
agenten krijgen waarschijnlijk toch al een harde als ze een
boete mogen uitschrijven laten we dit ze gunnen we moeten de zwakkere in de maatschappij steune
Schrok toch wel even begin januari toen ik dit bericht op nu.nl vond. Mijn Tom Tom kan ik alleen maar monteren onder de achteruitkijkspiegel, vanwege een stralingsopening in de warmtewerende voorruit. (Waar veel auto’s tegenwoordig mee worden uitgerust). Heb geen last maar gemak van de Tom Tom, die ik nauwelijks bekijk, maar beluister. Net als een sprekende persoon naast me zou doen. De Tom Tom heeft het voordeel dat hij alleen de noodzakelijke informatie geeft en geen praatjes verkoopt… Maar eerlijk gezegd, als de Tom Tom daar niet geplaatst mag worden, dan moeten ze mijn middenspiegel in de auto ook afkeuren. Zit ook op de voorruit. Die zit net zoveel ‘in de weg’. Heb je toch ook geen last maar gemak van? Hopelijk kom ik dus die ene Oom Agent niet tegen. Wat vindt Tom Tom van deze zaak? Heb daar nog niets gevonden.
Ik moet toegeven dat ik niet alle verhalen gelezen heb, maar wat ik las was alleen gericht op de agenten die volgens iedereen onterecht een bekeuring hebben uit gedeeld. Maar het kan natuurlijk ook terecht zijn! Ik heb vaker tijdens mijn werk (vrachtwagen chauffeur) mensen gezien die de tt of een ander nav. sys. bijna letterlijk VOOR hun neus hadden met de stoel zo dicht mogenlijk bij het stuur. En dan nog beweren dat ze alles kunnen zien! Ik weet helaas beter. Als de mensen de tt gewoon zodicht mogenlijk op de dash zetten en niet direct voor hun neus word er echt geen bekeuring uitgedeeld. O en ja chauffeurs worden ook bekeurd als ze een kermis voor het raam hebben!
Tot voor kort verstrekte de overheid korting op de BPM als een auto af fabriek voorzien was van zaken welke een milieu besparend effect zouden hebben.
Hieronder vielen bv. CruisControl, een verbruiksmeter, maar ook navigatie(!?)
De BPM-korting is inmiddels vervallen en naar nu blijkt omgezet in een extra belasting = boete…………!
Kwam zojuist een geruststellend bericht tegen voor allen die onzeker zijn over een bekeuring. (Gelezen op http://www.mijntomtomgo.nl).
24 januari 2006
Boete PND achter voorruit verscheurd
We kunnen opgelucht ademhalen: we mogen onze GO gewoon achter de voorruit blijven bevestigen. Zonder bang te zijn voor een bekeuring. De boete werd eind december gegeven in de Westlandse gemeente Wateringen. De bestuurder had het apparaat gemonteerd recht onder de binnenspiegel en daardoor werd, in de ogen van de politieman die hem bekeurde, het zicht op de weg belemmerd. Een prent van € 95,- was het gevolg.
Een en ander zorgde voor behoorlijk wat commotie. Ook TomTom begreep weinig van de bekeuring. Volgens een woordvoerder zijn hun apparaatjes zo ontworpen dat ze het zicht niet belemmeren. “We hebben in onze handleiding ook uitgelegd hoe je hem moet monteren. Wanneer je dat voorschrift volgt, blijft volgens ons het zicht goed.”
Uiteindelijk allemaal een storm in een glas water, zo blijkt nu. Het Algemeen Dagblad meldt vandaag namelijk dat de officier van justitie in Den Haag heeft besloten de bekeuring te verscheuren. En dus kunnen we allemaal, net als de man die werd beboet, weer opgelucht ademhalen.
De meeste hier komen alleen maar om te zeiken zie ik, niemand die leest hoe het in elkaar zat, het ding hing verkeerd!!!!!
Begin nu niet te zuigen over voetbal shirtjes en zo, wees volwassen, probeer het eens.
Iedereen snapt toch wel dat je het ding zo moet hangen dat hij niet je zicht wegneemt?!?!?
Recht onder zijn spiegel (ja maar die zit toch ook in de weg, pffff, grow up)
Is het de bedoeling om iedereen af te zeiken hier of om je mening te ventileren zodat een ander er ook wat mee kan?
Ik lees hier alleen maar gebakken lucht van blaaskaken die allemaal een tom tommetje hebben, niet omdat hij zo handig is, maar omdat het zo bijdehand staat op je dashboard/voorruit, en ja, die moet dus wel in het zicht hangen want dat is vaak de enige functie die het ding heeft.
Oh nog even dit, die 3 die hem wel gebruiken waar hij voor is, reageer alsjeblieft niet, ik geloof het wel als je mij uit wil leggen hoe belangrijk het wel niet is om te hebben.
Zeker in Nederland waar alles het slechtste is aangegeven en met de toestand van de wegen hier is het echt geen overbodige luxe????
aan de gene die zich aangevallen voelt

eens

je kan er donder op zeggen dat een wet word opgenomen waar dit veel naukeuriger beschreven word, pech voor het volk van nederland waarbij ze dit soort dingen pas op het allerlaatst beslissen. Problemen mee>? zoek een ander land uit ga daar heen verkassen, zou je het veel beter treffen?? al dat gezeur hier. Nou en nu weer allemaal aan het werk en als je straks vrijgelaten word, stap je in je auto en rij je gewoon naar huis ( of weet je even niet meer hoe je naar huis moet rijden zonder [email protected]@m ) in dat geval is een bezoek aan huisarts ook geen overbodige luxe.
ppfff
Ad.v.d.Beek
Ik vind het bezopen dat iemand een boete krijgt voor het hebben van een navigatiesysteem in de auto.
Om dan te zeggen,dit belemmerd het uitzicht slaat als een … op een blikken trommel.wel eens de auto’s gezien die controleren in het programma (blik op de weg)
je eens kijken wat die allemaal op de voorruit hebben hangen.dus,laten ze eerst zichzelf maar eens controleren.
morgen met zijn alle die dit lezen een mail naar tom tom sturen met het verzoek om rechtvaarding dus terug eisen van je euro,s
Snappen jullie het nog niet.Regering moet toch ergens het geld vandaan halen om de tekorten op te vullen.Makkelijkste is om dit via de wet te realiseren.
kunnen we ophouden over dit NON-onderwerp? Eén boete voor iemand die dat ding midden voor zijn neus op de voorruit had zitten en het was ook nog een oude NAVMAN (dus GEEN TOMTOM) die stukken groter is dan moderne navigatiesystemen zoals de TomTom.
Ik heb mijn laptop op schoot en klap hem snel dicht als iemand voorbij komt. Geen probleem.

Ik hoef geen zuignap aan mijn voorhuid.
Ikzelf heb een tomtom, als je deze zovermogelijk onderaan je ruit net boven het dashbord plaatst is het geen belemmering van je gezichtsveld op de weg……
Je mag een zuignap voor een navigatieapparaat op je voorruit hebben, mits je voldoende zicht op de weg heb. Het totale zicht moet minstens een grootte hebben van 1 A viertje heeft de vertegenwoordiger van de DAIHADSU mij verzekerd. Als je kijkt naar de bijgeleverde foto, is dit zicht minder. Vandaar de aanhouding. Nee ik ben niet van de politie. Zou het wel bij de rechter aanvechten.
@ Ivo: Dat snap ik niet helemaal, 1 A4tje hoe? En die foto is van erg laag genomen… Mits je geen 1,50m bent, kijk je vanaf een stuk hoger, en zit dat ding alleen voor een stuk van de motorkap…
Melkuuuuuuhhhhh!!!!
melk de burgertjes maar weer eens leeg.

Als ze nou eens nuttige dingen doen ipv deze belabberde boetes uitdelen.

Een beetje automobilist heeft geen last van zo’n ding op je vooruit
ALs de zon schijnt en je hebt je zonnekleppie naar beneden heb je daar wel meer last van als zo’n PDAtje.

Wat willen ze dan doen??? iedereen met een zonneklep een boete???
Ze mogen mijn dikke bolle kont kussen met hun nichterig gedoe.
De weg naar huis is prima te vinden hoor.
maar niet iedereen rijdt iedere dag naar z’n vaste stekkie in z’n roestige rammelbak.
Als je in een week naar verschillende klanten moet is het handig als je je niet elke keer de tyfus moet zoeken met een stratenboek op schoot en die ene dag in de week dat ik wel op de zaak ben gebruik ik het ding niet.
Verder kijk ik altijd op het scherm en heb ik die irritante stem uitgeschakeld.
Hij zit overigens onderaan het raam net boven het dashboard maar wel in het midden.

Verder heb ik ook een ingebouwd geval gehad en het was een onding met verouderde kaarten die niet te upgraden waren (zonder flitspalen).
En veel van die dingen hebben alleen een dom pijltje en helemaal geen kaart…dan kun je net zo goed een papieren kaart gebruiken.
Lifebeginsat16000rpm
Je ziet ze af en toe ook rijden met dat ding pontificaal midden op de voorruit, om te laten zien hoe stoer ze zijn met hun Opel Meriva’s en navigatiesysteem….dan zeg ik terecht die bekeuring, ik heb ‘m zelf helemaal links onder in de hoek zitten. Dat neemt alleen een stukje zicht op de motorkap weg, verder volledig vrij zicht op de weg.
En de camera auto’s dan dat is pas uitzicht belemmeren!!!
En dan ook nog te bedenken dat je straks met je rijexamen ook nog moet rijden op een navigatiesysteem. Doe je dit niet goed, dan zak je
Als je deze “onnodige voorwerpen” optelt bij andere “onnodige voorwerpen” die de autofabrikant op de auto ontwerpt blijft er weinig bestuurderszicht over.
dat zijn voorwerpen zoals een te laag geplaatste binnen spiegel ver uitstekende interieur panelen met een loze ruimte er achter.

Ruitenwissers in de rustpositie vertikaal in het zicht.
Spoilers die het water van de voorruit maar boven of beneden moet afvoeren.
maar ook van die donker getinte zij raamwindschermen.
Hoog geplaatste buiten spiegels.

Zo zijn er nog meer.

Stef
George Kramer
Iedereen begrijpt dat dit een onzinnige bekeuring is, het is onzinnig omdat je de verkeersveiligheid niet in gevaar brengt. Met of zonder Tom Tom rijd je niet anders. Was dit wel zo dan zouden we met zijn allen de binnenspiegel erook af moeten halen.
Laten we echter stoppen met het afgeven tegen politie agenten die slechts in opdracht van de politiek hun targets halend hun werk doen.
Als je er wel moeite mee hebt kun je je ook aanmelden bij de politie en vanuit die functie het allemaal veranderen. Afgeven is een, concreet er wat aan doen is de stap die jullie moeten zetten.
Overigens zelf heb ik er ook een en ja die zit ook op de voorruit, en als ik word gesnapt kan ook ik betalen.
Wie veranderd er wat aan?
Ben benieuwd wie dit fenomeen aan gaat pakken.

Groet Leganza
Ik zie vele reageren met “mijn binnenspiegel zit ook op de voorruit”. vergeet niet mensen, dat deze spiegel een noodzakelijk iets is en het zicht niet belemmerd. Kijk jij soms iedere keer omhoog? Daar is waar de spiegel zich namelijk bevind. Ik heb ook tomtom en mijn ervaring was dat de zuignap soms losliet wat levensgevaarlijk kan zijn.
Ik heb daarom een andere oplossing gevonden door de tomtom op het dashboard te plaatsen. Er zijn namelijk wetten, en wetten zijn er om te overtreden maar ik hou toch graag me eigen geld op zak i.p.v betalen voor een lullige prent.
Een kleine aanpassing kan je een hoop kopzorgen besparen.
Protesteren is zinloos bij die matenaaiers. Weet ik uit ervaring.
Ze heulen met de vijand: namelijk de zakkenvullers van de overheid, die parasiteren op het werkvolk. Gadverdamme! Vies tuig!

Let op, ik heb zeker niks tegen politie in het algemeen, maar wel tegen die miereneukers die niet snappen dat de wet slechts een richtlijn is.

Ik heb al lang iets beters gevonden dan protesteren:
Ik rijdt overal zo hard als ik wil, door rood, en betaal nooit met parkeren.
(rekening houdend met andere weggebruikers natuurlijk ;-)
Ik krijg hooguit 1 bekeuring in de 5 jaar, dus het is lekker rendabel! En ik hoef me nooit druk te maken als ik een keer onterecht een boete krijg.
De overheid werkt zelf in de hand dat mensen schijt hebben aan de wet; ze werken het zelf in de hand door onredelijk te zijn.
Blijkbaar zijn ze vergeten wie hier voor wie werkt, stelletje ratten.
Hebben ze niets anders te doen, laat ze achter de boeven aangaan maar daar zijn ze te bang voor, en ze moeten natuurlijk de mis gelopen boetes inhalen van de staking, als je ze echt nodig hebt dan hebben ze geen tijd voor je,
maar ja ze kunnen beter autojes pesten dat is niet zo gevaarlijk dan achter de boeven aan gaan, waar zijn de echte agenten gebleven.
Goeden Dag
Ik heb al eens eerder over dit probleem gehoord .
Ik denk dat de Politie wat minder problemen zal maken als de navigatie zo laag mogenlijk in de linker onder hoek op het voor raam geplaatst is .
Dan woord het zicht door de voor ruit zo min mogelijk beperkt , ik doe dit al jaren zo en ben hier nog nooit op aangesproken – ook niet bij controles .
vr.Groet : Olaf
———————
@Olaf:
Klopt, wij hebben de Tom-Tom links onderin geplaats, inclusief een home-made 12v stekkertje, eveneens ook de plek van de Nokia car kit.
heej
een vraagje ik heb een schroef setje onder mijn auto
en werd zo straks aan gehouden en kreeg een bekeuring!
omdat mijn auto niet veerde volgens die agent:S
hij wou zien dat mijn auto 3cm in kon veren.
na dat lukte niet en gaf die een boete van 90 euro
maar ben na skg carstyling geweest en bij het politie bureau en die zeggen dat je daar geen bekeuring voor kan krijgen. heb die agent gesproke en hij zegt van wel.
weet iemand of daar een regeltje voor is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).